• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler Dişi sultan papağanım dışkı yiyor NEDEN ?

erasantane

Yeni Üye
Yaklaşık 2 yaşındaki dişi sultan papağanım (yaklaşık diyorum çünkü satın almadım sahiplendim sahibinin verdiği bilgiye göre ) kuru dışkı yemeye başladı. Bu davranışın altında mineral eksikliği olabileceğini düşündüğüm için veterinere götürdüm. Veteriner, kullandığım takviyelerin yeterli olduğunu ve kuşun bunu meraktan dolayı yapabileceğini söyledi. Yine de “Bu merak neden şimdi ortaya çıktı?” diye düşünmeden edemiyorum. :)

Kullandığım takviyeler:
Formmix (Kanatlı Oil)
BT Amin Forte
Gerwit
Provit Kalsiyum

Bu ürünleri haftalık rutin içinde veriyorum. Tüy döküm döneminde ise BT Amin Forte kullanım sıklığını tüy dökümünün yoğunluğuna göre artırıyorum.

Beslenmesinde pelet yem ve tohum karışımı kullanıyorum. Versele-Laga pelet yem ile yine Versele-Laga Loro Parque karışımını kendim harmanlıyorum. Ayrıca haftalık olarak yumurta beyazı, sebze ve meyve günü rutinim de var. Örneğin dün, mevsiminde alıp dondurduğum brokoliden verdim.

En büyük kuşum 10 yaşında ve toplam 8 kuşum var. Diğerlerinde böyle bir davranış hiç görmedim.

Eksik yaptığım bir şey olabilir mi?

incexption

Yeni Üye
Kafes ızgarısında vb. kalan kuru dışkıyı mı yiyor? Benim sultan papağanımda özellikle erkek olan tahminimce temizlik amaçlı kuru olanları bazen parçalıyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yaklaşık 2 yaşındaki dişi sultan papağanım (yaklaşık diyorum çünkü satın almadım sahiplendim sahibinin verdiği bilgiye göre ) kuru dışkı yemeye başladı. Bu davranışın altında mineral eksikliği olabileceğini düşündüğüm için veterinere götürdüm. Veteriner, kullandığım takviyelerin yeterli olduğunu ve kuşun bunu meraktan dolayı yapabileceğini söyledi. Yine de “Bu merak neden şimdi ortaya çıktı?” diye düşünmeden edemiyorum. :)

Kullandığım takviyeler:
Formmix (Kanatlı Oil)
BT Amin Forte
Gerwit
Provit Kalsiyum

Bu ürünleri haftalık rutin içinde veriyorum. Tüy döküm döneminde ise BT Amin Forte kullanım sıklığını tüy dökümünün yoğunluğuna göre artırıyorum.

Beslenmesinde pelet yem ve tohum karışımı kullanıyorum. Versele-Laga pelet yem ile yine Versele-Laga Loro Parque karışımını kendim harmanlıyorum. Ayrıca haftalık olarak yumurta beyazı, sebze ve meyve günü rutinim de var. Örneğin dün, mevsiminde alıp dondurduğum brokoliden verdim.

En büyük kuşum 10 yaşında ve toplam 8 kuşum var. Diğerlerinde böyle bir davranış hiç görmedim.

Eksik yaptığım bir şey olabilir mi?
Merhaba kafese blok şeklinde kaya tuzu ve meşe odun kömürü yada kuş kömürü bırakın😊
Evet mineral eksikliğinde yerler
Formmix i nasıl veriyorsunuz?

erasantane

Yeni Üye
Kafes ızgarısında vb. kalan kuru dışkıyı mı yiyor? Benim sultan papağanımda özellikle erkek olan tahminimce temizlik amaçlı kuru olanları bazen parçalıyor.
Kafes ızgarası var hatta görsel
Evet ama mısır granülü kullanıyorum dışkıya direkt erişim yapamaz resimde ekliyorum mesela burası kuşlarımın güneşlenme alanı mermerde bulunanları yedi

Ekli dosyalar

erasantane

Yeni Üye
Merhaba kafese blok şeklinde kaya tuzu ve meşe odun kömürü yada kuş kömürü bırakın😊
Evet mineral eksikliğinde yerler
Formmix i nasıl veriyorsunuz?
Şırınga yardımı direkt ağızdan veriyorum 15 günde bir 2 damla ilk kullandığımda hafta da 2 kez vermiştim ama düzene girdiğimden 15 gün ideali buldum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şırınga yardımı direkt ağızdan veriyorum 15 günde bir 2 damla ilk kullandığımda hafta da 2 kez vermiştim ama düzene girdiğimden 15 gün ideali buldum
Tm çok iyi🙏
Kaya tuzu ve kömürü ihmal etmeyin lütfen
Olmazsa haftada 1 defa 2 damla Formmix kullanın takip edin lütfen

erasantane

Yeni Üye
Tm çok iyi🙏
Kaya tuzu ve kömürü ihmal etmeyin lütfen
Olmazsa haftada 1 defa 2 damla Formmix kullanın takip edin lütfen
Kaya tuzu böbreklerine zarar vermez değil mi karakteristik olarak abartma huyu var 😀 . Tabi hiç bir zaman kakiş yememişti tavsiye ettiğiniz kaya tuzu var mı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kaya tuzu böbreklerine zarar vermez değil mi karakteristik olarak abartma huyu var 😀 . Tabi hiç bir zaman kakiş yememişti tavsiye ettiğiniz kaya tuzu var mı
Endişe etmeyin lütfen tüm kafeslerimde var blok şeklinde aktardan alınacak
Meşe odun kömürü marketlerde oluyor mangallık olarak pakette satılıyor yada petshoptan kuş kömürü alabilirsiniz

Ekli dosyalar

incexption

Yeni Üye
Endişe etmeyin lütfen tüm kafeslerimde var blok şeklinde aktardan alınacak
Meşe odun kömürü marketlerde oluyor mangallık olarak pakette satılıyor yada petshoptan kuş kömürü alabilirsiniz
Himalaya tuzu pembe renkli olan bazıları kuşlar için onuda kullanıyor ikisi arasındaki fark ne? Ben kuş sahiplenmeden çok önce himalaya tuz lambam vardı kuşum geldiği günden beri sürekli severek kemirdi ve üstüne tünedi. Hamile olup üstüne biriktirdiği kokulu kocaman tuvaletlerden yapınca kaldırmak zorunda kaldım. Gri renkli olanın verildiğini öğrenincede tekrar koymadım.

incexption

Yeni Üye
Kafes ızgarası var hatta görsel

Evet ama mısır granülü kullanıyorum dışkıya direkt erişim yapamaz resimde ekliyorum mesela burası kuşlarımın güneşlenme alanı mermerde bulunanları yedi
Blok tuzu kemirmeyi çok seviyorlar kafeste bulunması iyi olur. Fırsat bulursam bende aktardan veya başka yerden kafes içine koymak için satın alıcam.Kafesin içindeki yuvalık mı resimde solda kalıyor? Vantuzlu tüneğiniz güzelmiş benimkinin sağda ve solda tek vantuzu var pek sağlam durmuyor. Aldığımda mevsim kıştı güneşde olmadığından fazla uğraşmadım kuşları alıştıramadan öyle kaldı.

Son düzenleme:
Üst Alt