• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil Sevda papağanı!

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar rifi aldım sürdük veterinere de götürdük boyunluk taktılar daha fazla yaralamasın diye kabul etmedi çıkardık rifi yara kısmına sürdük şimdi diğer yara olmayan yerlerinde ki tüylerini yoluyor
Merhaba, Oralarda da parazit vardır, 2-3 güne kaşıntı durur

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Allah razı olsun ya cidden veteriner madecasol sürün dedi bende rif sürdüm dedim sonra aaa çok iyi dedi demesem hiç önermezdi sisin sayenizde inşAllah iyileşir
Allah ın izniyle iyileşecektir, umarım derine inmemiştir, günde 3-4 defa mutlaka sürün kurur, deri çeker zaten🤲😊

Limonkusumuz

Yeni Üye
Allah razı olsun ya cidden veteriner madecasol sürün dedi bende rif sürdüm dedim sonra aaa çok iyi dedi demesem hiç önermezdi sisin sayenizde inşAllah iyileşir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Veterinerler nedense yeniliğe kapalı mesela her hastalığa baytril yazıyorlar. Medacassol de akne tedavisinde kullanılır, cildi yeniler ben kullanmıştım uyuzda ne alakaymış 🤔

Limonkusumuz

Yeni Üye
Ya zaten bi boyunluk yaptı saat sürdü hayvan daha çok yaraladı kendini ben dedim olmaz o zorlanır boğar kendini sorduğum sorulara da cevap veremiyor

Limonkusumuz

Yeni Üye
rifi sürdüm veterinere götürdük orda stres oldu rifi sürdüm ama tüy yolmasını daha fazla yaptı hala devam ediyor 😔 daha fazla yoluyor kendini gagalıyor stres olduğu için yüksek ihtimal ama şu an ki durumu böyle net fotoğrafını ekledim

Ekli dosyalar

Limonkusumuz

Yeni Üye
Bu sizin kuşunuz mu benim kuşum gibi mi olmuştu sizinki de

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
rifi sürdüm veterinere götürdük orda stres oldu rifi sürdüm ama tüy yolmasını daha fazla yaptı hala devam ediyor 😔 daha fazla yoluyor kendini gagalıyor stres olduğu için yüksek ihtimal ama şu an ki durumu böyle net fotoğrafını ekledim
Uyumadan önce tekrar sürün çok inmiş parazit kaslarda😔 dökün sırtına ve uyusun
İnşallah kurtulur çok derinde
Sabah erkenden tekrar dökün lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sırtı komple parazit, yolduğu yerlerin oralarda da var😔tüm boşluğa dökün

Limonkusumuz

Yeni Üye
İyileşir mi 😔 keşke sizi erkenden dinleseydim çok üzgünüm

Limonkusumuz

Yeni Üye
Bu arada veteriner antibiyotik verdi şırıngaya çekip ağızdan her gün verin dedi
Verelim mi sizce

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Benimki de gece çırpınıyordu kendiliğinden bu bir tedavi süreci kuşunuz yorulup hırpalanabilir ama daha sonrasında sağlığına kavuştuğunda tüyleri yeniden çıkar benimki de böyleydi kuyruk kısmına kadar gitmişti rifle müdahale edin sürekli fazlaca dökmekten korkmayın 😔

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bu sizin kuşunuz mu benim kuşum gibi mi olmuştu sizinki de
Evet benimki de öyleydi kuyruk kısmına kadar uzanıyordu ben komple döküyordum yayıyordum kurusun diye bekliyordum 1 saat sonra yeniden yeniden ve yeniden 😔 sürekli rife maruz bırakmak gerekiyor kuşun tüyleri yalaş bulaş oluyor ama yıkanınca akıyor hemen hiç zorluk çıkarmıyor yeter ki siz denileni yapın daha da ciddileşmeden

Limonkusumuz

Yeni Üye
Az önce yine döktüm hiç sevmedi kaçıyor kendini sallıyor hemen korkuyor mu ya da canı mı yanıyor anlamadım ama çok tepki verdi

