• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! muhabbet kuşum kusuyor

fıstık_muhabbet

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kusma, halsizlik.
Merhaba dişi muhabbet kuşum normalde çok enerjik bir kuş ve üç senedir aile evinde bizimleydi hiç hastalanmamıştı. Çok da hırçındır o sebeple neredeyse hiç elime alamıyordum. Yaklaşık bir hafta önce kafa tüylerinin şekilsiz ve dağınık olduğunu fark ettim, sürekli uyuma modundaydı ve tüy dökümünden sandım. Düzelmeyince eldiven takıp zorla tuttum ve tüylerinin kaskatı olması sebebiyle kusmuş olduğunu öğrendim. Dediğim gibi daha önce hastalanmadığı için anlayamamışım malesef. Bu süreçte iştahı kesilmedi hala daha kesilmiş değil ancak çok durgun ve köpük şeklinde kusmuğunun gagasına geldiğini görüyorum. Hemen de geri yutuyor. Kusmuğu kokulu değil. Dal darı veriyorum severek yiyor. Haşlanmış yumurta ve bazen de patates veriyorum. Gerçekten kuştan anlayan bir veteriner de çevremde yok. Pet shopcumuz kursak mantarı olduğunu varsayarak suyla seyreltilmiş bir ilaç hazırlayıp vermiş ve dört gündür içiriyorum. Dışkısı bazen normal bazen sulu gibi. Lafı uzattığım için kusura bakmayın gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum bir fikri olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz 🙏
Köpüklü kustuğu anın videosu var mı acaba? Kusmanın sürekliliği devam ediyor mu? Gaga içini de koklayabilir misiniz ekşi acı peynirimsi bir koku mevcut mu? En son neler yedi? Ne tür yiyecekler tüketiyor? Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz? Her kusmaya kursak mantarı teşhisi koyamayız. Aslında bunun için kanatlı uzmanında kursak ve dışkı analizi yaptırılması en doğru yoldur çünkü kursak mantarı gözle anlaşılmaz. Ciddi bir hastalıktır, gelişigüzel ilaç kullanmakta olmaz. Karışımın içeriğini petshoptan öğrenebilme ihtimaliniz var mı? Kuşunuzun tünekte dururken vücudunu yandan görebileceğimiz şekilde bir videosunu çekip streamable.com üzerinden videoyu yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz? Beyaz peçete üzerinde güncel birkaç dışkının olduğu bir fotoğrafta paylaşın lütfen.

fıstık_muhabbet

Yeni Üye
cevapladığınız için teşekkür ederim. tüylerinden kustuğunu tahmin ettim ama nasıl kustuğunu iki gün öncesine kadar ben görmemiştim. şimdi neredeyse sürekli kusuyor veya öğürüyor gibi yapıyor. kusmuğu gözüne geldiği için başını ılık su ve pamukla siliyorum o sırada da kokladım ama ekşi bir kolu almadım. rengi de zaten ya saydam ya beyazımsı köpük. kusmuğunun içinde mama taneleri var. en son daldarı ve kendi yeminden yedi. kustuğu için başka besinler vermeye korktum. vitamin için de günlük olarak gold wings markasının vitaminini suyuna damlatıyordum. pet shopcu yurt dışından getirttiğini söylemiş sadece. kendi kuşlarına da bunu kullanıyormuş. maalesef kendisiyle şu an birebir irtibata geçemiyorum.

kusarken de böyle:

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
cevapladığınız için teşekkür ederim. tüylerinden kustuğunu tahmin ettim ama nasıl kustuğunu iki gün öncesine kadar ben görmemiştim. şimdi neredeyse sürekli kusuyor veya öğürüyor gibi yapıyor. kusmuğu gözüne geldiği için başını ılık su ve pamukla siliyorum o sırada da kokladım ama ekşi bir kolu almadım. rengi de zaten ya saydam ya beyazımsı köpük. kusmuğunun içinde mama taneleri var. en son daldarı ve kendi yeminden yedi. kustuğu için başka besinler vermeye korktum. vitamin için de günlük olarak gold wings markasının vitaminini suyuna damlatıyordum. pet shopcu yurt dışından getirttiğini söylemiş sadece. kendi kuşlarına da bunu kullanıyormuş. maalesef kendisiyle şu an birebir irtibata geçemiyorum.

kusarken de böyle:

Grit kum kullanıyor musunuz?

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

kusarken de böyle:

Hergün vitamin kullanılmaz. Kafeste tabaktaki nedir ?

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Elbette Kuş kumu, özellikle tohumla beslenen kuşların taşlığında yiyeceklerin öğütülmesini sağlayarak sindirimi kolaylaştırır, mineral (kalsiyum vb.) desteği sunar, tüy ve iskelet yapısını güçlendirir. Kabuklu tohum yiyen kuşlarda sindirim enzimlerinin işlevini artırır ve sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekli besin maddelerini sağlar. Belli ki öğütemiyor besinleri en kısa sürede kum özellikle grit kum temin edin . Mamaist.com ya da Şehmus beyefendi ile iletişime geçip alabilirsiniz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bana göre girit kumun ötesinde bir sorun yaşıyor çocuk. Başta kursak mantarı olmak üzere diğer hastalıklarlarda ihtimal dahilinde. Size ilaç önerebiliriz ama çocukta kursak mantarı yoksa biz riske girmiş oluyoruz ilaç önerdiğimizde bu sefer kuşum daha kötü oldu gibi yorumlar gelince biz zan altında kalıyoruz.

Üst Alt