• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşum tüylerini kırıyor, nedeni nedir ? (resim ekledim.)

drayes

Aktif Üye
BT amin forte tüy gelişimini destekler ama tüyünü yolma yada kırma eylemini sonlandırmaz. Bunu neden yapıyor kaynağını bulmak lazım. Stres depresyon vs yaşadı mı. Ve parazit damlası uyguladınız mı.
stres unsuru yok yaşam alanında damla uygulamadım 6 aylık bir kuş uygulanır mı tüylerini kırdığı için ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
stres unsuru yok yaşam alanında damla uygulamadım 6 aylık bir kuş uygulanır mı tüylerini kırdığı için ?
Evet altı aylık kuşa uygulanır. Uyguladıktan sonra yine devam ederse tüy yolma mantar kaynaklı bir durum da olabilir. Tüy köklerinde. O zaman kanatlı uzmana görünmeniz uygun olur. Ellerinde mantar cihazı var onla bakıyorlar. Ama kanatlı uzman olduğundan emin olun. Egzotik veteriner kliniği de olur.

Son düzenleme:

drayes

Aktif Üye
Evet altı aylık kuşa uygulanır. Uyguladıktan sonra yine devam ederse tüy yolma mantar kaynaklı bir durum da olabilir. Tüy köklerinde. O zaman kanatlı uzmana görünmeniz uygun olur. Ellerinde mantar cihazı var onla bakıyorlar. Ama kanatlı uzman olduğundan emin olun. Egzotik veteriner kliniği de olur.
kendimiz yapabilir miyiz bu damla uygulamasını evde ona göre alayım çünkü her dakika tüyleriyle kanatlarıyla uğraşıyor hiç dümdüz bişeyle uğraşmadan durmuyor illa tüyleriyle uğraşıyor gagasıyla
birde ense damlası için soruyorum şuan tam olarak bilmiyoruz ya parazit vb var mı diye ona rağmen kullanırsak bi zararı olur mu ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
kendimiz yapabilir miyiz bu damla uygulamasını evde ona göre alayım çünkü her dakika tüyleriyle kanatlarıyla uğraşıyor hiç dümdüz bişeyle uğraşmadan durmuyor illa tüyleriyle uğraşıyor gagasıyla
Tabi yapabilirsiniz. Veteriner kliniklerinde dış parazit damlası satıyorlar. Ordan temin edebilirsiniz. Yada Şehmus bey de satıyor sanırım. Enseye bir damla damlatacaksinız. On gün sonra aynı işlemi tekrar edeceksiniz. Siz yapın ki parazit kaynaklı bir durum değilse elemiş oluruz.

drayes

Aktif Üye
Tabi yapabilirsiniz. Veteriner kliniklerinde dış parazit damlası satıyorlar. Ordan temin edebilirsiniz. Yada Şehmus bey de satıyor sanırım. Enseye bir damla damlatacaksinız. On gün sonra aynı işlemi tekrar edeceksiniz. Siz yapın ki parazit kaynaklı bir durum değilse elemiş oluruz.
internete baktım
şu tarz ürünler var
şehmus beyi önerirseniz oradan da alabilirim.
sanki kuşun üstünde karınca geziyormuşta onu yakalamaya çalışıyor gibi tüyleriyle uğraşıyor

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
internete baktım
şu tarz ürünler var
şehmus beyi önerirseniz oradan da alabilirim.
sanki kuşun üstünde karınca geziyormuşta onu yakalamaya çalışıyor gibi tüyleriyle uğraşıyor
Link atmak yasak. O yüzden mesajınızı düzenledim. Hayır o tarz ürünler hiçbir işe yaramaz. Avromec, baymec yada vilmectin bunlar dış parazit damlalarıdır bunlardan herhangi birini temin edin.

drayes

Aktif Üye
Link atmak yasak. O yüzden mesajınızı düzenledim. Hayır o tarz ürünler hiçbir işe yaramaz. Avromec, baymec yada vilmectin bunlar dış parazit damlalarıdır bunlardan herhangi birini temin edin.
birde kuşun ayaklarının alt kısmı böyle sararmaya başladı önceden böyle değildi bununla ilgisi mevcut mu ?
Ekli dosyayı görüntüle 88058

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
birde söylememde yarar var galiba arada bi kusma hareketi yapıyor 5 6 kere arka arkaya
Grit kum ve probiyotik kullanıyor musunuz. Kusma yada kursak genişletme hareketini arada sindirim amaçlı yaparlar. Kusma oluyor mu oluyorsa salyalı mı ve ağızda koku var mı. Bunları da takip etmek gerekir.

drayes

Aktif Üye
Grit kum ve probiyotik kullanıyor musunuz. Kusma yada kursak genişletme hareketini arada sindirim amaçlı yaparlar. Kusma oluyor mu oluyorsa salyalı mı ve ağızda koku var mı. Bunları da takip etmek gerekir.
yem ve su dışında birşey kullanmıyorum tavsiyeniz üzerine bt amin forteye başladım yeni
ağzında koku mevcut uzun bir süredir , sadece kusma hareketi yapıyor herhangi kusma salya vb yok
birde kanadı titriyor arada bir

drayes

Aktif Üye
bundan 5 6 ay önce bir muhabbet kuşu üreticisine sormuştum iz elementi eksik olduğu için tüylerini yolma kırma yapar demişti bilginiz var mı ?

