• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil Sevda papağanı!

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bir haftada net fark olur ama tamamen bitmesi tamamen etkilenen bölge yoğunluğu, akarın yoğunluğuyla ilgili 🙏

Limonkusumuz

Yeni Üye
Anladım peki ilacı döktükten sonra tüyünğ daha fazla yolma sebebi nedir sizce kaç gündür heba olduk gerçekten ya evdekiler herkes sadece kuşumuzla ilgileniyoruz korkuyoruz da haliyle iyi ki bu sayfaya denk geldim de çözüm buldum veteriner yönlendirmesi ile daha kötü noktada olurduk yoksa

Limonkusumuz

Yeni Üye
Birde rifi sürdükten sonra midesine iyi gelen kum gibi bir şey var direk ona gidiyor onu ağzına alıyor sürekli

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
güncel halini bırakıyorum abla ilacı sürdük yoruldu yine durgunlaştı ağızdan bir damla stres için damlasını da damlattık ilacı sürdükten sonra gözlerini kapatıyor hareket etmiyor birde şeyi soracaktım gagasını da sürekli vuruyor kaşıyor ben
Çok fazla sürüyorsunuz, kanatları ağırlaşır, yaralara sür sadece boş deriye bu yüzden stres yapıyor, çok olmuş
Kulak pamuğu ile sür ablacım daha iyi derinlere yaralara sür olur mu

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Akarlar strese sebep olur, depresyona da sebebiyet verir. Bundan dolayı tüy yolar ki parazit de tüy yolmanın bir diğer sebebi. Akarlar yok oldukça o da geçer diye düşünüyorum.

Limonkusumuz

Yeni Üye
Şu an ki hali ilacı sürdükten sonra iyice yaraladı kendini ve kalan tüylerini de yoldu ilacı fazla sürmedik o kısımlara kadar bulaşmış çünkü o yüzden sürdük

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şu an ki hali ilacı sürdükten sonra iyice yaraladı kendini ve kalan tüylerini de yoldu ilacı fazla sürmedik o kısımlara kadar bulaşmış çünkü o yüzden sürdük
Bolca dışarı çıkarın, stres yaşamasın bizde çok üzülüyoruz, Allah ın izniyle düzelecektir inşallah 😊🤲dualarım sizinle 🤲🤲
Bağışıklık sistemi düşmesin entrobac, btAmin forte takviyesi, gerwit vermeyi ihmal etmeyin
Tedavi süresince şart bu üçlü
BtAmin forte yi haftada 2 defa verin lütfen 🤲

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gerçekten Demet ablanın da dediği gibi içimiz acıyor. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur ama ben inanıyorum iyi gelecek 🙏

Limonkusumuz

Yeni Üye
abla beni mazur gör lütfen 😔 daha kötü oldu sanki ya da süreç bu ilk attığım halinde böyle değildi hani ilaç mi acaba iyi gelmedi anlamıyorum bir türlü lütfen yanlış anlamayın beni kötü görmeyin ama durumu bu başka bir şey olabilir mi biliyorum işin ehli olmuşsunuz ama korkuyoruz gün geçtikçe iyi olmuyor sanki

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Bu maalesef zor ve uzun bir süreç inanın sabır ister bakın diğer arkadaşımızın konu linkini aşağıya bırakıyorum konuyu baştan sona okuyabilirsiniz kendisinin yavrusu iyileşti maşallah ve süreç neredeyse 2 ay sürdü öyle birden olacak bir şey değil ayrıca rifle alakası yok şuan ki durumun akarlar deri altında olduğu için böyle.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
abla beni mazur gör lütfen 😔 daha kötü oldu sanki ya da süreç bu ilk attığım halinde böyle değildi hani ilaç mi acaba iyi gelmedi anlamıyorum bir türlü lütfen yanlış anlamayın beni kötü görmeyin ama durumu bu başka bir şey olabilir mi biliyorum işin ehli olmuşsunuz ama korkuyoruz gün geçtikçe iyi olmuyor sanki
Akar için tek ve doğru tedavi bu ablacım 🤲
Banyo yapsın ılık bir su koyabilirsin
Çok stres yapıyor farkındayım ama akar çok da ilerlemiş
Savaş veriyor umuyorum ki atlatsın🤲
Banyo yapsın kurusun sonra tekrar rif sürün lütfen

