• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! muhabbet kuşum kusuyor

fıstık_muhabbet

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kusma, halsizlik.
Merhaba dişi muhabbet kuşum normalde çok enerjik bir kuş ve üç senedir aile evinde bizimleydi hiç hastalanmamıştı. Çok da hırçındır o sebeple neredeyse hiç elime alamıyordum. Yaklaşık bir hafta önce kafa tüylerinin şekilsiz ve dağınık olduğunu fark ettim, sürekli uyuma modundaydı ve tüy dökümünden sandım. Düzelmeyince eldiven takıp zorla tuttum ve tüylerinin kaskatı olması sebebiyle kusmuş olduğunu öğrendim. Dediğim gibi daha önce hastalanmadığı için anlayamamışım malesef. Bu süreçte iştahı kesilmedi hala daha kesilmiş değil ancak çok durgun ve köpük şeklinde kusmuğunun gagasına geldiğini görüyorum. Hemen de geri yutuyor. Kusmuğu kokulu değil. Dal darı veriyorum severek yiyor. Haşlanmış yumurta ve bazen de patates veriyorum. Gerçekten kuştan anlayan bir veteriner de çevremde yok. Pet shopcumuz kursak mantarı olduğunu varsayarak suyla seyreltilmiş bir ilaç hazırlayıp vermiş ve dört gündür içiriyorum. Dışkısı bazen normal bazen sulu gibi. Lafı uzattığım için kusura bakmayın gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum bir fikri olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Üst Alt