• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşum tüylerini kırıyor, nedeni nedir ? (resim ekledim.)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ense damlası 10 gün ara ile kullanacağım doğru mudur
Evet. 10 gün. Tüyleri aralayıp enseye bir damla uygulayın. Damlattıktam sonra enseyi hafifçe ovalayın. İlaç deriye temas edip kana karışsın. Üç dört gün suyla teması olmasın. Damla sonrası ekstra kaşıntı olabilir. Bu sizi korkutmasın. Daha sonra gözlemleyin durumu.

drayes

Aktif Üye
Evet. 10 gün. Tüyleri aralayıp enseye bir damla uygulayın. Damlattıktam sonra enseyi hafifçe ovalayın. İlaç deriye temas edip kana karışsın. Üç dört gün suyla teması olmasın. Damla sonrası ekstra kaşıntı olabilir. Bu sizi korkutmasın. Daha sonra gözlemleyin durumu.
teşekkürler ense damlası fayda sağlayacağını düşünüyorum bakalım haberdar ederim buradan

drayes

Aktif Üye
@Ece A. @Burçak A. @Aslı Ö. @Yiğit Ö. @Demet bükay

Video olarak çekme imkanım oldu:

Günün genelini bu şekilde tüyleriyle uğraşarak geçiriyor sahiplendiğim günden beri böyle tüyleriyle uğraşıyor.
Kanat tüylerini gagasıyla sıyırıyor ve tüyü kırana kadar uğraşıyor şuan 5 6 tane uçmasını sağlayan uzun tüylerini kırmış bu yüzden uçamıyor düşüyor.
Özetle sürekli bu şekilde tüyleri ile uğraşıyor herhangi bit böcek vb. de yok

Şuanlık BT amin Forte veriyorum.
Kafesinde kalamar kemiği , mineral blok vb var arada onları tüketiyor.
ilk defa yaparken videosunu çekebildim

Batuş

Paylaşımcı
Ablacım arkadaşa ense damlası olarak vilmectin hediye gönderdim. Bayram sonrası ilk iş günün de elinde olur kargosu. @drayes dostum yanında işine yarayacak bir kaç parça daha şey gönderdim. Kullandıktan sonra gene bizleri bilgilendirirsin. 😊🙋🏻‍♂️🐦🐦🐦

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ablacım arkadaşa ense damlası olarak vilmectin hediye gönderdim. Bayram sonrası ilk iş günün de elinde olur kargosu. @drayes dostum yanında işine yarayacak bir kaç parça daha şey gönderdim. Kullandıktan sonra gene bizleri bilgilendirirsin. 😊🙋🏻‍♂️🐦🐦🐦
Ne güzel böyle bir şeye vesile olmuşsunuz. Yüreğinize sağlık 🙂🙏🏻

drayes

Aktif Üye
elime ulaşır ulaşmaz kullanıcam 😊 tabiiki bilgilendireceğim inşallah düzelteceğiz kuşun tüylerini

drayes

Aktif Üye
merhaba vilmectini uyguladım fakat aklıma soru takıldı iğne ucu ile damlatınca iğne çok küçük olduğu için az geleceğini düşündüm
şırınganın kendisi ile damlattım youtubeden videolar izledim hep büyük iğne ile damlatmışlar biriside normal şırıngadan damlattı.
bir yazı okudum kuşun büyüklüğüne göre doz uygulanmalı diyor acaba fazla mı damlattım diye içim rahat etmedi
1 damla damlattım ama iğne ucuna şırıngaya göre damlanın boyutu değişiyor o yüzden

şırınga resmi:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
merhaba vilmectini uyguladım fakat aklıma soru takıldı iğne ucu ile damlatınca iğne çok küçük olduğu için az geleceğini düşündüm
şırınganın kendisi ile damlattım youtubeden videolar izledim hep büyük iğne ile damlatmışlar biriside normal şırıngadan damlattı.
bir yazı okudum kuşun büyüklüğüne göre doz uygulanmalı diyor acaba fazla mı damlattım diye içim rahat etmedi
1 damla damlattım ama iğne ucuna şırıngaya göre damlanın boyutu değişiyor o yüzden

şırınga resmi:
Elinizdeki şırınga ucu uygundur. Fazla kaçmaması için önce başka bir yerde deneyin isterseniz. Sonra yavrunuzda uygulayın.

drayes

Aktif Üye
Elinizdeki şırınga ucu uygundur. Fazla kaçmaması için önce başka bir yerde deneyin isterseniz. Sonra yavrunuzda uygulayın.
evet önce alıştırma yaptım sonra 1 damla sıktım
bu videoda da aynı şekilde uygulama yapmış adam, sanırım sorun yok
ama sanki sankinleştirici iğne yapmışım gibi durgunlaştı damladan sonra

