• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yumurtlama ve benim acemiliğim

rahimey

Aktif Üye
Kaşla göz arası çiftleşiyorlar ☺ bizim pamuk 2.yi yumurtladı dün. İlk boş sanırım 2.yi bilmiyorum. Çok ellemiyorum artık. Ama kafes dışına çıkıyor diğer kafesteki gaga taşını kemiriyor. İkidir de yumurtluyor. Kontrol edin olduysa yapacak bir şey yok malesef
Maşallah süballah ellemeyin aslında kafes dışına çıkmasa iyi olir diye düşünüyorum ilgi alaka dağılacak disiye karşı afedersinz sürekli sabhlari akşamları çiftleşme olacak. 🙈 Siz odada telfonla ilgilenin gözlemleyin arada kalamar kemiği gaga taşıni eksik etmeyin 🤲 dua edin gerisi onlarda .bnmkiler hemen büyüdüler bile ueme düştüler ☹ çabucak buyuyolar

Tsc6045

Paylaşımcı
Maşallah süballah ellemeyin aslında kafes dışına çıkmasa iyi olir diye düşünüyorum ilgi alaka dağılacak disiye karşı afedersinz sürekli sabhlari akşamları çiftleşme olacak. 🙈 Siz odada telfonla ilgilenin gözlemleyin arada kalamar kemiği gaga taşıni eksik etmeyin 🤲 dua edin gerisi onlarda .bnmkiler hemen büyüdüler bile ueme düştüler ☹ çabucak buyuyolar
Keşke bizim yavrular da büyüseydi.. bazen içime bir dert oluyor 😔 vicdani olarak çok ağır geliyor. İlk günler yuvalığa girip bakıyordu sonra unuttu mu bilmem yumurtladı. Bakalım nasip kısmet. Eğer yavru çıkarsa erkeği direk alacağım yanından. Yavruları gözlemlerim eğer yine yavrular durgunlaşırsa hemen alırım yavruları acıktıkça anneye veririm .

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Cik cik sesler dışı varken sağa sola tunekte dolanma kur gbi davraniş aşırı gaga tasi tüketme ve aşırı dışı kuş yuvada ve hala diski büyük ciflesme görmedim yuvada oldu mu bilmiyorum erkeği ayirsam Olur mu ? 25 günluk ilk yavru
Ayırın lütfen mesajları görmemişim😔konu çok olunca kayıp gidiyor ekrandan😔mümkünse cvp bölümünden yazın ki bana da düşsün cvp vereyim😊
Babayı yavrular 15 günlük olunca ayırın, hem yavru telefi olmaz hem güzelce anne besler

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Keşke bizim yavrular da büyüseydi.. bazen içime bir dert oluyor 😔 vicdani olarak çok ağır geliyor. İlk günler yuvalığa girip bakıyordu sonra unuttu mu bilmem yumurtladı. Bakalım nasip kısmet. Eğer yavru çıkarsa erkeği direk alacağım yanından. Yavruları gözlemlerim eğer yine yavrular durgunlaşırsa hemen alırım yavruları acıktıkça anneye veririm .
Sabahın ilk ışığı 7-8 öğleden sonra 2-3 akşam 7-8-9 çifleşme çok olur, yaklaşık max 1 dk sürer, çifleşme öncesi çok ses olur kafeste kargaşa var sanarsınız, aynı odada görme şansı var yoksa çok nadir görülür😊

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sabahın ilk ışığı 7-8 öğleden sonra 2-3 akşam 7-8-9 çifleşme çok olur, yaklaşık max 1 dk sürer, çifleşme öncesi çok ses olur kafeste kargaşa var sanarsınız, aynı odada görme şansı var yoksa çok nadir görülür😊
Ben bundan on sene önce sabah erken kalkmıştın kuşlar yan odadaydı bir kargaşa bir ses, korkudan nasıl koşmuştum koridorda yere kapaklandım, meğer çiftleşiyorlarmış 🤣🤣🤣

rahimey

Aktif Üye
Vicdan yapmayın nasip nasipten öte gidilmez 🤲 ayirmayip kizginligini alabilirsniz yulaf elma belki duş ile demet hocam fikrini almk gerekir 🤲