Limonkusumuz

Yeni Üye
Allah razı olsun abla 😔 kaşıntısı kendisini yolması dursaydı ama sabır edicez onu böyle gördükçe vicdan azabı çekiyorum çünkü küçücük sessiz kul sonuçta her soruma da sıkılmadan cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim dediğiniz her şeyi yapıyoruz özellikle kafes temizliğine dikkat ediyoruz her şeyini yeniliyoruz yemesini içmesini kontrol ediyoruz ense damlasını yeni yaptık 10 gün geçsin tekrar yapacağız size gelişmişi atarım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İçim rahatladı ya gerçekten çok sağolun 🙏🏻🙏🏻
Canım benim inan gördükçe ben de çok üzülüyorum, küçücük bedeni cidden savaşıyor, diğer minnoşumuz yendi Allah ın izniyle bu güzellikte yenecek inşallah 🤲💓
Her zaman yaz, ben bıkmam okumaktan yeter ki çare bulalım, akşam uygulamanı, gece uyumadan önce yapabilirsin, sürüp hemen ışığı kapatabilirsin, senden ricam fazla tüylerine gelmesin, ıslaklık üşütür, bağışıklık sistemini güçlendirmek için de mutlaka haftada 2 kere entrobac ver lütfen, 2 defa da btAmin forte toplam 4 gün bunları ver lütfen
Ayrıca, oyuncağıyla oynat, dikkatini dağıt, en çok ne seviyorsa verin, yesin içsin ki hem bağışıklık düşmesin hem de karnı doysun,
Bu çok kötü bir illet, iç organlarını saranını gördük ve malesef çok geç kalınmıştı😔parazit öldükçe düzelecektir🤲😊senin henüz kaslarda
Rabbim ömür versin sağlık şifa versin, sonuçta hepimiz mutlu olalım inşallah 😊🤲
Tüylerini düşünme en güzeli en parlağı çıkar, yeter ki savaşı kazansın, Rabbim saklasın beklesin inşallah 🤲😊🐦💓

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bahsedilen konu bana ait inanın bu ilaç şu an en masum kullanabileceğiniz ilaç kuş yiyor bir şey olmuyor isterse hepsini içsin ona zarar gelmiyor ve akarları öldürüyor kuşunuzu kendi haline bırakınca tüyler kapatıyor ve daha neşeli daha iyi görünüyor ama kamufle ediyor bir gün gelir ve anladığınızda çok geç olabilir şimdilik huzursuz olacak belki ama sonunda iyileşecek bence buna değer benimki de çok yorucu bir süreç oldu hem psikolojik hem fiziksel çünkü kuşumuz asla ele gelmiyor bir kaç kere de kendisini düşürdük tutmaya çalışırken çok zorlandık gerçekten kolay değil ama buna değer yeter ki iyileşsin kuşlarımız yeter ki 🙏

Limonkusumuz

Yeni Üye
Abla kuşumun şu an ki hali hemen kafesine baktık tüyünü yolmamış tüy yoktu çok sevindik yara kısımları kabuk bağlamış fotoğrafta yarası çok kötü gözüküyor ama pıhtılaştı kanamıyor şu an şükür kaşıntısı da yine var ama her saniye kaşımıyor kendisini ve tüylerini temizliyor baya

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Abla kuşumun şu an ki hali hemen kafesine baktık tüyünü yolmamış tüy yoktu çok sevindik yara kısımları kabuk bağlamış fotoğrafta yarası çok kötü gözüküyor ama pıhtılaştı kanamıyor şu an şükür kaşıntısı da yine var ama her saniye kaşımıyor kendisini ve tüylerini temizliyor baya
İlk başlarda istilacılar biraz semptomları artırır zaman içerisinde bu şekilde azalarak devam edecek Allahın izniyle 🙏 Sabır ve zaman inşallah kurtulacak minik 🥰🥰