• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Sultan Papağanım Atak Geçiriyor

alperateş

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Sultan papağanım, eşini kaybettikten sonra ilk atağını geçirdi. Hiçbir şey yokken birdenbire sırtüstü düşmüştü. Hemen elime aldım, kısa süre sonra sakinleşti ve sanki hiçbir şey olmamış gibi düzeldi. Bundan yaklaşık 3 ay sonra kafesin içindeyken, tellere tutunmuş durumdayken kafasını ve kanatlarını geriye doğru bıraktı. Bunun stresten kaynaklanabileceğini düşündüm. Anlık olduğu ve sonrasında düzeldiği için büyük bir hastalık ihtimalini düşünmemeye çalıştım, panik atak gibi bir şey olabileceğini düşündüm. Bu süreçte onunla daha fazla ilgilenmeye çalıştım, vitaminleri düzenli olarak vermeye devam ettim ek olarak 2 haftada bir bt-amin vermeye başladım ve her şey yolunda gidiyor gibiydi.
Fakat dün tekrar bir durum yaşadı. Sağ kanadı geriye doğru kasıldı ve gözleri yavaş yavaş kapandı. Dokunmadım, geçmesini bekledim. Kanadı bir süre gergin kaldı ve kanadını sürekli titretti. Yaklaşık 5 saat boyunca sürekli uyukladı ve hiçbir şey yemedi. Daha sonra ise gayet güzel bir şekilde yemek yedi.
Bugün ise yine bir şey yemiyor. Sadece normalde hiç yemediği anasonlu kumu arada yiyor. Sürekli uyuyor ve sağ kanadı hafifçe havada duruyor ve titriyor.
Ben epilepsiden şüpheleniyorum. Yaşadığım şehirdeki veterinerler pek iyi değil, yinede götüreceğim ama şuanki yorgunluğu ile götürmek onu daha fazla strese sokar diye korkuyorum. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Edirne Altan Veteriner Kliniği , Edirne Veteriner Kliniği , Yaşam veteriner kliniği , Petronus Veteriner Kliniği | 7/24 Bakım Hizmeti buralar kuşlara bakıyormuş geçmiş olsun. Açlık dışkısı yaparsa yani bembeyaz bir dışkı sizin elle beslemeniz lazım ama çok strese sokmayın oyuncağı var mı sakinleşeceği bir yer. Eğer evde birden fazla hayvan varsa diğerlerinin yanına yaklaştırmayın ani sesten hareketten korkar. Kaldığı odanın perdelerini kapadın karanlık yapabilirsiniz ama arada gelip kontrol edin ve dışkılarının fotoğraflarını da atar mısınız? Vitamin veriyor musunuz kalsiyum blok kalamar kemiği bunların eksikliği de atağa sebep olabilir. 2 yıl önce aynı sorunu yaşayan birinin konusunu buldum Atak geçiriyor buna da bakın.

alperateş

Yeni Üye
Edirne Altan Veteriner Kliniği , Edirne Veteriner Kliniği , Yaşam veteriner kliniği , Petronus Veteriner Kliniği | 7/24 Bakım Hizmeti buralar kuşlara bakıyormuş geçmiş olsun. Açlık dışkısı yaparsa yani bembeyaz bir dışkı sizin elle beslemeniz lazım ama çok strese sokmayın oyuncağı var mı sakinleşeceği bir yer. Eğer evde birden fazla hayvan varsa diğerlerinin yanına yaklaştırmayın ani sesten hareketten korkar. Kaldığı odanın perdelerini kapadın karanlık yapabilirsiniz ama arada gelip kontrol edin ve dışkılarının fotoğraflarını da atar mısınız? Vitamin veriyor musunuz kalsiyum blok kalamar kemiği bunların eksikliği de atağa sebep olabilir. 2 yıl önce aynı sorunu yaşayan birinin konusunu buldum Atak geçiriyor buna da bakın.
Dışkısı değişik duruyor, oyuncakları var ama oynamıyor genelde. Çok halsiz duruyor. Üstünü battaniye ile örttüm kafesin uyuması için, vitamin her hafta düzenli olarak veriyorum bugünde suyuna ekledim ama içmedi henüz. Kalamar kemiği var kafesinde ama çok nadir ondan yiyor. Dışkısının fotoğrafını ekliyorum teşekkür ederim.
20260309_142722.jpg

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dışkısı değişik duruyor, oyuncakları var ama oynamıyor genelde. Çok halsiz duruyor. Üstünü battaniye ile örttüm kafesin uyuması için, vitamin her hafta düzenli olarak veriyorum bugünde suyuna ekledim ama içmedi henüz. Kalamar kemiği var kafesinde ama çok nadir ondan yiyor. Dışkısının fotoğrafını ekliyorum teşekkür ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 102689
Hangi marka vitamin ? Entrobac veriyor musunuz probiyotik. Panik atak veya epilepsi basit şeyler değil veteriner yardımı lazım bu yazdıklarımı arayıp bilgi alın derim. Geçmiş olsun

alperateş

Yeni Üye
Röhnfried ürünleri kullanıyorum, Gervit-W vitamini. Entrobac haftada bir kez veriyorum, haklısınız arayıp bilgi alacağım teşekkürler.

Üst Alt