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
yem ve su dışında birşey kullanmıyorum tavsiyeniz üzerine bt amin forteye başladım yeni
ağzında koku mevcut uzun bir süredir , sadece kusma hareketi yapıyor herhangi kusma salya vb yok
birde kanadı titriyor arada bir
Koku çürük bir koku mu hala mevcut mu? Salyalı kusma yok demişsiniz o da güncel durumda nasıl?

drayes

Aktif Üye
Koku çürük bir koku mu hala mevcut mu? Salyalı kusma yok demişsiniz o da güncel durumda nasıl?
koku mevcut, çürük gibi değilde böyle nasıl anlatsam çiğ bişey gibi kokuyor rütubet gib değişik çok keskin bir koku değil ama uzun bir süredir koku var koku dışında kusma salya vb yok

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Bir de güncel dışkı fotoğrafı görebilir miyim beyaz peçete üzerinde birkaç tane dışkı olacak şekilde

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Dışkıları genel olarak sulu görünüyor. Ağızda koku var keskin değil ama uzun süredir var dediniz herhangi bir salyalı kusma olmadan. Arada bir kafasını salladığını söylediniz. Yem ve sudan başka bir şey vermediğinizi söylediniz. Ben de size Aslı Hanım'ın dediği gibi girit kum ve Entrobac probiyotik önereceğim. Yanında zeolit tozu da önlem amaçlı bir süre için kullansın derim. Zeolit tozunu kuşlar için olanını alacaksınız. Girit kum ve probiyotik gibi zeolit tozunu da @mamaist ten temin edebilirsiniz🙏 Zeolit tozu ile çocuğunuz kursak mantarıysa ya da değilse bile bu konu için önden önlem alırsınız. Dal darısına veya yemine mercimek tanesi kadar serpiştirin, bir süre tüketsin. Bunun yanında bence Gerwit-V multivitamin de alın. Genelde bu 3 vitamini kuş rahatsız olsa da olmasa da günlere bölerek kullanmaya özen gösteririz, bu yüzden Bt Amin Forte'unuz var, yanına aynı markanın probiyotik ve multivitamini alırsanız daha iyi desteklemiş olursunuz. Kanat titretmesi nasıl acaba? Video ile görebilir miyiz tünekte dururken 🙏 streamable.com üzerinden tünekte dururken bir videosunu görelim

drayes

Aktif Üye
@Ece A. @Burçak A. @Aslı Ö. @Yiğit Ö. @Demet bükay

Video olarak çekme imkanım oldu:

Günün genelini bu şekilde tüyleriyle uğraşarak geçiriyor sahiplendiğim günden beri böyle tüyleriyle uğraşıyor.
Kanat tüylerini gagasıyla sıyırıyor ve tüyü kırana kadar uğraşıyor şuan 5 6 tane uçmasını sağlayan uzun tüylerini kırmış bu yüzden uçamıyor düşüyor.
Özetle sürekli bu şekilde tüyleri ile uğraşıyor herhangi bit böcek vb. de yok

Şuanlık BT amin Forte veriyorum.
Kafesinde kalamar kemiği , mineral blok vb var arada onları tüketiyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
@Ece A. @Burçak A. @Aslı Ö. @Yiğit Ö. @Demet bükay

Video olarak çekme imkanım oldu:

Günün genelini bu şekilde tüyleriyle uğraşarak geçiriyor sahiplendiğim günden beri böyle tüyleriyle uğraşıyor.
Kanat tüylerini gagasıyla sıyırıyor ve tüyü kırana kadar uğraşıyor şuan 5 6 tane uçmasını sağlayan uzun tüylerini kırmış bu yüzden uçamıyor düşüyor.
Özetle sürekli bu şekilde tüyleri ile uğraşıyor herhangi bit böcek vb. de yok

Şuanlık BT amin Forte veriyorum.
Kafesinde kalamar kemiği , mineral blok vb var arada onları tüketiyor.
Daha önce de söylediğim gibi Bt amin tüy gelişmini destekler ama yolma eylemini engellemez. Daha öncekinden farklı yorum yapmicam. Bit parazit vs gözle görülmez deri altına yerleşir. Siz bence ense damlası uygulayın. İki doz.

drayes

Aktif Üye
Daha önce de söylediğim gibi Bt amin tüy gelişmini destekler ama yolma eylemini engellemez. Daha öncekinden farklı yorum yapmicam. Bit parazit vs gözle görülmez deri altına yerleşir. Siz bence ense damlası uygulayın. İki doz.
Ense damlası 10 gün ara ile kullanacağım doğru mudur

Üst Alt