• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil Sevda papağanı!

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla kuşumun şu an ki hali hemen kafesine baktık tüyünü yolmamış tüy yoktu çok sevindik yara kısımları kabuk bağlamış fotoğrafta yarası çok kötü gözüküyor ama pıhtılaştı kanamıyor şu an şükür kaşıntısı da yine var ama her saniye kaşımıyor kendisini ve tüylerini temizliyor baya
Hadi bakalım güzeller güzeli kuzum benim🥰🐦🤲 Rabbim izin verdiği sürece hiçbir şey yaşamını elinden alamaz🥰😊🤲
Savaşı kazanacak inşallah 😊🤲dualarım seninle ablacım 😊🤲🐦
Gün gün düzelecek inşallah 🤲😊

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Abla kuşumun şu an ki hali hemen kafesine baktık tüyünü yolmamış tüy yoktu çok sevindik yara kısımları kabuk bağlamış fotoğrafta yarası çok kötü gözüküyor ama pıhtılaştı kanamıyor şu an şükür kaşıntısı da yine var ama her saniye kaşımıyor kendisini ve tüylerini temizliyor baya
Düzelmeye başladı ozaman bundan sonra daha net değişiklikler görürsünüz umarım, benimki gibi yapmaya başlamış tüyleri temizleme aşamasına geçmiş 😊 güzel haberlerinizi alırız inş 🙏

Limonkusumuz

Yeni Üye
İnşAllah ablacım şimdi tekrar sürdük rifi bu sefer dediğiniz gibi pamukla her yerine boca edince daha fazla rahatsız oluyor bu gün pet shopa gittik eksik vitaminlerini de aldık sürekli gittiğimiz için bizi tanıyor artık kuşumuz ilk hastalandığında kendini kaşıdığında ilk ona götürmüştük turp gibi demişti sordu bu gün fotoğrafını gösterdik Rif kullanıyoruz dedik hayvanı öldürmeye mi çalışıyorsunuz kuşların uyuz olduğu nereden görülmüş rif onu yakar canı acıyordur hayvanın dedi bitlenmiş bu dedi o an iyi ki onları dinlememişim dedim yani veteriner keza dün mesajlaştık yine bir teşhis koyamadınız dedim söyledikleri düzgün bir şey yok inanıyoruz Allahın izniyle iyi olucak sizin sayenizde de

Limonkusumuz

Yeni Üye
İnşAllah az önce yine sürdük gözünü kapattı hemen yine tüyünü yoldu maalesef çekiştirip ilacı sürmeyince yolmuyor sürünce yoluyor strese giriyor muhtemelen

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İnşAllah ablacım şimdi tekrar sürdük rifi bu sefer dediğiniz gibi pamukla her yerine boca edince daha fazla rahatsız oluyor bu gün pet shopa gittik eksik vitaminlerini de aldık sürekli gittiğimiz için bizi tanıyor artık kuşumuz ilk hastalandığında kendini kaşıdığında ilk ona götürmüştük turp gibi demişti sordu bu gün fotoğrafını gösterdik Rif kullanıyoruz dedik hayvanı öldürmeye mi çalışıyorsunuz kuşların uyuz olduğu nereden görülmüş rif onu yakar canı acıyordur hayvanın dedi bitlenmiş bu dedi o an iyi ki onları dinlememişim dedim yani veteriner keza dün mesajlaştık yine bir teşhis koyamadınız dedim söyledikleri düzgün bir şey yok inanıyoruz Allahın izniyle iyi olucak sizin sayenizde de
Şimdi bir şey diyeceğim sonra beni siteden atarlar tövbe tövbe.. Sen git de biraz parazitoloji oku da sonra hayvan mağazası aç cahil diyeceksin. İnşallah, Rabbimin izniyle iyi olacak üzülmeyin 🙏🥰

