• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanı Çiftleşmesi

alpdemm

Aktif Üye
Merhabalar tekrardan. Dun yumurtalari kontrol ettim. 1 tanesinde kirmizi damarlar cok belirgin. Bir tanesinde cok hafif var gibi. Bir tanesi sanki yumurtanin bir tarafina toplanip katilasmis gibi. Digerleri bos gibi. İlk yumurta ayin 15 inde gelmisti son yjmurta 2 gun once filandi sanirim. Digerleride gelisim gosterme ihtimali var mi?

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar tekrardan. Dun yumurtalari kontrol ettim. 1 tanesinde kirmizi damarlar cok belirgin. Bir tanesinde cok hafif var gibi. Bir tanesi sanki yumurtanin bir tarafina toplanip katilasmis gibi. Digerleri bos gibi. İlk yumurta ayin 15 inde gelmisti son yjmurta 2 gun once filandi sanirim. Digerleride gelisim gosterme ihtimali var mi?
En son yüklenen sapsarı olan hariç hepsi dolu. Sarı olanın üzerinden üç dört gün geçmediği için henüz belirmemiş olabilir. Hepsi kalsın. Şimdi bekleme zamanı. 😍

Son düzenleme:

alpdemm

Aktif Üye
En son yüklenen sapsarı olan hariç hepsi dolu. Sarı olanın üzerinden üç dört gün geçmediği için henüz belirlemiş olabilir. Hepsi kalsın. Şimdi bekleme zamanı. 😍
Cok heyecanliymis gercekten bu bekleyis 😅 ilk yumurta 20 gun sonra mi cikiyordu

alpdemm

Aktif Üye
Merhaba tekrardan. Ayin 23 unde 5.yumurtayi yapmisti sultanim. Dun aksam farkettim popo tarafi bayagi sis duruyor. sanki yumurta var gibi bayagi belirgin. 5 gun sonra yine yumurta yaparmi ondan mi sismis acaba? Cok fazla inceleyemiyorum yuvadan cikmiyorlar cunku. Diskilarini hala erkekte diside tutuyor. Yem yemeleri bana normal geldi.evcil olmadigi icin elime alip kontrol de edemiyorum. Birde kuyrugu sabit yukarda tutuyor gibi ama yan kanatlar asagida duruyor ve asagi yukari oynatiyor. Videoda cok mor cikmis ama o kadar degil.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba tekrardan. Ayin 23 unde 5.yumurtayi yapmisti sultanim. Dun aksam farkettim popo tarafi bayagi sis duruyor. sanki yumurta var gibi bayagi belirgin. 5 gun sonra yine yumurta yaparmi ondan mi sismis acaba? Cok fazla inceleyemiyorum yuvadan cikmiyorlar cunku. Diskilarini hala erkekte diside tutuyor. Yem yemeleri bana normal geldi.evcil olmadigi icin elime alip kontrol de edemiyorum. Birde kuyrugu sabit yukarda tutuyor gibi ama yan kanatlar asagida duruyor ve asagi yukari oynatiyor. Videoda cok mor cikmis ama o kadar degil.

Bu durum normal değil. Yumurta olacağını sanmıyorum. Dışkısını tuttuğu için olabilir. Entrobac verin. Bir parmak kalınlığında lahana yaprağı verin. Kabızlıkta olabilir.

alpdemm

Aktif Üye
Bu durum normal değil. Yumurta olacağını sanmıyorum. Dışkısını tuttuğu için olabilir. Entrobac verin. Bir parmak kalınlığında lahana yaprağı verin. Kabızlıkta olabilir.
Entrobac vereyim hemen aksam. Eskiden yumurta mamasi havuc filan yiyorlardi son yaptiklarimi yemediler umarim lahana yerler deniyeyim. Biraz poposuna su fisfis yaptim baska konularda okumustum

alpdemm

Aktif Üye
Lahanaya hic yaklasmadi, bende biraz marul yedirdim zeytinyagina degdirip. Yinede birsey yoktu tunekle kafesin az disina cikarttim yedek kafesin ustune uctu orda baya buyuk kaka yapti aldim kendi kafesine goturken girisinde hemen tekrar ayni buyuklukte kaka yapti muhtemelen kakasini tutuyor. Kabiz degil sanirim cunku mahfoldu ortalik 😅 neden bu kadar tutuyor ne yapabilirim?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuluçka dönemi normal tutması ama bu derece şişlik olduğuna şahit olmadım. Neyse ki boşaltmış içini 🤣🤣

alpdemm

Aktif Üye
Merhabalar dun aksamki kontroller :) Nasil gidiyorlar acaba ? 5 yumurtayi farkli cektim. 2 tanesi daha sari gorunumlu digerleri neredeyse kipkirmizi.
Sapsari olanin birtanesi ici cok dolu sanki bosluk yok gibi. Hatta 2 tane kirmizilida sanki cok ufak hareket var gibi ilk yumurta ayin 15 inde son yumurta 23u gibi gelmisti.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sarı olanlar kaç günlük onlar şuan boş duruyor. Boşta olsa yuvada kalsın almayın.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Numara verememistim ama son cikanlar 7-8 gunluk
7 8 güne canlanması gerekirdi. O zaman sarı olanlar boş. Ama dediğim gibi onlarda yuvada kalsın. Doğan bebeklere yastık olurlar. Aslına bakarsak boş diyoruz ama her yumurtanın bir amacı var 😂

alpdemm

Aktif Üye
7 8 güne canlanması gerekirdi. O zaman sarı olanlar boş. Ama dediğim gibi onlarda yuvada kalsın. Doğan bebeklere yastık olurlar. Aslına bakarsak boş diyoruz ama her yumurtanın bir amacı var 😂
Tecrube ederek ogrenicez artik 😅

alpdemm

Aktif Üye
Merhabalar 2 tane yavrumuz dogmus. Kursaklari bana dolu geldi cunku besleme sesi duyuyorum yuvalikta bakabilirmisiniz?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar 2 tane yavrumuz dogmus. Kursaklari bana dolu geldi cunku besleme sesi duyuyorum yuvalikta bakabilirmisiniz?
Yaaaa 😍😍😍😍 yerim 🫠

Hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürleri olsun. Her gün yumurta haşlayın verin anaçlar için kolaylık olur. Hemde sağlıklı olurlar. Maşallah 🧿🧿🧿🧿

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kokuya değdi ama şu sevinç değil mi 🤣🤣🤣

alpdemm

Aktif Üye
Yaaaa 😍😍😍😍 yerim 🫠

Hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürleri olsun. Her gün yumurta haşlayın verin anaçlar için kolaylık olur. Hemde sağlıklı olurlar. Maşallah 🧿🧿🧿🧿
Kokuya degdi tabi degmez mi titriyorum uzerlerine o kadar guzelmiski :) iyi dilekleriniz icin tesekkurler insallah. Yumurtayi sarisi ve beyaziyla karistirip mi vermeliyim?