• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanı Çiftleşmesi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
🫣

Kanlı kavga olmadığı sürece sorun yok. Ortak noktada buluşurlar.

alpdemm

Aktif Üye
🫣

Kanlı kavga olmadığı sürece sorun yok. Ortak noktada buluşurlar.
Merhbaa. Yumurtlama surecinde disinin buyuk kakalar yaptigini biliyorum fakat az once odaya girdim bir bakayim derken disi beni gorup bi anda heyecanlanip soyle sesli bir kaka yapti ama hareket ederek o sebeple dagildi sanirim. İshal gibi bir ses ve acikcasi yaklasip bakmaya calistigimda gercekten cok agir bir koku vardi. İshal mi emin degilim cunku cok kaka da yapmiyor. Beslenmelerine destekleyebilecegim birsey var mi? Disi cok yabani bu arada

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu süreçte dışkılar fazlaca değişiklik gösterir. Kokusuda değişebilir. Ama yinede önlem amaçlı entrobac kullanmanızı öneririm.

alpdemm

Aktif Üye
Disi bu sekilde yapmaya devam ediyor. Entrobac hergun vermelimiyim? Koku gercekten cok kotu havalar soguk heryer kapali kalorifer yaniyor usumesinler diye ama ev cok kotu kokuyor. Tavsiyeniz varmi acaba ne yapabilirim :)
20231122_191326.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurta geldi mi? Üç gün üst üste entrobac verin. Birde zeolitli besleme yapın. Yaptığınız mamalardan yiyorsa içine katın. Yemiyorsa el besleme maması hazırlayıp içine katıp yedirmeye çalışın.

alpdemm

Aktif Üye
Yumurta geldi mi? Üç gün üst üste entrobac verin. Birde zeolitli besleme yapın. Yaptığınız mamalardan yiyorsa içine katın. Yemiyorsa el besleme maması hazırlayıp içine katıp yedirmeye çalışın.
çok fazla yuvadan çıkmıyorlar. asla birlite cıkmıyorlar. cıkarlarsa sırayla yemek icin cıkıyorlar. dun artık zorla yuvalığı acıp baktım iterek cocukları 4. yumurta vardı. ilk yumurta ayın 15inde gelmişti. yumurta, havuç maması yapıp zeolit serpiyorum yiyorlar. yada beautiful hazır mama var onu havucla yapıyorum zeolitli onuda yiyorlar ama daha cok havucunu yiyorlar.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
çok fazla yuvadan çıkmıyorlar. asla birlite cıkmıyorlar. cıkarlarsa sırayla yemek icin cıkıyorlar. dun artık zorla yuvalığı acıp baktım iterek cocukları 4. yumurta vardı. ilk yumurta ayın 15inde gelmişti. yumurta, havuç maması yapıp zeolit serpiyorum yiyorlar. yada beautiful hazır mama var onu havucla yapıyorum zeolitli onuda yiyorlar ama daha cok havucunu yiyorlar.
Bu dönemde birikmiş büyük ve sulu dışkı yapmaları normal. Koku olmasıda normal. Entrobacla destekleyin. Kafesiniz üretim kafesi olsaydı temizlemeniz kolay olurdu. Bu şekilde sök tak olayı kuşlarıda strese sokabilir. Dışkı birikince , peteklerde açılınca sıcağın etkisiyle kokuda maalesef dayanılmaz oluyor. Kafes tabanına mısır granülü koymanız birnebze suyu emeceği için daha kuru olmasını sağlayıp kokunun önüne geçebilir.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
semiha ablanın dediği gibi ya mısır granülü yada tozsuz cam peleti kullanabilirsiniz

alpdemm

Aktif Üye
Entrobac vermeye basladim aksamda dediginiz gibi misir granulu vardi zaten ondanda koyup deniyeyim tesekkurler :)
Birde sormak istedigim ilk yumurta uzerinden baya gecti isikla kontrol etmek istiyorum ama hic bos birakmiyorlar. Zorlamakta istemiyorum bir sekilde alip kontrol etsem acaba yumurtaya oturmama ihtimali var mi? Disi birazdaha uysal ama erkek kafese yaklasinca bile hemen kanatlari kaldirip sallanmaya basliyor 😅

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Entrobac vermeye basladim aksamda dediginiz gibi misir granulu vardi zaten ondanda koyup deniyeyim tesekkurler :)
Birde sormak istedigim ilk yumurta uzerinden baya gecti isikla kontrol etmek istiyorum ama hic bos birakmiyorlar. Zorlamakta istemiyorum bir sekilde alip kontrol etsem acaba yumurtaya oturmama ihtimali var mi? Disi birazdaha uysal ama erkek kafese yaklasinca bile hemen kanatlari kaldirip sallanmaya basliyor 😅
Hayır sorun olmaz ama yinede aldığınız yere bırakmaya özen gösterin 😅 1 haftayı geçtiyse kırmızı olması gerek yumurtanın içinin

alpdemm

Aktif Üye
Yumurta 5 tane oldu daha devam edecek mi acaba 🥲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sultanlar yuvadayken çok komik oluyorlar 😅 birde sağa sola yatırıyorlar korku veriyormuş kendi düşüncesiyle 😂
Gerçekten çok komik oluyorlar🤣yaylanıp şişiriyorlar tüm kas ve tüğleri i. eeee çocukları nede olsa. Kaplan kesiliyorlar maşallah ☺👍🤣🦜