Maşallah Rabbim uzun ömür versin inşallahEkli dosyayı görüntüle 76038 rabbim isteyen herkese nasip etsin
Maşallah Rabbim uzun ömür versin inşallahEkli dosyayı görüntüle 76038 rabbim isteyen herkese nasip etsin
Bizim yumurtada yavru komple oluşmuş en fazla 2 gün sonra çıkacak şekildeymiş. Ölmüştü malesef. Hala kendimi suçluyorum yumurta benim yüzümden değil ama yavrular biraz benim yüzümden öldü. Acemiliğime denk geldi. Biraz heves biraz işbilmezlik. Yuvalığı değiştirdim sildim ettim arada pamuk yuvalığa bakıyor içim yanıyorAnladım hocam çok saolun kndimi kötü hissettim şuan bn yumurtayı dinledim ses seda yoktu kırdım cansız hareketsiz mordu yavru içinde
Çok teşekkür ederim insallhMaşallah Rabbim uzun ömür versin inşallah
Canınızı sıkmayin lütfen nasibinizde yokmuş dogru zamn değilmuş elbet zamanı gelince gelecektir çok sabır işi bekleyin olacaktır tekrardan yumurtaBizim yumurtada yavru komple oluşmuş en fazla 2 gün sonra çıkacak şekildeymiş. Ölmüştü malesef. Hala kendimi suçluyorum yumurta benim yüzümden değil ama yavrular biraz benim yüzümden öldü. Acemiliğime denk geldi. Biraz heves biraz işbilmezlik. Yuvalığı değiştirdim sildim ettim arada pamuk yuvalığa bakıyor içim yanıyor
Üzülmeyin hepimiz yaşadıkbu bebeklerde hem anne hem siz daha iyi bakarsınız, bu Kuluçkada sonra en az 1-2 ay dinlensinlerBizim yumurtada yavru komple oluşmuş en fazla 2 gün sonra çıkacak şekildeymiş. Ölmüştü malesef. Hala kendimi suçluyorum yumurta benim yüzümden değil ama yavrular biraz benim yüzümden öldü. Acemiliğime denk geldi. Biraz heves biraz işbilmezlik. Yuvalığı değiştirdim sildim ettim arada pamuk yuvalığa bakıyor içim yanıyor
Maşallah SüphanAllah, daha anlaşılmaz siyahlık göremedim, mavili beyazlar, kanatlar koyu sırtlarım açık renk olacak3 4 sıradaki bebekler birinin gagası siyah neden acaba ?
Dişi yada erkek olduğu nasıl anlaşılır
Daha belli olmaz Ama çok şekerler tüysüz şeftaliler MaşallahTsekkur ederm acaba cinsiyetleri bu şekil mi belli oluyor o yüzden sormk istedim diğerinde yok mesela bunda o siyahlık var
Gagalar büyürken siyahlaşacak 2 aylıkken normal rengine dönecek endişe etmeyin normalTsekkur ederm acaba cinsiyetleri bu şekil mi belli oluyor o yüzden sormk istedim diğerinde yok mesela bunda o siyahlık var
Himm çok guzller çok guzl bı duyguDaha belli olmaz Ama çok şekerler tüysüz şeftaliler Maşallah
Bn direk onu cinsiyeti o şekilde anlaşıldığını düşündüğüm için sormk istedim teşekkür ederim çok maymunlar ama cokkguzllerGagalar büyürken siyahlaşacak 2 aylıkken normal rengine dönecek endişe etmeyin normal
Arkadaş kendi haline bırak kendini hazır hissedince yapar dedi. Hemen de yapabilir çok sonra da yapabilir dedi. Bir iki kez çiftleştiğini gördüm ellemedim ben de . Doğalarına karışmak istemiyorum artık. Bana çok büyük ders oldu. Bir de üzerine yatmaması gerekiyormuş yavrunun. Yanında tutması lazımmış. Hatta besleyip yuvaya çok girmemesi gerekiyor demişti. Eğer çok yatarsa ya yuva girişini kapat yada evin ısısını düşür dedi. Yani baştan sona hata ettimÜzülmeyin hepimiz yaşadıkbu bebeklerde hem anne hem siz daha iyi bakarsınız, bu Kuluçkada sonra en az 1-2 ay dinlensinler
