• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu bacakta enfeksiyon

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
vet bulabilsem keşke burda.. bir de sizce ayaşına kantaron yağı sürsem iyi gelir veya rahatlar mı yoksa daha da kötüü olur mu?
Yok kantaron sürmeyin, rif hem antiseptik hem de antibiyotikli olduğu için etkileşime fe girer rifin kaçıncı günü? Bir de sizin için veteriner bakalım ☺

lameloballn

Aktif Üye
Bakın yeni doku taze olarak oluşmaya başlamış, enfeksiyon kurudukça doku oluşumu başlar, hücreler daha aktif olur Rif ampul bu süreci hızlandıracak
evet devam edeceğim ampul bitene kadar günde 3 kere damlatıyorum. Şu an üstüne basmıyor arada da su içiriyorum. ama ilacı ayağını kaşırken yiyor gibi sıkıntı olur mu gördüğüm an hemen su içiriyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Endişe etmeyin lütfen yanetkisi yoktur
Taze doku kaşıntı yapar,
Ağız içi bakteriyi de yok eder😊
Buyrun Rif

lameloballn

Aktif Üye
Endişe etmeyin lütfen yanetkisi yoktur
Taze doku kaşıntı yapar,
Ağız içi bakteriyi de yok eder😊
Buyrun Rif
çook teşekkür ederimm

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Hocam merhaba yaranın kapanması ve enfeksiyon kapmaması için Rif ampul önerdim, kemik görünüyor ve etrafı enfeksiyon kapmıştı, Gut dan bende şüphelendim fakat açılmış olarak görmemiştim
Hocam en hızlı iyileştiren kantaron yağı yatak yarasına bile bunu kullanırlar çabuk iyileştirir ama beslenmeye dikkat etmesi lazım arkadaşın biraz bu yavaş gelişir yavaş iyileşir tabiki sürekli temiz tutmak lazım tünekleri iyi temizlemek lazım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam en hızlı iyileştiren kantaron yağı yatak yarasına bile bunu kullanırlar çabuk iyileştirir ama beslenmeye dikkat etmesi lazım arkadaşın biraz bu yavaş gelişir yavaş iyileşir tabiki sürekli temiz tutmak lazım tünekleri iyi temizlemek lazım
Merhaba Mehmet hocam emekli sağlıkçıyım tabiki kantaron yağı iyidir, bizlerde kullanıyoruz, fakat yara yanık ve özellikle doku kaybı için Rif i de ivedilikle öneririm, temiz ve hijyen çok önemli bu tip açık yaralarda, hücre yenilenmesini çok etkiler, hızlı iyileşme sağlar, enfeksiyon olmaması gerekli 😊🥰

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Merhaba Mehmet hocam emekli sağlıkçıyım tabiki kantaron yağı iyidir, bizlerde kullanıyoruz, fakat yara yanık ve özellikle doku kaybı için Rif i de ivedilikle öneririm, temiz ve hijyen çok önemli bu tip açık yaralarda, hücre yenilenmesini çok etkiler, hızlı iyileşme sağlar, enfeksiyon olmaması gerekli 😊🥰
Hocam rif ampulü inanin bilmiyorum bilgim nasıl kullanmak lazım nasıl saklamak lazım bir sorun olursa arkadaşlara önereyim bizim yollar biraz ilkel yollar yavaş çalışan yöntemler ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam rif ampulü inanin bilmiyorum bilgim nasıl kullanmak lazım nasıl saklamak lazım bir sorun olursa arkadaşlara önereyim bizim yollar biraz ilkel yollar yavaş çalışan yöntemler ☺
Estağfurullah hocam, siz ustasınız bizler çırak😊🤲bilgileriniz derya deniz, ben kemdimce 1 damla😊
Hemen paylaşıyorum
Buyrun

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Estağfurullah hocam, siz ustasınız bizler çırak😊🤲bilgileriniz derya deniz, ben kemdimce 1 damla😊
Hemen paylaşıyorum
Buyrun
Çok teşekkür ediyorum hocam estağfurullah hocam hepinizin birbirimizden öğreneceği çok şey var

lameloballn

Aktif Üye
merhabalar kuşum diğer ayağı şişti basamaz oldu gerwit haricinde bir şey yapabilir miyim şu an?

Üst Alt