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
İnşAllah az önce yine sürdük gözünü kapattı hemen yine tüyünü yoldu maalesef çekiştirip ilacı sürmeyince yolmuyor sürünce yoluyor strese giriyor muhtemelen
Bu bir süreç 🙏 kuşların tüyleri hep dökülür ama yeniden çıkar demet ablanın dediği takviyeleri de yapın lütfen ilacı kullanmayı bırakmayın yoksa tekrar nüks eder uzun sürebilir ama bu bir süreç ve ne kadar süreklilik gösterirseniz okadar çabuk bitecek tedavi, ara vermeyin kusun her tüyü birbirine yapıssa bile önemli değil bir suya bakıyor tütlerinin eski hali alması, endişelenmeyin ve tedaviye devam edin herkes kendi kafasından bir sey söylüyor gerçekten doğru bilen kişi bulmak cok zor ama siz buraya güvenebilirsiniz demet abla bir şeyi söyleyince ben direkt gözüm kapalı inanıyorum çünkü kendisi zamanında benim kuşumla ilgili cok yardımcı olmuştu sonra yine oldu her seferinde de haklı cıktı o yüzden iyiki böyle bir sayfa var 🙏 kendi deneyimlerinden size söyleyebileceğim tek sey psikolojik olarak yorulacaksınız evet, kuş da yorulacak ama bu illet geçince rahatlayacaksınız ve bundan sonra dış parazit yapın ilacı uygulayın birdaha olmasın. Kuşların uyuz olup olmadığını nasıl bilelim dışarıda tonlarca kuş var kamufle etmeyi de cok iyi basarır kuşlar siz de rifle müdahale etmeden önce bu kadar derin bir mesele olduğunu bilmiyordunuz tüyler kapatıyordu muhtemelen. Kuşun derisi de insan derisi de deri kendi eline dökebilir herkes ve bunun asla acıtmayacak bir ilaç olduğunu görebilir kaç defa ellerime bulsaırdı hep bizim kuş durmadığı için ama asla yakmıyor ne eli ne de yaramı hiç yakmadı. Bizim eczacı da rifi dökün iyi yapıyorsunuz demisti kuşa rif alırken içim bir kere daha rahatlamıstı. Bence veterineri boşverin sizi yanlış yönlendiriyor ki burda bir canlının hayatı söz konusu, bu kadar hassas bir konuda basıl böyle şeyler söylenir aklım almıyor. Bitlenmek başka deri hastalıgı başka uyuz tamamen başka bir şey deriyi deforme etmiş sizin kuşunuzda bitle ne alakası var anlamadım insanlardan dusunun bitlenijce deriniz böyle kötü olmaz ama uyuzsanız deriniz çok zarar görür aslında mantıken mantık kurmak cok kolay ama iste.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, yaz bakalım Google amcaya uyuz var mı yok mu kuşlarda 🤷🤷🤷🤷
O çok bilmiş esnaf efendi yem satsın işine baksın, ne biliyor ki ne söylüyor🤷
Veterinerde kedi köpek teşhisi yapsın kolaya gitsin
Kuşlara bakmasın, uğraşmasın🤷
Öyle kolay değil kanatlı uzmanı olmak
Kanatlı uzmanları olan hekim arkadaşlarımı ayakta alkışlıyorum, önlerinde saygı ile eğiliyorum🤲👏👏
Knemidocoptes adı verilen canlı bakteridir, akarlardır, insanı öldürür ki kuş ne yapsın
Kopyala bu bakteriyi araştır neymiş sende öğren!!!!!!!!!!!
Rif ampul iyot değildir yakmaz, sodyumdur👍
İnce deriden yakalar, canlı deriyi yer Kasların içine yumurtlar, iç organları parçalar
Kim ne derse desin ben bildiğimi söylerim, yaparsan yaparsın, yoksa eleştiriye açık DEGİLİM bu konuda, Amacım canlı ölmesin yaşasın
Gerisi de Takdiri ilahi Rabbim ne derse o olur

Limonkusumuz

Yeni Üye
Sana bir şey demedim abla yanlış anlama zaten onca insan seni öneriyor inanmasak ilacı kullanmaya devam etmeyiz sağolasın ilgilendin cevap veriyorsun şu an ki durumu abla ilacı boca etmeyin israf da oluyor demiştiniz ya yara olan yerine sürüyoruz sadece doğru mu yapıyoruz kulak çöpüyle biraz da göğüs bölgesine sürüyoruz mesela alt kısımlarını kendisi yoldu strese girdi yüksek ihtimal oraya sürmüyoruz artık kendisi yoldu diye yanlış mı yapıyoruz sence

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sana bir şey demedim abla yanlış anlama zaten onca insan seni öneriyor inanmasak ilacı kullanmaya devam etmeyiz sağolasın ilgilendin cevap veriyorsun şu an ki durumu abla ilacı boca etmeyin israf da oluyor demiştiniz ya yara olan yerine sürüyoruz sadece doğru mu yapıyoruz kulak çöpüyle biraz da göğüs bölgesine sürüyoruz mesela alt kısımlarını kendisi yoldu strese girdi yüksek ihtimal oraya sürmüyoruz artık kendisi yoldu diye yanlış mı yapıyoruz sence
Estağfurullah ablacım ben can kurtulsun başka bir şey istemiyorum zaten hiç kimseden, beni sinirlendiren, bilmeden yorum yapanlar, veteriner dahi bilmiyor ki petshop nası bilsin gerçekten çok kızıyorum 😡
Eğer ki sen terramicyn sürseydin malesef çoktan ölürdü😭😭
Bu illet yağı sever beslenip yumurtlar😔
Sen sadece yaralara ve deri altında yumurta sarısı gibi, parlayan yerlere sür, yolduğu yerlere sürme, öncelik oralar, sende üzülüyorsun biliyorum😊🤲
Elimizden geleni yapalım gerisi Takdiri ilahi 😊🤲🐦

