• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanı Çiftleşmesi

alpdemm

Aktif Üye
Merhabalar tekrardan. Yavrularim ortalama 10 gunluk oldu. Anne ve baba eskisi kadar yanlarinda durmuyor kursaklarini kontrol ettim bebeklerin guzel besliyorlar ve dolu. Yanlarinda cok durmamalari sorun olusturur mu? Birde kakalari hala duzelmedi hangisi hangisini yapmis bilmiyorum ama cok karisik kakalar. Zeolitli yumurta mamasi versem problem olur mu? Yavrulari besliyorlar sonucta

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhabalar tekrardan. Yavrularim ortalama 10 gunluk oldu. Anne ve baba eskisi kadar yanlarinda durmuyor kursaklarini kontrol ettim bebeklerin guzel besliyorlar ve dolu. Yanlarinda cok durmamalari sorun olusturur mu? Birde kakalari hala duzelmedi hangisi hangisini yapmis bilmiyorum ama cok karisik kakalar. Zeolitli yumurta mamasi versem problem olur mu? Yavrulari besliyorlar sonucta
Merhaba 😃, Zeoliti az kullanmak şartıyla verebilirsiniz , takviyeler zarar vermiyorsa onun da vereceğini sanmam , muhabbetlerde yavrular tüyleri çıkınca 15-20 günlük olunca genelde sadece yem vermek için girerler , sultanlarda benzeri olabilir eğer Tüyleri çıktıysa üşümeyeceğini düşünüyordur 😅

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir süre sonra beslemede beslemeye giriyorlar. Sizinkiler erken olmuş. Belki ortam sıcaktır gerek duymamışlardır. Zeolitli besleme yapın sorun olmaz. Diğer yumurtalar boş mu?

alpdemm

Aktif Üye
Bir süre sonra beslemede beslemeye giriyorlar. Sizinkiler erken olmuş. Belki ortam sıcaktır gerek duymamışlardır. Zeolitli besleme yapın sorun olmaz. Diğer yumurtalar boş mu?
Gun boyu kaloriferleri kapatmiyorum evde olmadigimiz halde onlar icin sicaklik 21-22 derece arasi. Birazdan follugu temizlemek icin cikarticam o ara kontrol edicem umarim doludur :)

alpdemm

Aktif Üye
Diger yumurtalarda hafif kanlanma var ama sanirim artik gec kalinmis tam oturmamislar.

Sizce nasil gorunuyorlar ? @Mustafa27

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet yolmuşlar. Yolanı tespit edebiliyorsanız takip edip ayırabilirsiniz. Kalan besliyor mu takip edilmeli. Tespit edemiyorsanız ve kalan beslemezse bakmaya devam etsinler. Yaralanma olmadığı sürece sıkıntı olmaz. Sultanların %90 ı yoluyor maalesef.

alpdemm

Aktif Üye
Evet yolmuşlar. Yolanı tespit edebiliyorsanız takip edip ayırabilirsiniz. Kalan besliyor mu takip edilmeli. Tespit edemiyorsanız ve kalan beslemezse bakmaya devam etsinler. Yaralanma olmadığı sürece sıkıntı olmaz. Sultanların %90 ı yoluyor maalesef.
Yolani tespit edebilecegini sanmiyorum hatta besleyenide tespit edemem muhtemelen cunku hep anne baba birlikte yuvaliga girip cikiyorlar, besleme sesi oyle geliyor. Yinede takip etmeye calisirim. Erkek olan surekli himalaya tuzu yiyor surekli bir sekilde asirida su tuketiyor acaba erkek olan mi? Cunku bazen disiyi de tuyunu cekip bagirtiyordu onceden bu aralar pek gormedim

alpdemm

Aktif Üye
Peki tespit edemeyip ayirmazsam ne gibi bir sorun olur? Yavrular en azindan buyudukten sonra onlari ayirdigim zaman tekrar sorunsuz cikar mi?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eğer tespit edemezseniz ve zarar verecek boyuta gelirse, yani kanlı yaralar açmaya başlarsalar mecbur el besleme devam etmek durumundasınız. Yeme düştükten sonra tekrar tüyleri çıkar sorun olmaz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yolani tespit edebilecegini sanmiyorum hatta besleyenide tespit edemem muhtemelen cunku hep anne baba birlikte yuvaliga girip cikiyorlar, besleme sesi oyle geliyor. Yinede takip etmeye calisirim. Erkek olan surekli himalaya tuzu yiyor surekli bir sekilde asirida su tuketiyor acaba erkek olan mi? Cunku bazen disiyi de tuyunu cekip bagirtiyordu onceden bu aralar pek gormedim
Genelde ağzında gevelerken yakalanırlar. Aşırı bağırma sesleri olur o esnada bakıp yakalama ihtimaliniz var. Bu dönemde yavru besledikleri için su tüketimi fazla olur. İllaki bir nedeni olmayabilir yani. Yılanı birk Z yakalarsanız sonraki kuluçkalarda ona göre ilerlersiniz.

alpdemm

Aktif Üye
Genelde ağzında gevelerken yakalanırlar. Aşırı bağırma sesleri olur o esnada bakıp yakalama ihtimaliniz var. Bu dönemde yavru besledikleri için su tüketimi fazla olur. İllaki bir nedeni olmayabilir yani. Yılanı birk Z yakalarsanız sonraki kuluçkalarda ona göre ilerlersiniz.
Tesekkurler takip edeyim bakalim

alpdemm

Aktif Üye
Merhabalar. Yavrular 5 aralikta dogmustu 2 adet. Tuylerini hala yoluyorlar cunku kanat ve kafa tuyleri haricinde bir gelisim goremiyorum. Sizce nasil gorunuyorlar. 20 gunluk oldular 😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar. Yavrular 5 aralikta dogmustu 2 adet. Tuylerini hala yoluyorlar cunku kanat ve kafa tuyleri haricinde bir gelisim goremiyorum. Sizce nasil gorunuyorlar. 20 gunluk oldular 😊
Maşallah SüphanAllah büyümüşler ama bana yolunmuş gibi gelmedi. İnşallah tüğ sorunu yoktur, 20 günlükler ve tüm deride tüğ olması gerekiyordu. İnşallah ben yanılırım. Tüğleri kadar uzun ömürleri olsun inşallah