• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşum kusuyor.

dogukancyr

Yeni Üye
Kuşum 2 ay önce şiddetli ve sürekli olacak şekilde kustu,verdiğim sebze ve meyvelerdendir diye düşünmüştüm,çünkü çok fazla yiyor ne koyarsam.2 aylık süreçte yine arada kusmaya devam etti,kafeste erkek kuş var ona da kusuyor arada.1 hafta önce elma koydum fazla yedi,ağzının kenarlarını ve vücudunu ıslatacak kadar kustu.1 haftadır yem ve su harici bir şey vermiyorum ama kusmaya devam ediyor.Kusmuğunda koku yok,yemesinde içmesinde sıkıntı yok günün bazı kısımlarında enerjik bazı kısımlarında durgun.Kursakla alakalı bir sıkıntı mı sindirim sıkıntısı mı anlayamadım.Kafesin yanındaki halı yem olacak kadar kusuyor.Dışkısının ve kendisinin fotoğraflarını ekledim.Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kuşum 2 ay önce şiddetli ve sürekli olacak şekilde kustu,verdiğim sebze ve meyvelerdendir diye düşünmüştüm,çünkü çok fazla yiyor ne koyarsam.2 aylık süreçte yine arada kusmaya devam etti,kafeste erkek kuş var ona da kusuyor arada.1 hafta önce elma koydum fazla yedi,ağzının kenarlarını ve vücudunu ıslatacak kadar kustu.1 haftadır yem ve su harici bir şey vermiyorum ama kusmaya devam ediyor.Kusmuğunda koku yok,yemesinde içmesinde sıkıntı yok günün bazı kısımlarında enerjik bazı kısımlarında durgun.Kursakla alakalı bir sıkıntı mı sindirim sıkıntısı mı anlayamadım.Dışkısının ve kendisinin fotoğraflarını ekledim.Ne yapmam gerekiyor?

Merhabalar dışkı formu çok kötü değil şahsi fikrim kur kusması diye düşünüyorum ama kur kusması bahsettiğiniz kadar ıslak olmaz ve kuş halsiz düşmez diğer bir seçenek kursak mantarı olabilir probiyotik takviyesi yapıyor musunuz ? Tecrübeli üyelerimizi de etiketliyorum yorumlarını almak için. @Demet bükay @Aslı Ö.

dogukancyr

Yeni Üye
Merhabalar dışkı formu çok kötü değil şahsi fikrim kur kusması diye düşünüyorum ama kur kusması bahsettiğiniz kadar ıslak olmaz ve kuş halsiz düşmez diğer bir seçenek kursak mantarı olabilir probiyotik takviyesi yapıyor musunuz ? Tecrübeli üyelerimizi de etiketliyorum yorumlarını almak için. @Demet bükay @Aslı Ö.
Şuan yapmıyorum ama alabilirim.Entrobac olur mu?

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Şuan yapmıyorum ama alabilirim.Entrobac olur mu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba şu aşamada entrobac vermeyin. Entrobac da maya var kuşta mantar var ise maya mantarı besler. Bende de evet kursak mantarı şüphesi ağır basıyor. Antifungal bir ilaç kullanılabilir veteriner hekim kontrolünde.

dogukancyr

Yeni Üye
Merhaba şu aşamada entrobac vermeyin. Entrobac da maya var kuşta mantar var ise maya mantarı besler. Bende de evet kursak mantarı şüphesi ağır basıyor. Antifungal bir ilaç kullanılabilir veteriner hekim kontrolünde.
Teşekkür ederim hocam.Kırşehirde kanatlı uzman yok veterinerlerin çoğu da kuşlarla ilgilenmiyoruz diyorlar.Mantar ilacı olarak mikostatin kullansam olur mu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Olur sabah akşam ağızdan bir damla düzenli ve aksatmadan verin. Bu uygulama toplam on dört gün sürüyor. Yedinci veya sekizinci günden itibaren kusmalarda azalma olması lazım. Eğer hiçbir şekilde ilaç etki etmiyorsa o zaman çocukta farklı bir bakteriyel hastalık olabilir. O zaman kanatlı uzmandan destek alırsınız.

dogukancyr

Yeni Üye
Olur sabah akşam ağızdan bir damla düzenli ve aksatmadan verin. Bu uygulama toplam on dört gün sürüyor. Yedinci veya sekizinci günden itibaren kusmalarda azalma olması lazım. Eğer hiçbir şekilde ilaç etki etmiyorsa o zaman çocukta farklı bir bakteriyel hastalık olabilir. O zaman kanatlı uzmandan destek alırsınız.
Çok teşekkür ederim hocam