• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganı dışkı sorunu

Facia01

Yeni Üye
1 yaşında 2 sultan papaganım var. Yem olarak versela laga nın iki çeşit yemini kullanıyorum. Hem meyveli, hemde normal karışık yem. Dışkıları düzensiz. Biri 96 gram digeri 83 gram kardeş kuşlar. Veteriner e daha önce gittim antibiyotik verdi. 1 süre sonra dışkıları tekrar bozuldu. Bazen az yeşil 1 damla kadar su var dışkısında. Herhangi bir tedavi uygulamadım sadece yedek olarak kanarya yemi verdim. Lütfen yardım edin

Facia01

Yeni Üye
Merhaba, kuşlarin yemesi içmesi keyfi nasıl ? Ek takviye olarak ne veriyorsunuz ? Entrobac gervit kullanıyor musunuz ?
Sadece vitamin veriyorum. Entrobac ve gervit kullanmadım. Kuş kumu, kalamar kemiği, gaga taşı var kafeste. Yemesi içmesi iyi. Ama ortalama 8-10 gram zayıfladı kuşlar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Probiyotik olarak entrobac kullanın. Dışkıları düzenler. Kullandığınız vitamin nedir?
Yemin fotoğraflarını atar mısınız?
Kaliteli ve çeşitli tohumlar olan iyi bir yem almanızı öneririm. Meyveli diye satılan yemin meyveli olduğunu sanmıyorum açıkcası. :)

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Sadece vitamin veriyorum. Entrobac ve gervit kullanmadım. Kuş kumu, kalamar kemiği, gaga taşı var kafeste. Yemesi içmesi iyi. Ama ortalama 8-10 gram zayıfladı kuşlar
Öncelikle petshop vitaminlerini kesinlikle kullanmayın. Bölünmüş olarak entrobac ve gervit temin edin

3 gün arka arkaya entrobac verelim

100 ml'lik suluğun yarısına pirinç tanesi kadar entrobac katın cam ve ya tahta kaşıkla iyice karıştırın ( metal kaşık olmasın) içme suyu kesinlikle arıtma ya da çeşme suyu olmasın şişe su olsun mutlaka

Bunu gündüz uygulayın, entrobac sulukta en fazla 8 saat kalmali akşam probiyotikli suyu alın sade su koyun. 3 gün ard arda bunu uyguladiktan sonra 4. Gün kuşa sade su vermişken dışkılarını tekrar atın görelim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşları görelim video ekler misiniz Ayrıca suyuna dün bişey verdiniz mi? Yada farklı bişey yediler mi?

Facia01

Yeni Üye
Merhaba. Probiyotik olarak entrobac kullanın. Dışkıları düzenler. Kullandığınız vitamin nedir?
Yemin fotoğraflarını atar mısınız?
Kaliteli ve çeşitli tohumlar olan iyi bir yem almanızı öneririm. Meyveli diye satılan yemin meyveli olduğunu sanmıyorum açıkcası. :)
Pharmax canısol vitamin kullanıyorum. Yem olarak da bunları kullanıyorum

Doğacı

Eski Forumcu
Pribiyotik entrobac ı ne kadar ve kaç gün ara ile kullanmalıyım. Hangi dozda kullanmalıyım. Teşekkür ederim yardımınız için
Siz şimdilik 3 gün art arda hazırlayarak verin. Suyunuz kapalı şişe suyu olsun,50 ml suya pirinç tanesi kadar entrobac ekleyin tahta,cam ya da porselen kaşıkla ve karıştırın,metal kaşık kullanmayalım. 8 saate kadar tüketilebilir. Sonra dökelim sade su koyalım. 3 gün boyunca yeniden hazırlanıp verilecek. 4. gün dışkı fotoğrafını atalım. Entrobac ve gervit normal kullanımı haftada 1 defadır,birbirine karıştırıp vermiyoruz,ayrı ayrı günlerde veriyoruz. İki ürünün arasında mesafe olsun.
Pazartesi Gervit,
Perşembe Entrobac.

