erasantane
Yeni Üye
Yaklaşık 2 yaşındaki dişi sultan papağanım (yaklaşık diyorum çünkü satın almadım sahiplendim sahibinin verdiği bilgiye göre ) kuru dışkı yemeye başladı. Bu davranışın altında mineral eksikliği olabileceğini düşündüğüm için veterinere götürdüm. Veteriner, kullandığım takviyelerin yeterli olduğunu ve kuşun bunu meraktan dolayı yapabileceğini söyledi. Yine de “Bu merak neden şimdi ortaya çıktı?” diye düşünmeden edemiyorum. 
Kullandığım takviyeler:
Formmix (Kanatlı Oil)
BT Amin Forte
Gerwit
Provit Kalsiyum
Bu ürünleri haftalık rutin içinde veriyorum. Tüy döküm döneminde ise BT Amin Forte kullanım sıklığını tüy dökümünün yoğunluğuna göre artırıyorum.
Beslenmesinde pelet yem ve tohum karışımı kullanıyorum. Versele-Laga pelet yem ile yine Versele-Laga Loro Parque karışımını kendim harmanlıyorum. Ayrıca haftalık olarak yumurta beyazı, sebze ve meyve günü rutinim de var. Örneğin dün, mevsiminde alıp dondurduğum brokoliden verdim.
En büyük kuşum 10 yaşında ve toplam 8 kuşum var. Diğerlerinde böyle bir davranış hiç görmedim.
Eksik yaptığım bir şey olabilir mi?
Kullandığım takviyeler:
Formmix (Kanatlı Oil)
BT Amin Forte
Gerwit
Provit Kalsiyum
Bu ürünleri haftalık rutin içinde veriyorum. Tüy döküm döneminde ise BT Amin Forte kullanım sıklığını tüy dökümünün yoğunluğuna göre artırıyorum.
Beslenmesinde pelet yem ve tohum karışımı kullanıyorum. Versele-Laga pelet yem ile yine Versele-Laga Loro Parque karışımını kendim harmanlıyorum. Ayrıca haftalık olarak yumurta beyazı, sebze ve meyve günü rutinim de var. Örneğin dün, mevsiminde alıp dondurduğum brokoliden verdim.
En büyük kuşum 10 yaşında ve toplam 8 kuşum var. Diğerlerinde böyle bir davranış hiç görmedim.
Eksik yaptığım bir şey olabilir mi?