rahimey

Aktif Üye
Ayırın lütfen mesajları görmemişim😔konu çok olunca kayıp gidiyor ekrandan😔mümkünse cvp bölümünden yazın ki bana da düşsün cvp vereyim😊
Babayı yavrular 15 günlük olunca ayırın, hem yavru telefi olmaz hem güzelce anne besler
Ya bilemedim anne zorlandı baktım kıyamadım sonra yeme dusnce saldım evin işinde yoksa ayak atma öldu dışı kusa akşamları bırakıyorum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Vicdan yapmayın nasip nasipten öte gidilmez 🤲 ayirmayip kizginligini alabilirsniz yulaf elma belki duş ile demet hocam fikrini almk gerekir 🤲
15 gün kadar sakinler, yumurta çıkmaya başlayınca anne hareketlenir, dışarı çıkma başlar, bu yüzden erkek soy devamı için üremek ister, onların amacı içgüdüseldir, öldürmek istemezler, fakat önlem almalıyız, bu yüzden ayırmalıyız,
Yeme düşen yavrular hemen ayrılır çünkü annelik babalık duygusu biter, yeni soy için devam ederler, doğada böyle olmaz, kafes içinde olduğu için durum budur
Doğada mevsim dönerken genelde ilk bahar ve sonbaharda kuluçka dönemi olur, serin ve tohum çoktur
Diğer zamanlarda dinlenir beslenirler😊🤲

rahimey

Aktif Üye
Ben bundan on sene önce sabah erken kalkmıştın kuşlar yan odadaydı bir kargaşa bir ses, korkudan nasıl koşmuştum koridorda yere kapaklandım, meğer çiftleşiyorlarmış 🤣🤣🤣
😂 Ay bnde yanlislikla saniyelik gördüm telefona bakiyodum ay olamaz acaba oldu mi diye sorgulamistm sonra sabahları baya seslere kalkıyosun 🙈onlar bnim canlarim başka yere koyamam bnimle beraber aynı odada tabi . Bı süre onlri yanlız bıraktımm onlar yüzünden salon da bile yatmisligm var😂😂 olmicak deyip odama geçtim 😂

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ya bilemedim anne zorlandı baktım kıyamadım sonra yeme dusnce saldım evin işinde yoksa ayak atma öldu dışı kusa akşamları bırakıyorum
Doğrusunu yapıyorsunuz, yavruları da ayırın, özellikle dişi yavruyu, babadan anne kıskanır, erkek yavruyu baba, anneden kıskanıp döver, uzun sürmez yaklaşık 2 dk da öldürebilir ilk hedef beyin ve göz olur darbeler ölümcül dür, çünkü ebeveyn bağı bitmiştir, sizde ayırın yavruları güvende olsunlar😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
😂 Ay bnde yanlislikla saniyelik gördüm telefona bakiyodum ay olamaz acaba oldu mi diye sorgulamistm sonra sabahları baya seslere kalkıyosun 🙈onlar bnim canlarim başka yere koyamam bnimle beraber aynı odada tabi . Bı süre onlri yanlız bıraktımm onlar yüzünden salon da bile yatmisligm var😂😂 olmicak deyip odama geçtim 😂
Olsun yumurtlarsa atın anne güçten düşer max 2-3 tane yumurtlar, öncelik anne babadır

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Gerçekten onlar için değiyor 🥰 Ama tabi kısa süreli korku, gerilim de yarattıkları oluyor 🤣🤣

rahimey

Aktif Üye
Doğrusunu yapıyorsunuz, yavruları da ayırın, özellikle dişi yavruyu, babadan anne kıskanır, erkek yavruyu baba, anneden kıskanıp döver, uzun sürmez yaklaşık 2 dk da öldürebilir ilk hedef beyin ve göz olur darbeler ölümcül dür, çünkü ebeveyn bağı bitmiştir, sizde ayırın yavruları güvende olsunlar😊🤲
Ama bı tane yavrum küçük daha

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bilemedim hocam hemen ayirayim ama bı gariplik vardı kuşta sürekli yuvada yavruyu sürekli aşağı atma derdindeydi 😑 dışarı çıkardım daha becremiyor yem kiramyi
Anne mi atmak istiyor? Baba mı, kaç günlük yavru?
Abileri ablaları besler üşümesin yeterli o bağırır kardeşler birbirine kusar, anne baba gibi, fotoğraf ekler misiniz yavruyu göreyim

rahimey

Aktif Üye
Anne mi atmak istiyor? Baba mı, kaç günlük yavru?
Abileri ablaları besler üşümesin yeterli o bağırır kardeşler birbirine kusar, anne baba gibi, fotoğraf ekler misiniz yavruyu göreyim
İkisi de bir olup ilk yavruyu atılar sesleri yükseliyor ama dişi beslemiuor gbi kafes çıkardım yem koydum önlerine ddikliyolar evt besliyor