Kuşlar sağlıklı olsa da bu ürünleri kullanalım,takviyedir.

Gervit 50 ml suya 5 damla ekleyip karıştıralım,tahta,cam ya da porselen kaşıkla. 8 saate kadar tüketilebilir.

Serin,kuru,güneş görmeyen yerde muhafaza edelim. Buzdolabına koymayalım.

Facia01

Yeni Üye
Öncelikle petshop vitaminlerini kesinlikle kullanmayın. Bölünmüş olarak entrobac ve gervit temin edin

3 gün arka arkaya entrobac verelim

100 ml'lik suluğun yarısına pirinç tanesi kadar entrobac katın cam ve ya tahta kaşıkla iyice karıştırın ( metal kaşık olmasın) içme suyu kesinlikle arıtma ya da çeşme suyu olmasın şişe su olsun mutlaka

Bunu gündüz uygulayın, entrobac sulukta en fazla 8 saat kalmali akşam probiyotikli suyu alın sade su koyun. 3 gün ard arda bunu uyguladiktan sonra 4. Gün kuşa sade su vermişken dışkılarını tekrar atın görelim
Teşekkür ederim

Facia01

Yeni Üye
Teşekkür ederim
Entrobac ı acil bulamadığım için veteriner e gittim. 5 gün veteriner tavsiyesi suyuna 2-3 damla antibiyotik damlattım. Sonrasında yine veteriner tavsiyesi ile suyuna ishal ilacı koydum. 3 saat su kaldıktan sonra entrobac verdim. 3 gün bunu tekrarladım 4. Gün sadece entrobac verdim. Gece yaptıgı kaka normal gündüz fotoğraf da ki gibi

Facia01

Yeni Üye
Teşekkür ederim
Entrobac ı acil bulamadığım için veteriner e gittim. 5 gün veteriner tavsiyesi suyuna 2-3 damla antibiyotik damlattım. Sonrasında yine veteriner tavsiyesi ile suyuna ishal ilacı koydum. 3 saat su kaldıktan sonra entrobac verdim. 3 gün bunu tekrarladım 4. Gün sadece entrobac verdim. Gece yaptıgı kaka normal gündüz fotoğraf da ki gibi

Doğacı

Eski Forumcu
Entrobac probiyotik her yerde bulunmuyor,sitenin sponsoru olan mamaist com dan alıyorum ben.

Antibiyotik sonrası 3 gün probiyotik kullanmanız doğru olmuş.

Yeni yaptığı dışkı fotoğraflarını atalım buraya

Facia01

Yeni Üye
Entrobac probiyotik her yerde bulunmuyor,sitenin sponsoru olan mamaist com dan alıyorum ben.

Antibiyotik sonrası 3 gün probiyotik kullanmanız doğru olmuş.

Yeni yaptığı dışkı fotoğraflarını atalım buraya
Mamaiste yönlendirmeniz iyi oldu, baktım kuş ile alakalı her şey var. Teşekkür ederim.

Doğacı

Eski Forumcu
Pelet yem veriyor musunuz? Meyveli yemin fotoğrafını atar mısınız içini görelim.
Su olarak ne veriyorsunuz arıtma-kaynak suyu-kapalı hazır su?

Facia01

Yeni Üye
Pelet yem veriyor musunuz? Meyveli yemin fotoğrafını atar mısınız içini görelim.
Su olarak kaynak suyu kullanıyorum. Köyde yaşıyorum. Sudan kaynaklı değildir büyük olasılık çünkü evime 200 metre yakın kaynak suyu kullanıyorum. Suyun çıkış noktasından alıyorum. Hastalık sırasında versele laga ve arada ceviz içi verdim. Meyveli yem kaynaklı oldugunu düşündüğüm için. Ama düzelme olmadı. Tavsiye edeceğiniz yem varsa onu da deneyebilirim. Cevap için Teşekkür ederim

Facia01

Yeni Üye
Ayrıca kanarya yemi olarak aspurda kullandım. Kapalı yem. İçindeki renkli ekmek kırıntılarını seçip verdim

Üst Alt