• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanı Çiftleşmesi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kokuya degdi tabi degmez mi titriyorum uzerlerine o kadar guzelmiski :) iyi dilekleriniz icin tesekkurler insallah. Yumurtayi sarisi ve beyaziyla karistirip mi vermeliyim?
Evet direk rendeleyip verin. Sarı beyaz karışık. İkiye bölüp verseniz de olur.

alpdemm

Aktif Üye
İyi aksamlar. Erkek yani babamiz cok fazla himalaya tuzu tirtikliyor bu ara dikkatimi cekti. Acaba bir sorun mu var ?

alpdemm

Aktif Üye
Evet direk rendeleyip verin. Sarı beyaz karışık. İkiye bölüp verseniz de olur.
Merhabalar. Dun follugu temizlemek icin disari aldigimda yumurtanin birisinde delik oldugunu farkettik. İncelerken iceride hareket oldugu cok belliydi hic ses yok ama hareket ediyordu. Bende az birsey deligin etrafini genisletip catlagi buyuttum. Sonradan pisman oldum hata mi ettim diye cunku anne ve baba eskisi kadar yuvaliga girmiyor yardimci olmazlar diye boyle birsey yaptim. Onceki cikan yavrularin kursaklari cok guzel doluydu. Tarihleri kontrol ettigimde son yumurtanin uzerinden 18 gun gecmis muhtemelen 3 veya 4.yumurta bu catlayan. 2 yavru birden cikinca digerlerinden cikmaz sanmistim ama 2 tane daha gelicek sanirim. İlk fotograf onceki hali 2.si ben actiktan sonraki hali. O kadar acmadim aslinda kendisi ittirdi. Cok bekletmeden yuvaya koydum anne baba altina almisti tekrardan

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar. Dun follugu temizlemek icin disari aldigimda yumurtanin birisinde delik oldugunu farkettik. İncelerken iceride hareket oldugu cok belliydi hic ses yok ama hareket ediyordu. Bende az birsey deligin etrafini genisletip catlagi buyuttum. Sonradan pisman oldum hata mi ettim diye cunku anne ve baba eskisi kadar yuvaliga girmiyor yardimci olmazlar diye boyle birsey yaptim. Onceki cikan yavrularin kursaklari cok guzel doluydu. Tarihleri kontrol ettigimde son yumurtanin uzerinden 18 gun gecmis muhtemelen 3 veya 4.yumurta bu catlayan. 2 yavru birden cikinca digerlerinden cikmaz sanmistim ama 2 tane daha gelicek sanirim. İlk fotograf onceki hali 2.si ben actiktan sonraki hali. O kadar acmadim aslinda kendisi ittirdi. Cok bekletmeden yuvaya koydum anne baba altina almisti tekrardan
Genelde ses gelir ve üzerinden bir gün geçmesine rağmen çıkmazsa müdahal etmekte fayda var. Sorun olacağını sanmıyorum. Düzenli yatmayınca süreçte bazen uzayabiliyor.

alpdemm

Aktif Üye
Yavru cikmis fakat kursagi bostu. Bizde kurdanla beslemeye calistik hic agzini acipta beceremedik. Belki beslerler umuduyla yuvaya koyduk simdi gelip baktim olmus 3.yavru. kursagi tamamen bostu :( cok uzuldum. Neden digerlerini besleyipte bu ufacigi beslememisler ki acaba

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Yavru cikmis fakat kursagi bostu. Bizde kurdanla beslemeye calistik hic agzini acipta beceremedik. Belki beslerler umuduyla yuvaya koyduk simdi gelip baktim olmus 3.yavru. kursagi tamamen bostu :( cok uzuldum. Neden digerlerini besleyipte bu ufacigi beslememisler ki acaba
Hocam bu durum muhabbetlerde bir defa başıma geldi sebebi sadece anaçların acemi olduğundan değil bir diğer sebebi eğer yumurtadan çıkarken zorlandıysa ardından ağzını açacak güç kalmadıysa veya kendisi ağzını açmayı bilmez ise ondan da ölebiliyorlar , başınız sağolsun:(

