• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşum tüylerini kırıyor, nedeni nedir ? (resim ekledim.)

drayes

Aktif Üye
Bir çok ilaç ve takviye yazmış ama bunun için sadece sedachol yeterli. Bt amin Forte yağlanmayı arttırır o yüzden şuan kullanmaya gerek yok. Tüy dökümüne girdiğin zaman verirsen suanlik yeterli olur yada iki haftada bir verebilirsin. Aspur yağlanmayı arttırır. Yem ile beraber sebze verin. Günlük sebze tüketimi kuşlar için önemli etkisini görebilirsin.
iştahı açık meyve sebze konusunda özellikle marulu çok seviyor üzenli yiyor

kullanım ölçüsü olarak nasıl versem bilemedim sedachol'u
birde tüy dönemimde mi nasıl bileceğim şuanda kafasında vücudunda çok az tüy kapsülleri var şuanda

cimennnn

Tutkulu
iştahı açık meyve sebze konusunda özellikle marulu çok seviyor üzenli yiyor

kullanım ölçüsü olarak nasıl versem bilemedim sedachol'u
birde tüy dönemimde mi nasıl bileceğim şuanda kafasında vücudunda çok az tüy kapsülleri var şuanda
Tüy dökümü yaşadıysa şuan tüy dönemindedir. Ben yarım suluğa 8 damla veriyorum. Sizin tercihiniz hangisini vermek isterseniz.

Marul sürekli verme. Salata, havuç, bezelye, fasulye, brokoli, tere, dereotu, roka gibi bir çok sebzeyi verebilirsiniz. Marul sürekli verilmesi ishal olmasina sebep olabilir.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eğer karaciğerde problem varsa avichol daha iyi ve kanatlı uzmanından hepacarnitol alabilirsiniz ☺

drayes

Aktif Üye
Kuş da olan sorun karaciğer yağlanması kırma sebebi bu. Haftada iki kez yarım suluğa 8 damla sedachol kullanın. Bir ay boyunca haftada iki kez sonrasında hafta da bir kez kullanın. Kuşunuz da fıtık, eklem sorunu yoksa bu durum düzelir.
Bir de kuşunuzun iki kanadı mı kırıyor tek kanadını mı kırıyor? Ama en sağlıklısı veterinere götürmeniz. Daha net teşhis için.
şuan daha net belli oldu bir kanadı çok fazla kırmış diğer kanatta 1 2 tüy kırık diğerinegöre tüm tüyleri yerinde bir kanadın

cimennnn

Tutkulu
şuan daha net belli oldu bir kanadı çok fazla kırmış diğer kanatta 1 2 tüy kırık diğerinegöre tüm tüyleri yerinde bir kanadın
O zaman bir yere vurup kanadı darbe aldıysa yapabiliyorlar veterinerin böyle demişti.
Size önerim veterinere götürüp göstermeniz. Ama ben hala karaciğer sebepli olduğunu düşünüyorum kendi kuşumdan biliyorum. her koşulda karaciğer ilacı kullanın en azından ileride oluşabilecek bir karaciğer yağlanmasına önlem almış olursunuz.

drayes

Aktif Üye
O zaman bir yere vurup kanadı darbe aldıysa yapabiliyorlar veterinerin böyle demişti.
Size önerim veterinere götürüp göstermeniz. Ama ben hala karaciğer sebepli olduğunu düşünüyorum kendi kuşumdan biliyorum. her koşulda karaciğer ilacı kullanın en azından ileride oluşabilecek bir karaciğer yağlanmasına önlem almış olursunuz.
biyere vurmadı keyfi olarak uğraşıp kırıyor 😂

Üst Alt