• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Yem yerken ciyaklama ve solunum sorunu

thundertrk06

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hızlı soluma, gagası açık şekilde soluma. Yem yerken ciyaklama, ayaklarda aşırı ısınma.
Kullanılan İlaç
Dr. Animal ağız- göz kulak solüsyonu, avicareden: valeriana officinalis, echinacea purpurea, astragalus memranaceus
Muhabbet kuşum(6-7 yaş) yem yerken sürekli olarak ciyaklama sesi çıkartıyor bunu uzun süredir devam ettiriyor,4-5 aydır devam ediyor. Acı sesine benzer. Birkaç gündürde ağır bir tüy dökme döneminden geçiyor ve sürekli olarak gagasını açıp hızlı şekilde nefes aliyor. Nefes nefese kaliyor. Veterine götürdüm röntgeni çekildi. Solunum enfeksiyonu dendi. Antibiyotik+ ilaçlar verildi, hava da bugün verilecek. Tedavi doğru mu? Kanatlı hayvandan anlayan veteriner sayısı çok az Ankara'da kanatlı hayvanlardan doğru dürüst anlayan bir veteriner var mı? Tedavisi doğru mu sizce? Başka bir veterine götürmeli mi?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Muhabbet kuşum(6-7 yaş) yem yerken sürekli olarak ciyaklama sesi çıkartıyor bunu uzun süredir devam ettiriyor,4-5 aydır devam ediyor. Acı sesine benzer. Birkaç gündürde ağır bir tüy dökme döneminden geçiyor ve sürekli olarak gagasını açıp hızlı şekilde nefes aliyor. Nefes nefese kaliyor. Veterine götürdüm röntgeni çekildi. Solunum enfeksiyonu dendi. Antibiyotik+ ilaçlar verildi, hava da bugün verilecek. Tedavi doğru mu? Kanatlı hayvandan anlayan veteriner sayısı çok az Ankara'da kanatlı hayvanlardan doğru dürüst anlayan bir veteriner var mı? Tedavisi doğru mu sizce? Başka bir veterine götürmeli mi?
Streamable.com a video yükleyip linki buraya atar mısınız ve dışkılarını

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dışkılar çok birikmiş ve çok karışık. Dört beş tane yeni yapılmış dışkıları görürsek daha iyi olur. Antibiyotikler de bağırsak florasını bozup dışkıyı değiştirebilir. Zeolit kullanın. Ama video da maşallah iyi gördüm. Antibiyotik sonrası probiyotik takviyesi yaptınız mı.

Üst Alt