• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanımın gözündeki kızarıklık şişlik

Like

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gözünde kızarıklık şişlik
Merhaba sultan papağanımın gözündeki beze benzeri şey için çay ile pansuman yapıp terramycin göz merhemi kullanıyorum buradan önerilerle ilk başta şişlik falan gitmişti ama sonradan gözünü çok kaşıdı sanırım bu sefer iki gözü de şişti kızardı tüyleri döküldü göz çevresinde gözlerinde doluluk yok gibi halsiz de değil ama göz çevresini krem sürdüğüm an uyutmaya çalışsam bile kaşımayı deniyor o yüzden sadece geceleri sürmeye başladım kremi sabahları çay pansumanını tek yapıyorum akşam da çay artı krem sürüyorum bir hafta oluyor sizce krem kullanmayı bırakıp biraz gözlemleyip rahatlamasını mı beklemeliyim çünkü rahatsız oldukça kaşıdı kaşıdıkça şişlik kızarıklık oluştu bir de tüy dönemindeydi bağışıklığı için tüy dönemi için vitaminleri de kullanıyorum gerwit entrobac bt amin forte

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba sultan papağanımın gözündeki beze benzeri şey için çay ile pansuman yapıp terramycin göz merhemi kullanıyorum buradan önerilerle ilk başta şişlik falan gitmişti ama sonradan gözünü çok kaşıdı sanırım bu sefer iki gözü de şişti kızardı tüyleri döküldü göz çevresinde gözlerinde doluluk yok gibi halsiz de değil ama göz çevresini krem sürdüğüm an uyutmaya çalışsam bile kaşımayı deniyor o yüzden sadece geceleri sürmeye başladım kremi sabahları çay pansumanını tek yapıyorum akşam da çay artı krem sürüyorum bir hafta oluyor sizce krem kullanmayı bırakıp biraz gözlemleyip rahatlamasını mı beklemeliyim çünkü rahatsız oldukça kaşıdı kaşıdıkça şişlik kızarıklık oluştu bir de tüy dönemindeydi bağışıklığı için tüy dönemi için vitaminleri de kullanıyorum gerwit entrobac bt amin forte
@Aslı Ö. @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, terramicyn krem yağlı olduğu için tedirgin olmuştur
Eczaneden gentagut göz damlası alın ve sabah akşam 5 gün damlatın
Göz etrafını önce ılık su ile temizleyin krem gitsin sonra damlayı her iki göze de damlatın
Geçmiş olsun 🤲

Like

Yeni Üye
Merhaba, terramicyn krem yağlı olduğu için tedirgin olmuştur
Eczaneden gentagut göz damlası alın ve sabah akşam 5 gün damlatın
Göz etrafını önce ılık su ile temizleyin krem gitsin sonra damlayı her iki göze de damlatın
Geçmiş olsun 🤲
Çok teşekkür ederim bu krem önerildiği için kullanmaya başlamıştım çay demiyle de kremleri temizliyordum kalan biraz rahat mı bıraksam acaba kendi haline bırakıp gözlemlesem mi damlayı kullanmadan önce ne dersiniz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba önceki konunuza baktımda göz kenarında minik apse oluşumu varmış ama merhem epey işe yaramış sanırım. Terramicyn i kaç gün kullanmıştınız. Gözde sorun yok çünkü.

Like

Yeni Üye
Merhaba önceki konunuza baktımda göz kenarında minik apse oluşumu varmış ama merhem epey işe yaramış sanırım. Terramicyn i kaç gün kullanmıştınız. Gözde sorun yok çünkü.
Bir hafta oldu geçiyor biraz sadece akşamları kullandım kremi sabahları çok kaşıyordu çay demi sürdüm sadece gece de kaşımadan uyutmaya çalışıyordum ama kaşıdı yine de göz damlasına gerek yok mu şimdi gözünün içinde sıkıntı yok zaten dışı kızardı damlayı dışına mı kullanacağım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Son fotoğraf bu ise tam geçmemiş kızarma mikrobik yada enfeksiyon sonucunda oluşur
Damla kullanın lütfen
Deriyi sürterek tahrişte etmiş olabilir, riske atmamak gerekli
Kurutsun temizlesin
Eğerki kullanmazsanız şiddeti artabilir
İnsanda ki antibiyotik kullanımı gibi düşünün
Mikrop tam ölmezse kuvvetli olarak gelir👍 IMG_20260416_192913.jpg

Like

Yeni Üye
Son fotoğraf bu ise tam geçmemiş kızarma mikrobik yada enfeksiyon sonucunda oluşur
Damla kullanın lütfen
Deriyi sürterek tahrişte etmiş olabilir, riske atmamak gerekli
Kurutsun temizlesin
Eğerki kullanmazsanız şiddeti artabilir
İnsanda ki antibiyotik kullanımı gibi düşünün
Mikrop tam ölmezse kuvvetli olarak gelir👍 Ekli dosyayı görüntüle 104200
Evet bugünkü fotoğrafı bu bana da geçmemiş hatta daha çok kızarmış gibi geldi ama damlayı göz içine mi damlatacağım dışındaki şiş kısma mı ve sabah akşam iki defa mı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet bugünkü fotoğrafı bu bana da geçmemiş hatta daha çok kızarmış gibi geldi ama damlayı göz içine mi damlatacağım dışındaki şiş kısma mı ve sabah akşam iki defa mı
Damlayı kuşu yana çevirip tam göze damlatın fazlası akar gider zaten, günde 2 defa 5 gün sonra tekrar fotoğraf paylaşırsanız seviniriz😊

Üst Alt