İlk Kuluçkada oluyor malesef, yuvalığın ağzını kapatmak çare olmaz, istese bir darbe ile öldürür, o sanıyor ki iyi besliyorum fazla dolduruyor, bilmiyoruz ki nedeniniArkadaş kendi haline bırak kendini hazır hissedince yapar dedi. Hemen de yapabilir çok sonra da yapabilir dedi. Bir iki kez çiftleştiğini gördüm ellemedim ben de . Doğalarına karışmak istemiyorum artık. Bana çok büyük ders oldu. Bir de üzerine yatmaması gerekiyormuş yavrunun. Yanında tutması lazımmış. Hatta besleyip yuvaya çok girmemesi gerekiyor demişti. Eğer çok yatarsa ya yuva girişini kapat yada evin ısısını düşür dedi. Yani baştan sona hata ettim
Ben asıl babadan şüphelendim hocam. Yanımda oldu olay. Yavrunun hareketleri azaldı buraya yazdım cevap gelene kadar bulundukları odada oturduk. Baba yuvaya girip çıktı o esnada kavga gürültü ben bi baktım yavru ölmüş.İlk Kuluçkada oluyor malesef, yuvalığın ağzını kapatmak çare olmaz, istese bir darbe ile öldürür, o sanıyor ki iyi besliyorum fazla dolduruyor, bilmiyoruz ki nedenini
Tek yapmanız gereken gözlemleyin, yine aynısı olursa el besleme yapın, yada babayı bırakın anneyi ayırın, babalarda besler, ısı olayı da iyi bir fikir değil bebekler üşür malesef en az 24-25 derece olmalıdır oda sıcaklığı
O zaman çifleşme için baba telef ediyor yavruları, yumurtalar çıkmaya başlayınca babayı ayırın hemenBen asıl babadan şüphelendim hocam. Yanımda oldu olay. Yavrunun hareketleri azaldı buraya yazdım cevap gelene kadar bulundukları odada oturduk. Baba yuvaya girip çıktı o esnada kavga gürültü ben bi baktım yavru ölmüş.
Aslında hocam ilk başta babanın desteği olmuyor ama zamanla destek geliyor Bu durmda erkek çiftleşme isteğini azaltmak için elma yulaf vermek uygun olur muO zaman çifleşme için baba telef ediyor yavruları, yumurtalar çıkmaya başlayınca babayı ayırın hemen
O aklıma geldi hocam. Anne çünkü aşırı sahiplenici. Yuvaya baba arada giriyordu ilk gün bişey demedi pamuk ama 2. Günden sonra be zaman ses geldi yavru öldü. Bilinçli yapmıyordur belki ama yuva dar. Olursa yavru yine ayırırım. Baba kızışık muhtemelen çiftleşmek istedi kavga gürültü çocuklar ezildi diye tahmin ediyorumO zaman çifleşme için baba telef ediyor yavruları, yumurtalar çıkmaya başlayınca babayı ayırın hemen
Kaşla göz arası çiftleşiyorlar bizim pamuk 2.yi yumurtladı dün. İlk boş sanırım 2.yi bilmiyorum. Çok ellemiyorum artık. Ama kafes dışına çıkıyor diğer kafesteki gaga taşını kemiriyor. İkidir de yumurtluyor. Kontrol edin olduysa yapacak bir şey yok malesefCik cik sesler dışı varken sağa sola tunekte dolanma kur gbi davraniş aşırı gaga tasi tüketme ve aşırı dışı kuş yuvada ve hala diski büyük ciflesme görmedim yuvada oldu mu bilmiyorum erkeği ayirsam Olur mu ? 25 günluk ilk yavru