• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunum rahatsızlıkları ve popoya dışkı yapışması

melik"

Yeni Üye
Göğüs bölgesinin fotoğrafını görsek iyi olur. Göğüs kemiğinin yanlarındaki tüyleri birazcık elini ıslatıp yanlara doğru açar mısın kemiği ve o bölgedeki etleri görelim erime var mı yok mu..
Ayrıca kuşun göğüs bölgesinin altında sarı tabaka var mı ?
Kusmuğu kötü kokuyor muydu?
Hocam kemiğin bitimi ile kalçanın üstü arasında sarımsı tam sarı değil ve hafif şiş bi yer var

melik"

Yeni Üye
Hocam dışkıda hafif kan var gibi ilgilenir misiniz lütfen

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam dışkıda hafif kan var gibi ilgilenir misiniz lütfen
Kuşa artık antibiyotik kesinlikle verilmesin. Mamaist sitesinden röhmfried entrobac (probiyotik) ve gerwit (multivitamin) temin edelim. Kafeste grit kum yoksa onu da alalım. Ürünler gelir gelmez 3 gün entrobqc, 1 gün gerwit vereceğiz. Dışkılara bakıp herşey yolundaysa haftalık bu ürünlerden ömür boyu kullanalım. Kuşun yaşı da olduğundan ürünlere röhnfried sedechol (karaciğer koruyucu) de ekleyelim. Ürünler gelince yazarsanız dozajları yazalım tekrardan. Kuşun tüm suları şişe su olsun, arıtma, çeşme olmasın

Bahsettiğiniz sarı bölge bana göbek bağı gibi geldi. Bazı kuşlarda yumurtadan çıktıktan sonra göbek bağı sıfır olarak düşmez, çıkıntılı kalır.

Antibiyotik sonrası kuşta epey hasar kalmış. Entrobac, gerwit, sedechol ve grit kum mutlaka temin edelim. Ayrıca elinizdeki yemler kaliteli yemler değil. Yine mamaist whatsapp hattından iletişime geçip yaşını ve antibiyotik kullanımını söylerseniz size özel yem karışımı hazırlar şehmus bey

melik"

Yeni Üye
Kuşa artık antibiyotik kesinlikle verilmesin. Mamaist sitesinden röhmfried entrobac (probiyotik) ve gerwit (multivitamin) temin edelim. Kafeste grit kum yoksa onu da alalım. Ürünler gelir gelmez 3 gün entrobqc, 1 gün gerwit vereceğiz. Dışkılara bakıp herşey yolundaysa haftalık bu ürünlerden ömür boyu kullanalım. Kuşun yaşı da olduğundan ürünlere röhnfried sedechol (karaciğer koruyucu) de ekleyelim. Ürünler gelince yazarsanız dozajları yazalım tekrardan. Kuşun tüm suları şişe su olsun, arıtma, çeşme olmasın

Bahsettiğiniz sarı bölge bana göbek bağı gibi geldi. Bazı kuşlarda yumurtadan çıktıktan sonra göbek bağı sıfır olarak düşmez, çıkıntılı kalır.

Antibiyotik sonrası kuşta epey hasar kalmış. Entrobac, gerwit, sedechol ve grit kum mutlaka temin edelim. Ayrıca elinizdeki yemler kaliteli yemler değil. Yine mamaist whatsapp hattından iletişime geçip yaşını ve antibiyotik kullanımını söylerseniz size özel yem karışımı hazırlar şehmus bey
Yazdıklarınız alacağım hocam kullanım miktarlarını Whatsappdan mı yazacaksınız

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Yazdıklarınız alacağım hocam kullanım miktarlarını Whatsappdan mı yazacaksınız
Hayır, siz mamaist whatsapp hattına, kuşun yaşını, antibiyotik kullanımı sonrası karaciğer hasarı olma ihtimalini yazın. Şehmus bey size özel tem karışımı yapacaktır.

Ürünlerin hepsi gelince, bu konu altına da geldiğini yazarsanız oranları ve ne sıklıkla verileceğini anlatırız.

melik"

Yeni Üye
Hocam sizden ricam ürünlerin fotoğraflarını atabilirmisiniz

melik"

Yeni Üye
Hocam karaciğer için gönderdiğiniz şartmı alınması

melik"

Yeni Üye
Hocam ilaçlar geldi nasıl kullanacağım

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Hocam ilaçlar geldi nasıl kullanacağım
3 gün arka arkaya entrobac, 1 gün gerwit, 1 gün sade su verelim. Sade su akşamında dışkıları görelim. Herşey yolundaysa normal programa geçeriz. Koyduğunuz su mutlaka şişe su olmalı

Gerwit: yarım suluğa 5 damla
Entrobac: yarım suluğa pirinç tanesi kadar
Sedochol: yarım suluğa 8 damla

melik"

Yeni Üye
3 gün arka arkaya entrobac, 1 gün gerwit, 1 gün sade su verelim. Sade su akşamında dışkıları görelim. Herşey yolundaysa normal programa geçeriz. Koyduğunuz su mutlaka şişe su olmalı

Gerwit: yarım suluğa 5 damla
Entrobac: yarım suluğa pirinç tanesi kadar
Sedochol: yarım suluğa 8 damla
Hocam şimdi şöylemi 3 gün boyunca sadece entrobac 4.gün sadece gerwit 5.gün su öylemi

melik"

Yeni Üye
Bana az gibi geliyor. Daha bugün ölçü bardağı kullanara ölçtüm. Suyun en üst kısmı kaç parmak ölçüp söyler misin? Ben de ölçüp yazayım sana,aynı suluktan var bende ama şuan bunu kullanmıyorum
Yanlışlık yapmadıysam 8

melik"

Yeni Üye
Hocam Grit kumunuda aldım nasıl kullanacam önüne biraz koydum yemiyor onu