Limonkusumuz

Yeni Üye
İyi ki abla demek ki şansımız varmış ki Allah fırsat vermedi yoksa her gün kremi sürer hayvanı mahvederdik tamam ablacım dediğin şekilde yapıcam Allah razı olsun biraz süre geçsin 1 hafta kadar durumunu güncelleyeceğim ama kaşınması azaldı onu söyleyebilirim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İyi ki abla demek ki şansımız varmış ki Allah fırsat vermedi yoksa her gün kremi sürer hayvanı mahvederdik tamam ablacım dediğin şekilde yapıcam Allah razı olsun biraz süre geçsin 1 hafta kadar durumunu güncelleyeceğim ama kaşınması azaldı onu söyleyebilirim
İnşallah ben umutluyum Allah ın izniyle 😊🤲

Limonkusumuz

Yeni Üye
kuşumuzun şu an ki böyle yarası kabuk bağladı ara ara didikliyor orayı kanatıyor ama kabuk bağlıyor tekrar gece kaşıntısı biraz var şu sıralar gündüz kaşıntısı azaldı sence nasıl sormak istedim yaralarından ötürü fotoğraf ta ekstra kötü duruyor ama akar konusu için ne dersiniz çok zaman geçmedi ama paylaşiyim dedim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
kuşumuzun şu an ki böyle yarası kabuk bağladı ara ara didikliyor orayı kanatıyor ama kabuk bağlıyor tekrar gece kaşıntısı biraz var şu sıralar gündüz kaşıntısı azaldı sence nasıl sormak istedim yaralarından ötürü fotoğraf ta ekstra kötü duruyor ama akar konusu için ne dersiniz çok zaman geçmedi ama paylaşiyim dedim
Maşallah SüphanAllah 🤲😊
Sırtı temiz çok şükür 🤲😊
Allah ın izniyle iyileşecektir 🤲😊
Savaşçı ve çok güçlü bir asker o💓😊🥰
Biraz sabır şifa Rabbimden😊🥰🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Boyununu da ihmal etmeyin, tüylerinin altını kontrol edin lütfen

Limonkusumuz

Yeni Üye
Allah razı olsun demet abla ya iyileşme varsa sevindik valla bizim maşallah yemesi vs normal bırakmadı kendisini gerçekten güçlü daha dikkatli bakacağız kanatlarına dediğiniz gibi sırtından çok boyun kısmına biraz yöneldi oraya da sürüyoruz her gün suyuna probiyotik damlatıyoruz direnci düşmesin demiştiniz darı veriyoruz birde yemesi iyi aslında ama hastalıktan zayıfladı darı veriyoruz çok olmadığı sürece ona da bağımlı olmasın şu anlık yaptıklarımız bunlar abla

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Allah razı olsun demet abla ya iyileşme varsa sevindik valla bizim maşallah yemesi vs normal bırakmadı kendisini gerçekten güçlü daha dikkatli bakacağız kanatlarına dediğiniz gibi sırtından çok boyun kısmına biraz yöneldi oraya da sürüyoruz her gün suyuna probiyotik damlatıyoruz direnci düşmesin demiştiniz darı veriyoruz birde yemesi iyi aslında ama hastalıktan zayıfladı darı veriyoruz çok olmadığı sürece ona da bağımlı olmasın şu anlık yaptıklarımız bunlar abla
Bağımlı olsun en çok ne seviyorsa verin lütfen
Yulaf da çok sever doğal probiyotiktir, zayıflaması yeterki, sonra diyet yapar kuzum😊🥰

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Maşallah nasıl da tatlı 🩷 daha güzel tüyleri çıkacak onun bir iyileşsin kendine gelsin 🙏

Limoncuk

Aktif Üye
Tercih sizin ben söyledim, ister uygulayın ister uygulamayın
Bu güne kadar tek bir hata yapmadık hastalıklarda, Allahın izniyle 🤲
Günahtır
Yine diyorum yine diyeceğim rif ampul rif ampul rif ampul
Demet hanım, rif ampulu açtıktan sonra ne kadar sürede kullanabiliriz nasıl muhafaza edebiliriz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Demet hanım, rif ampulu açtıktan sonra ne kadar sürede kullanabiliriz nasıl muhafaza edebiliriz
Ampulün ağzını yara bandı yada normal bant ile kapatın kurumasın, serinde muhafaza edin, buzdolabı gerekmez, serin yer olsun yeter, bitene kadar kullanmaya devam edin,
Ampule kulak pamuğunu batırdıktan sonra tekrar kullanmayın, atın lütfen

Limonkusumuz

Yeni Üye
ablacım durumu şu anlık bu kaşıntısı devam ediyor bazen çok kaşınıyor bazen hiç kendisini yıkadı biraz şu an kurudu ilacını tekrarliycaz durumu nasıl sizce

Ekli dosyalar