Çok sevindim. Kaşıntı olayı da bitti mi tamamdır bu işBT amin Forte etkisini göstermeye başladı sanırım tüyleri aşırı yumuşadı pamuk gibi OLDU böyle değildi hiç önceden

Çok sevindim. Kaşıntı olayı da bitti mi tamamdır bu işBT amin Forte etkisini göstermeye başladı sanırım tüyleri aşırı yumuşadı pamuk gibi OLDU böyle değildi hiç önceden
önceden çektiğim tüylerin hepsi geri geldi fakat onlarında bazılarını kırdığı için uçamıyor ağırlığını kaldıramıyor şuanki sağlam tüyleriÇok sevindim. Kaşıntı olayı da bitti mi tamamdır bu iş![]()
Siz takviyelere devam edin gönderdiğim kalsiyumda iyi gelir onuda takviye listenize alın bol ilgi ve güzel beslenme ile hallolacaktır. Geçmişler olsunönceden çektiğim tüylerin hepsi geri geldi fakat onlarında bazılarını kırdığı için uçamıyor ağırlığını kaldıramıyor şuanki sağlam tüyleri
ben kanatlarını kontrol ettim güçsüz çıkmıyor fakat kuş kendisi kırana kadar uğraşıp kırıyor tüyleriniMerhaba, benim kuşum da da aynı sorun var malesef biotin, kalsiyum, B vitamini kullandım fakat çözüm olmadı. Veteriner hekim karaciğer yağlanması mevcut o yüzden kanatlar güçsüz çıkıyor ve kırılmalar oluyor dedi. Size önerim tabiki takviyeleri kullanın ama bir veterinere gidip karaciğerine baktırın. Yağlanma mevcutsa onun için de takviye kullanmanız gerekecek. Malesef benim de böyle bir sorunum olduğu için yazmak istedim. İnşallah kısa sürede bu kanat durumu düzelir![]()
Güçsüz olduğu için kırıyor zaten. Görüntü olarak güçlü gözüküyor fakat temizleme sırasında kırılan kanatlar güçsüz olduğunu gösteriyor. Aynı durum benim kuşum da mevcut olduğu için biliyorum.ben kanatlarını kontrol ettim güçsüz çıkmıyor fakat kuş kendisi kırana kadar uğraşıp kırıyor tüylerini
Tüyleri daha parlak olmaya başladı ama malesef kırma devam ediyor. Karaciğer de hala yağlanması mevcut. Ama sizin şöyle bir artınız var daha fazla ilerlemeden götürürseniz daha hızlı sonuç alırsınız. Çünkü çimenin farklı sağlık sorunları var eklemlerinde sorun var ve poposunda fıtık vardı cerrahi işlem gördü. O yüzden bizde süreç yavaş ilerliyor. Yine de bir takviye önerin derseniz öneririm. Fakat bir röntgen çekip karaciğer de mi sorun var görmek lazım. Bazı kuşlar strese bağlı da kanat kırması oluyor.siz yağlanma için takviye kullanıyor musunuz bir gelişme var mı ?
Güncelleme:@drayes merhaba Konunuzu baştan sona okudum, fakat bir günde düzelecek birşey değil
Arkadaşlarımız ellerinden geleni yazmışlar, takviyeleri uygulayın ve yaklaşık 1 hafta sonra yeniden yazın lütfen
Size cevap verildikçe diğer konular kayıp gidiyor
Anlayışınız için teşekkür ederim![]()
Tüylerine crystalin sprey sıkın derim ama kanatlı uzmanı da görmeliGüncelleme:
Yaklaşık 1 aydır haftada 2 kere bt amin forte vermekteyim. ense damlası da yapıldı.
Tüyleri şuanda daha kötü halde hepsini kırmış yolmuş neredeyse neden bilemiyorum bir çözüm bulamadım.
![]()
Watch WhatsApp Video 2025-06-23 at 19.55.32 | Streamable
Watch "WhatsApp Video 2025-06-23 at 19.55.32" on Streamable.streamable.com
iki kanadıda kırıyor fakat birisini daha fazla kırmış. ilk sahiplendiğimde böyle bişey yapmıyordu yaklaşık son 3 aydır bu durum varKuş da olan sorun karaciğer yağlanması kırma sebebi bu. Haftada iki kez yarım suluğa 8 damla sedachol kullanın. Bir ay boyunca haftada iki kez sonrasında hafta da bir kez kullanın. Kuşunuz da fıtık, eklem sorunu yoksa bu durum düzelir.
Bir de kuşunuzun iki kanadı mı kırıyor tek kanadını mı kırıyor? Ama en sağlıklısı veterinere götürmeniz. Daha net teşhis için.
Hayır herhangi bir olumsuz etki olmaz. Zaten genellikle kuş sahipleri karaciğer koruyucusu olarak haftalık bir kere kullanıyor. Şuan emin olmadığımız için bir ay haftada iki kez vermenizi önerdim sonrasında haftada bir kez vereceksiniz.iki kanadıda kırıyor fakat birisini daha fazla kırmış. ilk sahiplendiğimde böyle bişey yapmıyordu yaklaşık son 3 aydır bu durum var
benim tedirgin olduğum konu mesela karaciğer sorunu yoksa biz karaciğer takviyesi verirsek bir olumsuz etkisi olur mu diye?
sürekli dışarda hareket ediyorKafeste sürekli tutmayın dışarı da hareket etmesini sağlayan şuan kanat kırdığı için uçmayabilir ama en azından koşturma gibi aktivite yaptırmanız gerekiyor.
KULLANIM TALİMATIHayır herhangi bir olumsuz etki olmaz. Zaten genellikle kuş sahipleri karaciğer koruyucusu olarak haftalık bir kere kullanıyor. Şuan emin olmadığımız için bir ay haftada iki kez vermenizi önerdim sonrasında haftada bir kez vereceksiniz.
Dediğim şekilde kullanabilirsiniz. Yarım suluğa 8 damla yeterli. Ben bu şekilde kullanıyorum yaklaşık 1 buçuk 2 senedir ve ağır gelmedi içiniz rahat olsun.KULLANIM TALİMATI
İÇME SUYUNDA KULLANIMI: 1 litre suya 2 kapak (10 ml) Haftada 2 kez ilacın kendi talimatinda.
diyor fakat her gün 15 damla çok ağır olmaz mı
Bir çok ilaç ve takviye yazmış ama bunun için sadece sedachol yeterli. Bt amin Forte yağlanmayı arttırır o yüzden şuan kullanmaya gerek yok. Tüy dökümüne girdiğin zaman verirsen suanlik yeterli olur yada iki haftada bir verebilirsin. Aspur yağlanmayı arttırır. Yem ile beraber sebze verin. Günlük sebze tüketimi kuşlar için önemli etkisini görebilirsin.sürekli dışarda hareket ediyor
başka biriside şöyle demişti:
Kuşta karaciğer problemi var. Bt amin forteye yüklenmeyin. Yağlı ve protein oranı yüksek yiyecekler, dal darı vermeyin. Ak darı, aspur ağırlıklı besleyin. Haftada 2 kez yarım suluğa 2 damla depomin aminovit veya bt amin forte. Her gün uarım suluğa 15 damla powerchol 5 damla prozim plus katın. 15 gün sonunda dozu 10 damlaya düşürerek devam edin 2 ay kadar. demişti