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Az önce yine döktüm hiç sevmedi kaçıyor kendini sallıyor hemen korkuyor mu ya da canı mı yanıyor anlamadım ama çok tepki verdi
canı acır mı ben bilemem ama belki sevdiği şeylerden yedirirseniz ona iyi gelebilir biz yumurta yapıyorduk yada yumurta maması yapıyorduk iştahtan kesilmesin diye, ıslanmak tüylerinin yapışması ve kas altındaki uyuzun yok edilmeye başlaması da kuşu rahatsız ediyordur belki ancak bu bir süreç dökmek zorundasınız şu durumda 😔 benimki de gece çırpınırdı deli gibi tedavi sürecinde ışığı açık bırakıyordum bende öyle yatıyordu. Ben kafesin yanında oturup kuşun kurumasını bekliyordum sonra yine döküyordum üstüne 2 günde bir de banyo yapıyordu hepsi akıyor yeniden döküyorduk kuruyunca hemen ilacı. Kuşunuzu kontrol edin böyle alt kısımları da varsa oralara da kullanın benimki de öyleydi ama sonradan fark ettik sadece tüy olmayan yerler sanmıstık. Yapacağınız tek şey bu sürekli rif kullanın ben öyle yaptım ve işe yaradı.

Limonkusumuz

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim yıkanmayı sevmiyor ama biz bir kere yıkadık kendine zor geldi o yüzden yıkamıyoruz

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Parazit ilacını da satın alın mamaistde satılıyor ama iletişime geçmeniz gerekir sitede yok. Bu ürünü de enseden bir damla damlatıyorsunuz (fazlası çok zararlıymış dikkat edin) masaj yapıyorsunuz ve kana karışıyor 10 gün aralıkla diye hatırlıyorum bir daha yapın 2. Kez ve 3 ay yeterli oluyor 3. ayın sonunda tekrarlayın bende iki kuşuma yaptım bu uygulamayı dün 2. Dozu bir şey olmuyor tepki bile vermiyorlar endişelenmeyin. 1. Doz bugün mesela ve diğer doz 10 gün sonra, sadece 1 damla ve enseden tüyleri aralayın yapın. 3 ay süresi var 3 ay bitince yeniden yapın.

Ekli dosyalar

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Banyoluk alırsınız kendisi ilacı atmak için yıkanmak isteyebilir mecburiyetten 🙏 yada fıs fısla sprey su da serpebilirsiniz üzerine ama kuşunuza göre bir yöntem seçin benimkiler sprey’i seviyorlar. Üzerinden akar gider ilaç öylece ama ilk önceliğiniz onu iyileştirmek olsun.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
ben cumadan sonra burda aktif olmam muhtemelen o yüzden bana bir şey yazarsanız görmem ama siz ümidinizi yitirmeyin gerekirse rif stoğu yapın bir an önce geçsin şu sıkıntısı, sürekli şırıngaya çekin dökün maruz kalsın rahatsız olacak ama geçecek sevdiği yemekleri verin ve tedaviye devam edin asla boşluk yapmayın ben sürekli dökerdim sabah dökemiyordum o yüzden akşam bir saat aralıklarla 4-5 kere döküyorduk lütfen çabalayın rifle yolunuza devam edin. Başka ilaç almanıza gerek yok Demet abla sizi ne güzel yönlendirmiş kullanın fotoğraf çekin bol bol karşılaştırmak açısından iyi olabilir. Kuşunuza bolca sağlık diliyorum inşallah iyileşir durumu ilerlediği için ekstra efor sarfetmeniz gerektiğini unutmayın inşallah iyi olur kuşunuz ümidinizi kaybetmeyin her karanlık gecenin bir sabahı vardır 🙏 fazlaca dökmekten korkmayın kuyruğa kadar bakın var mı oralarda da böyle varsa dökün yayın iyice rahatsız olacak ama bu onun iyiliği için yoksa daha da ilerlerse imkansız olur sizin için lütfen çokça çabalayın iyileşsin bu yavru ❤ rif ampul hemen tedavi etmeye başlıyor dokundugu anda, çok güçlü bir ilaç hafife almayın bir de günde defalarca kullanırsanız kurtulma şansı artar

Son düzenleme: