Merhaba arkadaşlar. Sultan papağanım, eşini kaybettikten sonra ilk atağını geçirdi. Hiçbir şey yokken birdenbire sırtüstü düşmüştü. Hemen elime aldım, kısa süre sonra sakinleşti ve sanki hiçbir şey olmamış gibi düzeldi. Bundan yaklaşık 3 ay sonra kafesin içindeyken, tellere tutunmuş durumdayken kafasını ve kanatlarını geriye doğru bıraktı. Bunun stresten kaynaklanabileceğini düşündüm. Anlık olduğu ve sonrasında düzeldiği için büyük bir hastalık ihtimalini düşünmemeye çalıştım, panik atak gibi bir şey olabileceğini düşündüm. Bu süreçte onunla daha fazla ilgilenmeye çalıştım, vitaminleri düzenli olarak vermeye devam ettim ek olarak 2 haftada bir bt-amin vermeye başladım ve her şey yolunda gidiyor gibiydi.
Fakat dün tekrar bir durum yaşadı. Sağ kanadı geriye doğru kasıldı ve gözleri yavaş yavaş kapandı. Dokunmadım, geçmesini bekledim. Kanadı bir süre gergin kaldı ve kanadını sürekli titretti. Yaklaşık 5 saat boyunca sürekli uyukladı ve hiçbir şey yemedi. Daha sonra ise gayet güzel bir şekilde yemek yedi.
Bugün ise yine bir şey yemiyor. Sadece normalde hiç yemediği anasonlu kumu arada yiyor. Sürekli uyuyor ve sağ kanadı hafifçe havada duruyor ve titriyor.
Ben epilepsiden şüpheleniyorum. Yaşadığım şehirdeki veterinerler pek iyi değil, yinede götüreceğim ama şuanki yorgunluğu ile götürmek onu daha fazla strese sokar diye korkuyorum. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Fakat dün tekrar bir durum yaşadı. Sağ kanadı geriye doğru kasıldı ve gözleri yavaş yavaş kapandı. Dokunmadım, geçmesini bekledim. Kanadı bir süre gergin kaldı ve kanadını sürekli titretti. Yaklaşık 5 saat boyunca sürekli uyukladı ve hiçbir şey yemedi. Daha sonra ise gayet güzel bir şekilde yemek yedi.
Bugün ise yine bir şey yemiyor. Sadece normalde hiç yemediği anasonlu kumu arada yiyor. Sürekli uyuyor ve sağ kanadı hafifçe havada duruyor ve titriyor.
Ben epilepsiden şüpheleniyorum. Yaşadığım şehirdeki veterinerler pek iyi değil, yinede götüreceğim ama şuanki yorgunluğu ile götürmek onu daha fazla strese sokar diye korkuyorum. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?