• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papagani dişki yapismasi

Hilalanka

Yeni Üye
Merhaba, 22 aylık erkek sultan papaganımız var. Artık arkadas istiyor diye sarı dişi bir sultan papagani aldık yanına ama yeni gelen 1,5 yaşında olmasına ragmen bizimkinden iri duruyor. Ve çok durgun genel olarak. Dışkısı yeşil beyaz. Hep poposuna yapışıyor ılık su ve pamuk yardımıyla temizledim poposunu hatta çevresindeki tüyleri de dikkatlice kestim ama bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Yaşı 1,5 tan büyük müdür? Daha önce yumurtlamis olabilir mi? Dışkısı normal mi? Fotoğraftaki sarı kuş yeni gelen diğeri bizim Arthur

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba yeni geldiyse strese bağlıdır. Ama ben biraz kilolu gördüm sanki ☺ mümkünse kilosunu öğrenelim ve kuşların bir arada videosunu ekler misiniz 👍

Hilalanka

Yeni Üye
Evet biraz şüşko gibi başta kendini kabartıp büyük göstermeye çalışıyor sandım ama elime alınca fark ettim Arthur oğlana göre ağır. Üretici bize vermeden önce poposunu temizleyip vermişti. Orda da sanırım aynı sorun vardı. Videoyu nasıl ekleyebilirim bir de nasıl tartabilirim kuşlarımı hassas tartım yok

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Evet biraz şüşko gibi başta kendini kabartıp büyük göstermeye çalışıyor sandım ama elime alınca fark ettim Arthur oğlana göre ağır. Üretici bize vermeden önce poposunu temizleyip vermişti. Orda da sanırım aynı sorun vardı. Videoyu nasıl ekleyebilirim bir de nasıl tartabilirim kuşlarımı hassas tartım yok
Hassas mutfak tartısı alabilirsiniz devamlı lazım olacak birşey 👍
1704721042749.png

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba video işini yeni halledebilirim
Sarı da bir hal var ama net olarak anlayamadım nefes alırken göğüste balon oluyor mu? Tünekte durabiliyor mu? Sanki ayaklarda kısalık var genetik bozukluk var gibi geldi açıkçası videodan anlayamadım. Kilosu da çok fazla gibi görünüyor tartı temin ettiniz mi?

Hilalanka

Yeni Üye
Tartı temin edemedim henüz şimdi anlık olarak dışkısını paylaşıyorum. Nefes alış vergisinden anormal bir durum yok gibi. Ama yürüyüşü bazen paytak paytak. Tünekte duruyor. Şimdi geziyor serbest bıraktım

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dişiler genelde yumurtladıkları için erkeklerden daha ağır oluyorlar yani o konuda endişelenmenize gerek yok. 70-140g arası olabiliyorlar ama genelde 90-100g civarı normal kilo diyebiliriz. Tabii ki kuştan kuşa cüsseleri de değişebiliyor. Yaşını anlamak için kuşun ayaklarının ve gagasının net şekilde göründüğü bir fotoğrafını ekler misiniz? Tartıyı da edinin mümkünse kuşlarınızın kilosunu takip etmeniz ve fazla kilo alma veya verme durumlarında diyetine müdahale edebilmeniz açısından önemli.Kuş ne kadardır sizde? Dışkısı hep böyle miydi?

Oğluştv

Aktif Üye
Kabız olduğu için dışkısını, poposunu sallayarak ve yavaş yapıyor o yüzden bulaşıyor. Probiyotik kullanın, yeşillik verin kabızlığı düzelsin, kilosuna gelirsek kuşu aldığınız kişi uçurmadığı ve beslenme şeklinden dolayı yağlanmıştır. Bir süre sade aspur ve ak darı ile beslerseniz, uçmasına izin verirseniz fazla kilolarından kurtulacaktır

Hilalanka

Yeni Üye
Dişiler genelde yumurtladıkları için erkeklerden daha ağır oluyorlar yani o konuda endişelenmenize gerek yok. 70-140g arası olabiliyorlar ama genelde 90-100g civarı normal kilo diyebiliriz. Tabii ki kuştan kuşa cüsseleri de değişebiliyor. Yaşını anlamak için kuşun ayaklarının ve gagasının net şekilde göründüğü bir fotoğrafını ekler misiniz? Tartıyı da edinin mümkünse kuşlarınızın kilosunu takip etmeniz ve fazla kilo alma veya verme durumlarında diyetine müdahale edebilmeniz açısından önemli.Kuş ne kadardır sizde? Dışkısı hep böyle miydi?
Merhaba fotoğrafları ekliyorum

Ekli dosyalar

Hilalanka

Yeni Üye
Kabız olduğu için dışkısını, poposunu sallayarak ve yavaş yapıyor o yüzden bulaşıyor. Probiyotik kullanın, yeşillik verin kabızlığı düzelsin, kilosuna gelirsek kuşu aldığınız kişi uçurmadığı ve beslenme şeklinden dolayı yağlanmıştır. Bir süre sade aspur ve ak darı ile beslerseniz, uçmasına izin verirseniz fazla kilolarından kurtulacaktır
Kilosu diğeri gibi normale döndü hergun çıkardım uçurdum ancak ishal görünüyor kabız degil

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kilosu diğeri gibi normale döndü hergun çıkardım uçurdum ancak ishal görünüyor kabız degil
1 yaş üzeri büyük ihtimalle, ayaklar batmış ishal, yeşillik vermeyin, tünekleri ve ayakları temizleyin lütfen, mikrop yayar ve ayaklarını gagalarsa direk hasta olur Allah korusun 🤲😊 normal yemini yesin, uçuruyorsunuz, kendi atar kiloyu💓🤲😊

Doğacı

Eski Forumcu
Tartı temin edemedim henüz şimdi anlık olarak dışkısını paylaşıyorum. Nefes alış vergisinden anormal bir durum yok gibi. Ama yürüyüşü bazen paytak paytak. Tünekte duruyor. Şimdi geziyor serbest bıraktım

Dışkı normal değil. Doğal probiyotik olarak zeolit tozu kullanabilirsiniz mama içinde.. Mamaist maması tavsiye ederim.. Ayrıca kilosunu ölçerseniz yol göstermiş olursunuz,şişman ise diyet yaptırır ve karaciğer koruma kullanırsınız..

Grit kuş kumu veriyor musunuz? Sindirim için gerekli

Hilalanka

Yeni Üye
1 yaş üzeri büyük ihtimalle, ayaklar batmış ishal, yeşillik vermeyin, tünekleri ve ayakları temizleyin lütfen, mikrop yayar ve ayaklarını gagalarsa direk hasta olur Allah korusun 🤲😊 normal yemini yesin, uçuruyorsunuz, kendi atar kiloyu💓🤲😊
Çok teşekkür ediyorum dediklerinizi dikkate alacağım 🙏🏻🌸

Hilalanka

Yeni Üye
Dışkı normal değil. Doğal probiyotik olarak zeolit tozu kullanabilirsiniz mama içinde.. Mamaist maması tavsiye ederim.. Ayrıca kilosunu ölçerseniz yol göstermiş olursunuz,şişman ise diyet yaptırır ve karaciğer koruma kullanırsınız..

Grit kuş kumu veriyor musunuz? Sindirim için gerekli
Suyuna tavsiye üzerine probiyotik damlattım. Kuş kumu var evet. Desteğiniz için çok teşekkür ederim 🌸🙏🏻

Üst Alt