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Stres yapıp korkmuştur. Faydasını görürsünüz inşallah.

drayes

Aktif Üye
Stres yapıp korkmuştur. Faydasını görürsünüz inşallah.
teşekkürler ne güzel uçuyordu şimdi tüylerini kırdığı için uçamıyor düzelir umarım ortalama ne kadar süre sonra faydası görülmekte ilacın 2. uygulamayı 10 gün sonra yapacağım sonra 6 ay ara vereceğiz doğru mudur ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
teşekkürler ne güzel uçuyordu şimdi tüylerini kırdığı için uçamıyor düzelir umarım ortalama ne kadar süre sonra faydası görülmekte ilacın 2. uygulamayı 10 gün sonra yapacağım sonra 6 ay ara vereceğiz doğru mudur ?
Umarım parazit kaynaklıdırda etkisini gösterir. Evet 10 gün sonra ikinci uygulama. Sonra 3 veya 4 ay sonra. 10 günün sonundaki iki üç haftaya yavaş yavaş düzelir diye düşünüyorum. Bu arada haftada iki b vitamini takviyesini eksik etmeyiniz.

drayes

Aktif Üye
Umarım parazit kaynaklıdırda etkisini gösterir. Evet 10 gün sonra ikinci uygulama. Sonra 3 veya 4 ay sonra. 10 günün sonundaki iki üç haftaya yavaş yavaş düzelir diye düşünüyorum. Bu arada haftada iki b vitamini takviyesini eksik etmeyiniz.
etkisini göstermesi biraz uzun sürüyormuş sanırım b vitaminine devam ediyorum sağolsun @Batuş kalsiyum tozu da göndermiş onuda vereceğim.
bu kırdığı kanattaki uzun tüyleri kendisini atar mı yoksa benim çekmem daha mı yararlı olur yeni tüyler gelmesi için

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
etkisini göstermesi biraz uzun sürüyormuş sanırım b vitaminine devam ediyorum sağolsun @Batuş kalsiyum tozu da göndermiş onuda vereceğim.
bu kırdığı kanattaki uzun tüyleri kendisini atar mı yoksa benim çekmem daha mı yararlı olur yeni tüyler gelmesi için
Ben ortalama bir süre verdim. Belki daha erken bilemiyorum. Hayır çekmeyin. Kendi kendine atar yada düşer.

drayes

Aktif Üye
Ben ortalama bir süre verdim. Belki daha erken bilemiyorum. Hayır çekmeyin. Kendi kendine atar yada düşer.
kuşun vücut ıssısında artma var bu normal mi normalde böyle değildi fakat şuan elime aldığımda sıcaklığı hissedebiliyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
kuşun vücut ıssısında artma var bu normal mi normalde böyle değildi fakat şuan elime aldığımda sıcaklığı hissedebiliyorum
Ense damlasını bir damla damlattğınız zaman hiçbir sıkıntı olmaz. Dozaj aşımı da fazla olursa kusma, titreme halsizlik vs gibi belirtiler olur. Ki kaldı ki iki damladan da zarar görmez kuş. Ense damlası vücut ısısını yükseltmez. Yavrunuz ya hareket halinde yada evinizin ortamı sıcak.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba sanırım biraz panik yaptınız, 10 gün sonra parmağınızla damlatın ve öyle dış parazit damlasını uygulayın
Zamana bırakın lütfen,
Gönül ister ki hemen tüyler uzasın hastalığı geçsin
♦Bakım sabır ve zaman gerekli
Lütfen sabredin
Geçmiş olsun

drayes

Aktif Üye
teşekkür ederim 10 gün sonradan itibaren zaman bırakmak kalıyor geriye evet,
bt amin forteyi ne kadar süre daha haftada 2 şeklinde kullanmaya devam edeyim ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
teşekkür ederim 10 gün sonradan itibaren zaman bırakmak kalıyor geriye evet,
bt amin forteyi ne kadar süre daha haftada 2 şeklinde kullanmaya devam edeyim ?
Sizde tüy sıkıntısı olduğu için uzun süre devam edin. İki üç ay. Sonrası tüyler kendine geldiğinde yine devam edeceksiniz. Ama haftada bir olarak. Tüy döneminde yine haftada iki.

drayes

Aktif Üye
Daha önce de söylediğim gibi Bt amin tüy gelişmini destekler ama yolma eylemini engellemez. Daha öncekinden farklı yorum yapmicam. Bit parazit vs gözle görülmez deri altına yerleşir. Siz bence ense damlası uygulayın. İki doz.
BT amin Forte etkisini göstermeye başladı sanırım tüyleri aşırı yumuşadı pamuk gibi OLDU böyle değildi hiç önceden

Üst Alt