• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Yem yerken ses çıkartıyor

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

zeytinkuscuk

Yeni Üye
Onu ilk defa bu gün aldık, kusmasından sonra koyduk zaten tüketmedi. Önünden alacağım şimdi, teşekkürler

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Onu ilk defa bu gün aldık, kusmasından sonra koyduk zaten tüketmedi. Önünden alacağım şimdi, teşekkürler
Rica ederim. Keşke sorsaydınız kumu almadan önce. Grit kum alın bunun yerine. Yemediyse sıkıntı değil ama ben çıkardığı sesi anlayamadım tam olarak nasıl bir ses?

zeytinkuscuk

Yeni Üye
Vikliyor gibi. Normal ötüşü değil. Video olarak ekledim link olarak aslında açılmıyor mu?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yok açılıyor da cik cik diye geliyor yani bir anormallik göremedim kursak genişletme hareketi yapıyor mu ?

zeytinkuscuk

Yeni Üye
Hayır yapmıyor. Yem yerken çıkarttığı bu srsi önceki kuşumuzda on yıl hiç yerken duymamıştık, bu kuşumuzda duyunca bir sorunu olmasından endişelendik.

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Hayır yapmıyor. Yem yerken çıkarttığı bu srsi önceki kuşumuzda on yıl hiç yerken duymamıştık, bu kuşumuzda duyunca bir sorunu olmasından endişelendik.
Ben anormallik anlayamadım. @Aslı Ö. @EzgiA @Demet bükay @Burçak A. bilgili kişileri etiketledim belki onlar bir sorun fark eder. Paslı bir şey olur kafes tellerinin boyası olur başka değişik bir şey olur yemediyse bir sıkıntısı yoktur diye düşünüyorum.

zeytinkuscuk

Yeni Üye
Çok teşekkürlerr.
Müsaitseniz bir şey daha soracağım. Son bir haftada bir anda 20 gram arttı. Ancak kendisi hiperaktif ve enerjik bir kuş, sürekli uçar koşar oyun oynar. Dişi olduğunu düşünüyoruz bunun için yumurtası olma ihtimali var mı?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çok teşekkürlerr.
Müsaitseniz bir şey daha soracağım. Son bir haftada bir anda 20 gram arttı. Ancak kendisi hiperaktif ve enerjik bir kuş, sürekli uçar koşar oyun oynar. Dişi olduğunu düşünüyoruz bunun için yumurtası olma ihtimali var mı?
Rica ederim. Ceresinin fotoğrafını atar mısınız ?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kursagi Rahatsız Gibi Ses çıkartıyor. Sanki Zorlanıyor Yerken Ben Öyle Düşünüyorum. 20 Gram Bir Kuş İçin Normal Değil Tartinizi Kontrol Edin. Söylediğiniz Şey Mümkün Değil 😇

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yumurta 2 3 Gram Kilosunda Artış Gösterir.

zeytinkuscuk

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kursagi Rahatsız Gibi Ses çıkartıyor. Sanki Zorlanıyor Yerken Ben Öyle Düşünüyorum. 20 Gram Bir Kuş İçin Normal Değil Tartinizi Kontrol Edin. Söylediğiniz Şey Mümkün Değil 😇
Merhaba, tartıyı kontrol ettim öncesinde hep sağlamasını da gramajı sabit şeylerle yapıyoruz ancak 47 gramdan 67 grama çıktı. Kursağında sorun var mı bilmiyorum hiç başka kuşlarla etkileşimi olmadı veya hastalık belirtisi göstermedi. :( O zaman en yakın zamanda kanatlı veterinerine götürmem doğru olacaktır.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Valla bende duymadım ses falan 🙂 ama şunu diyebilirim. Kiloya bağlı olarak kendini temizlerken, kaşırken,yemek yerken, uçarken vs ses çıkarması normal. Kilo vermesi gerekir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ben videosunu açamadım
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız lütfen
Jumbo ve kızgınlıkta, jumboların ceresi hafif sararır kızgınlık döneminde
Yemini değiştirin, 40/50 gr idealdir kilosu fazla yağlanma olmuştur

Demet bükay

İkon Üye