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Oluyor maalesef böyle şeyler. Şırınga ile daha kolay beslerdiniz aslında. Sağlık olsun.

alpdemm

Aktif Üye
Hocam bu durum muhabbetlerde bir defa başıma geldi sebebi sadece anaçların acemi olduğundan değil bir diğer sebebi eğer yumurtadan çıkarken zorlandıysa ardından ağzını açacak güç kalmadıysa veya kendisi ağzını açmayı bilmez ise ondan da ölebiliyorlar , başınız sağolsun:(
Tesekkurler hocam. Acemi olduklarini dusunmuyorum cunku sansa denk getirdigim sans eseri cift olan sultanlarim bunlar :) baba tecrubeli biliyoruz ama anne hakkinda bilgimiz yoktu fakat forumda okudumlarimdan ogrendigim kadariyla anne de gayet sureci iyi yonetti. Olen yabriyi aldiktan sonra yivaliktan besleme sesi gelmeye devam ediyordu. Yani digerlerini hala besliyorlar sanirim guzelce. Sanirim soylediginiz gibi yavru bir sekilde agzini acamadi besleyemediler. Cunku neden digerlerinden ayirip beslemesinler ki. Fotoda bakarsaniz kursagini tasiyamicak neredeyse kus

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
O kadar minik ki siringada vardi aslinda ama agzini acarken zarar veririz diye korktuk
Yüzü size bakarken Üst gagayı hafif soldan sağa iterseniz çok kolay açılır gagası. Gagası açılınca minicik gaga içine sıkacaksınız.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Yüzü size bakarken Üst gagayı hafif soldan sağa iterseniz çok kolay açılır gagası. Gagası açılınca minicik gaga içine sıkacaksınız.
Hocam bu durum sultanlar için geçerli sanırım , ben beslemiyor sanarak alıp beslemeye çalıştım elime dahi zor aldığım kuş elime aldığımda kıpırdamıyordu ama sultanların gagası doğuştan biraz büyük oluyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam bu durum sultanlar için geçerli sanırım , ben beslemiyor sanarak alıp beslemeye çalıştım elime dahi zor aldığım kuş elime aldığımda kıpırdamıyordu ama sultanların gagası doğuştan biraz büyük oluyor
Muhabbet içinde uygulayabilirsiniz. Gaga ikisinde de doğduklarında küçük oluyor. Minik oldukları için avuçta değil parmakla kavramsnız gerekiyor kuşu.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Umarim tecrube etmeme gerek kalmaz :)
Amin diyelim ama yinede büyüselerde destek vermeniz gereken zamanlar olacak. Bol bol video izleyin. Birkez yaptımmı gerisi gelecektir ☺ elinizin altında aparat ve mama mutlaka olsun. İstanbuldaysanız besleme konusunda yardımcıda oluruz 🤗

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Muhabbet içinde uygulayabilirsiniz. Gaga ikisinde de doğduklarında küçük oluyor. Minik oldukları için avuçta değil parmakla kavramsnız gerekiyor kuşu.
Hocam inşallah hiç gerekmez çünkü bir keresinde ilk defa denemek için elime almaya çalıştım ve aldım zor olsa da , kuş o kadar hafif ve bir o kadar da hassas olduğu için elimi aşırı yavaş ve dikkatle oynatmama rağmen sarsıldığı yüzden en az 10 günlük olması kolaylık demek umarım kimsenin başına gelmez 🙏🏻

alpdemm

Aktif Üye
Selamlar tekrardan. Videodaki cocuklarin kursak dolulugu iyimi? Yavrunun birini acliktan kaybedince korkar olduk. Arkadaki biraz az gibi geldi korktum acikcasi

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Selamlar tekrardan. Videodaki cocuklarin kursak dolulugu iyimi? Yavrunun birini acliktan kaybedince korkar olduk. Arkadaki biraz az gibi geldi korktum acikcasi

Gayet ideal hocam arkadakini de sonradan yedirirler öttüğü zaman , endişelenmeyin 😅