• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanım rahatsızlandı.

elifnihan

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuruma, ishal, tüy kabarıklığı, yemek yememe ve su içmeme
Hastalık Belirti Tarihi
10 Nis 2026
Kullanılan İlaç
Probiyotik ve turuncu ilaç ( adını bilmiyorum)
Merhaba 2 tane erkek sultan papağanım var. Bir tanesi cuma günü kafesten çıkmadı. Halsiz ve tüyleri kabarıktı aynı zamanda kokulu ishal mevcut. Yemek yemiyor ve su içmiyor. Kuş tecrübesi olan bir veterinere götürdüm ve bir tane cankurturan olduğunu söylediği turuncu ilaç (adını bilmiyorum) ve probiyotik başladık. Bugun de kendisi bir miktar yem ve daldarı yedi gün içinde. Onun dışında da ben yumurta sarısını suyla karıştırıp ağzına damlattım bir kaç kere. Ancak kuruma başladı göğsü sivrileşti ve gün içinde de uyuyor sürekli. Onun için ne yapabilirim?

Hasta olan kuşu ayırdım başka odada. Ancak diğer sultan papağımda da sulu kaka mevcuttu o nedenle veteriner aynı ilaçları ona da vermemi söyledi. Genel olarak neşesi yerinde ancak az önce tamamen siyah kaka yaptı. Bu durumda endişelenmeli miyim yoksa ilaçlardan kaynaklı olabilir mi?

Çok teşekkür ederim şimdiden.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba 2 tane erkek sultan papağanım var. Bir tanesi cuma günü kafesten çıkmadı. Halsiz ve tüyleri kabarıktı aynı zamanda kokulu ishal mevcut. Yemek yemiyor ve su içmiyor. Kuş tecrübesi olan bir veterinere götürdüm ve bir tane cankurturan olduğunu söylediği turuncu ilaç (adını bilmiyorum) ve probiyotik başladık. Bugun de kendisi bir miktar yem ve daldarı yedi gün içinde. Onun dışında da ben yumurta sarısını suyla karıştırıp ağzına damlattım bir kaç kere. Ancak kuruma başladı göğsü sivrileşti ve gün içinde de uyuyor sürekli. Onun için ne yapabilirim?

Hasta olan kuşu ayırdım başka odada. Ancak diğer sultan papağımda da sulu kaka mevcuttu o nedenle veteriner aynı ilaçları ona da vermemi söyledi. Genel olarak neşesi yerinde ancak az önce tamamen siyah kaka yaptı. Bu durumda endişelenmeli miyim yoksa ilaçlardan kaynaklı olabilir mi?

Çok teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba öncelikle forumumuza hoşgeldiniz, geçmiş olsun dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım nedir ne değildir
Size verdiği büyük ihtimalle baytril
Bakteri için verilmiş
Dışkı nın koyu renk alması bu dönemde normal
Fakat bağışıklık seviyesi yüksek olmalıdır
El besleme maması ile besleme iz gerekli aç kalmamalı
Aç kaldıkça güçten düşer doğal olarak bağışıklık sistemi çöker
A21 el besleme maması alın ve şiringa ile mamayı cıvıtıp günde 3 defa 4 ml olacak şekilde besleyin lütfen

elifnihan

Yeni Üye
Teşekkür ederim hoş bulduk. Fotoğraf yüklediğimi zannediyorum ama gözükmedi sanırım. Tekrar yükledim umarım görünüyordur. El besleme maması yarın temin edicem. Teşekkürler cevabınız için.

elifnihan

Yeni Üye
Bu sağlıklı olan kuşun dışkısıydı Demet Hanım. O da biraz ishaldi ve aynı ilaçtan ona da başladık. En son bu şekilde dışkıladı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu sağlıklı olan kuşun dışkısıydı Demet Hanım. O da biraz ishaldi ve aynı ilaçtan ona da başladık. En son bu şekilde dışkıladı.
İki Kuşada probiyotik gerekli ve bağışıklık sistemini güçlendirmelisiniz
Bol yem taze su ve takviyeler

Üst Alt