• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunum rahatsızlıkları ve popoya dışkı yapışması

Doğacı

Eski Forumcu
Hocam kimi arayayım elbsitan da 1 tane kanatlı veteriner var o da pek ilgilenmiyor
Elbistan demiyorum,Türkiye'deki herhangi bir kanatlı uzmanı ile iletişime geçin diyorum tavsiyem. Uzaktan yardım etmeye çalışanlar var.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
3 gün entrobac, 1 gün sade su verip sade su içtiği akşam beyaz kağıt üzerine dışkıları paylaşmanızı istemiştik. Ayrıca dışkı resimleri ile kulun tünekteyken kuyruğu da görünecek şekilde bir videosunu ekleyiniz. Ona göre hastalığını tespit etmeye çalışacağız. Videoyu aşağıdaki resimdeki talimatlara göre ekleyelim. Ayrıca dışkı resmi atacağınız gün gözlemlediğiniz tüm belirtileri yazın. Zor nefes alma, kusma, gözlerde yaşarma, hapşırık, kuyruk oynaması vs olup olmadığı. Yem yiyip yemediği, keyfinin nasıl olduğu gibi

melik"

Yeni Üye
3 gün entrobac, 1 gün sade su verip sade su içtiği akşam beyaz kağıt üzerine dışkıları paylaşmanızı istemiştik. Ayrıca dışkı resimleri ile kulun tünekteyken kuyruğu da görünecek şekilde bir videosunu ekleyiniz. Ona göre hastalığını tespit etmeye çalışacağız. Videoyu aşağıdaki resimdeki talimatlara göre ekleyelim. Ayrıca dışkı resmi atacağınız gün gözlemlediğiniz tüm belirtileri yazın. Zor nefes alma, kusma, gözlerde yaşarma, hapşırık, kuyruk oynaması vs olup olmadığı. Yem yiyip yemediği, keyfinin nasıl olduğu gibi
Hocam bugün entrobac 3.gün oluyor normalde geceleyin kalktığımda dışkılar top halinde birleşmiş poposunda kurumuş vaziyette oluyordu bugün poposunda dışkı çok fazla yoktu bu şuan bir gelişme ve dışkısını yaptığında yere düşüyor sonunda dışkısı hafif cıvık ve açık yeşil ile koyu yeşil karışımı bişey ama çok cıvık değil üstü biraz beyaz normal dışkıya benziyor bu akşam dediğiniz gibi gerwit kullanacam yarında sedechol ondan sonraki gün de sadece su gözlemlediğim belirtiler şunlar kuyruk sallaması kurban bayramından beridir var galiba 30 Hazirandan beridir kusma yok gözlerde yaşarma yok zor nefes alıyor nefes alırken vık vık sesler geliyor ve hırıltı nefes alıyor yem yiyor su içiyor fakat 1 aydan uzun süredir ağzından bir cik sesi bile çıkmadı hasret kaldık o güzel ötüşüne keyfi hiç yok sürekli ilgileniyoruz ailece sürekli kendini uykuya veriyor kafesinden çıkıp kanepenin üstünde oturuyor ben kafesine koymasam akşama kadar orada oturup uyuyor yemeklere felan geliyor sofra kurulduğu zaman ekmek salatalık felan yemeye geliyor biraz yiyiyor sonra yine kanepeye gidip aynı yerde uyuyor uçarken nefes nefese kalıyor bazen nefesi yetmiyor olmayacak yerlere konuyor

Doğacı

Eski Forumcu
Hocam sedechol niçindi almamı istemiştiniz solunum için değilmiydi
Metionin , Kolin ve Sorbitol karışımı, sindirim sistemini düzenler.Kas gelişimini destekler.Artan direnç sonucu oluşan yağ yakımını optimize eder.Mükemmel yenileme sağlar.Karaciğer metabolizmasını ve böbrek fonksiyonlarını destekler.Aşırı fiziksel performans sonucu kan ve karaciğeri temizler .Yeni ve parlak tüylerin oluşumunu destekler.

• Parlak ve Yumuşak Tüy Yapısı
• Kanı temizler
• Direnç Arttırır

Doğacı

Eski Forumcu
Hocam sedechol niçindi almamı istemiştiniz solunum için değilmiydi
Kanatlı oil nefes açının fotoğrafını atmıştım buraya. Kanatlı oil nefes açıcı solunum için kullanılan ek takviyelerden. Ama kuşun ciğeri bitik denmiş size o yüzden ne yapmak gerektiği hakkında dediğim gibi bilgi sahibi değilim ciddi bir konu ve uzmanlık gerektiren bir alan.

melik"

Yeni Üye
Metionin , Kolin ve Sorbitol karışımı, sindirim sistemini düzenler.Kas gelişimini destekler.Artan direnç sonucu oluşan yağ yakımını optimize eder.Mükemmel yenileme sağlar.Karaciğer metabolizmasını ve böbrek fonksiyonlarını destekler.Aşırı fiziksel performans sonucu kan ve karaciğeri temizler .Yeni ve parlak tüylerin oluşumunu destekler.

• Parlak ve Yumuşak Tüy Yapısı
• Kanı temizler
• Direnç Arttırır
Hocam peki bu ciğerleri için bir fayda sağlar mı okaliptüs yağını kaymatıyordum buharını soluyordu bi ara yine vık vık sesler geliyordu onu yaptığım zaman ses yok denecek kadar kesiliyordu

melik"

Yeni Üye
Kanatlı oil nefes açının fotoğrafını atmıştım buraya. Kanatlı oil nefes açıcı solunum için kullanılan ek takviyelerden. Ama kuşun ciğeri bitik denmiş size o yüzden ne yapmak gerektiği hakkında dediğim gibi bilgi sahibi değilim ciddi bir konu ve uzmanlık gerektiren bir alan.
Hocam bitik dememiş şöyle demiş tekrardan sordum yaşlılıktan dolayı yavaş yavaş ciğerlerine vuruyor demiş

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam bitik dememiş şöyle demiş tekrardan sordum yaşlılıktan dolayı yavaş yavaş ciğerlerine vuruyor demiş
Merhaba kanatlıoil respiratory turbo kullanalım. Arada kekik spreyi de yapıp burun deliklerine fısfıslayabilirsiniz. Dışkılar kötü değil. Virütik bir enfeksiyon ya da esli geçirdiği bir enf sonucu ciğerlerde hasar kalmış olabilir. Respiratory turbonun fayda edeceğini düşünüyorum. İçinde okaliptüs, kekik gibi uçucu yağlar var. Suda çözünen türden. İlk geldiğinde 2-3 gün üst üste verip sonra haftada 1 e indirebiliriz. Mamaist den bölünmüş alabilirsiniz. Almışken zeolit tozu da alırsanız 7-10 gün kadar elle besleme mamasıyla verirsek, sindirimi düzenlemiş ve antiparaziter etkisiyle varsa parazitleri yok etmiş oluruz. Zeolit tozunun elle besleme maması ile verilmesi ya da sevdiği bir şeye karıştırılıp yedirilmesi lazım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam gece boyunca böyleydi şuanda da böyle
Kafesin altındaki dışkıların resimlerini görebilir miyim? Gözlerde sulanma var mı? Videoda kaşındığını görüyorum ama tüyde olduğu için kafasını kaşıdığını düşündüm ama gözleri yaşardığı için de tüneğe sürtüyor olabilir. Hapşırma, tıksırma var mı?