• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüy dökümünde ve ayaklarındaki sorun nedir

zezeynep

Yeni Üye
Şöyle ki, hijyensiz ortam, ev ortamı, toz, pislik, açık cam, aşısız kedi köpek, küflü yem, nemli bozuk yem, yeşillik, hava herşey sebep olabilir
Tertemiz ortamda da gelebilir, onlardan bize de gelir bizden de onlara gider
Bizler bağışıklık sistemi çok güçlü canlılarız, Anatomimiz farklı, yener, deriden dokulara kaslara inemezler, anticor üretir yok ederiz, olmadı ilaç tedavisi yaparız,
Bu hastalık UYUZDUR
Kuşlarımız çok ufak oldukları için, çabuk yayılır lar, bu yüzden bağışıklık üst seviyede olmalıdır
Önce deriye konarlar
Kuşlar çıkarıp atmak ister,
Kanataltı, ayak, anüs üstü,ense, de çok görünür
Çıkarmak için kanatırlar, uğraştıkça kanar, tünel kazar gibi yol açar, deri, doku kas kalp beyine kadar giderler, giderken yumurta bırakırlar
Bu yüzden erken tedavi çok önemlidir
Allah ın izniyle elimizde Rifimiz var😊🤲
Çok çok güzel %100 sonuçlar alıyoruz
Negatif ve pozitif inatçı bakteriler üzerinde çok etkilidir
İçinde iyot olmadığından yanetkisi yoktur
Antibiyotik ve antibakteriyeldir

Size mini makale yazdım😊🤲🥰
Harikasınız elinize emeğinize sağlık🙏🙏.

Erenb51

Aktif Üye
Şöyle ki, hijyensiz ortam, ev ortamı, toz, pislik, açık cam, aşısız kedi köpek, küflü yem, nemli bozuk yem, yeşillik, hava herşey sebep olabilir
Tertemiz ortamda da gelebilir, onlardan bize de gelir bizden de onlara gider
Bizler bağışıklık sistemi çok güçlü canlılarız, Anatomimiz farklı, yener, deriden dokulara kaslara inemezler, anticor üretir yok ederiz, olmadı ilaç tedavisi yaparız,
Bu hastalık UYUZDUR
Kuşlarımız çok ufak oldukları için, çabuk yayılır lar, bu yüzden bağışıklık üst seviyede olmalıdır
Önce deriye konarlar
Kuşlar çıkarıp atmak ister,
Kanataltı, ayak, anüs üstü,ense, de çok görünür
Çıkarmak için kanatırlar, uğraştıkça kanar, tünel kazar gibi yol açar, deri, doku kas kalp beyine kadar giderler, giderken yumurta bırakırlar
Bu yüzden erken tedavi çok önemlidir
Allah ın izniyle elimizde Rifimiz var😊🤲
Çok çok güzel %100 sonuçlar alıyoruz
Negatif ve pozitif inatçı bakteriler üzerinde çok etkilidir
İçinde iyot olmadığından yanetkisi yoktur
Antibiyotik ve antibakteriyeldir

Size mini makale yazdım😊🤲🥰
Teşekkür ederiz ablacım iyi ki rif ve sizler varsınız

zezeynep

Yeni Üye
Bulut'un ayağındaki bölge siyahlaştı ve tek bir yerde toplandı. Diğer ayakta da tırnağa yakın var ama o baya ufak. Bolca sürdük rifimizi. Tüylerimiz minicik kapsüller halinde. Kaşınma devam ediyor. Ayağındaki o siyahlıkta kabuk gibi duruyor kabuk bağlamışta ileride kendisi düşecekmiş gibi. Son durumumuz bu şekilde. Yarın tırnakları kesilecek.@Demet bükay @Burçak A.

Ekli dosyalar

zezeynep

Yeni Üye
Birde zaten buluttu hali hazırda bi solunum problemimiz vardı. Tıksırması ve kuyruğun yukari asagı atması gibi. Odayı havalandırdığımızda bu tıksırma neredeyse hiç olmuyor. Temizliğini hep yapiyoruz ama acaba kaşınırken dokulen tüyler ve kepekleri hapsirma yapabilir mi? Toz kalkmamasına dikkat etsekte kalkabiliyor. Havalandırırken neye dikkat etmek lazım. Camı açınca kapiyı kapatıyoruz herhangi bir cereyan olmasın diye. Uzun surede acip odayı sogutmuyoruz. Baska bir sey yapmıyoruz. Dogru mudur bu şekil?

zezeynep

Yeni Üye
Mamaistten ilan siparişlerimizde geldi. Bt amin forte suluguna verdim 8 saat tutup tekrar temiz su koydum. Grit kumunuda ayrı bi yemlikte kafesine yerleştirdim. Kalamar kemiğimiz ve mineral blogumuzda kafeste yerini aldı.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Mamaistten ilan siparişlerimizde geldi. Bt amin forte suluguna verdim 8 saat tutup tekrar temiz su koydum. Grit kumunuda ayrı bi yemlikte kafesine yerleştirdim. Kalamar kemiğimiz ve mineral blogumuzda kafeste yerini aldı.
Ayak iyileşiyor inşallah kuruyup tazeleyecek🤲🥰Allah ın izniyle 🤲
Cam açınca üzerini örtün hava akımı olmasın👍

zezeynep

Yeni Üye
Ayak iyileşiyor inşallah kuruyup tazeleyecek🤲🥰Allah ın izniyle 🤲
Cam açınca üzerini örtün hava akımı olmasın👍
Kurutuyoruz akarları😊 Tez zamanda da tamamen sağlığımıza kavuşucaz inşallah. Oda havalandırırkende üzerini örteriz artık dikkatli oluruz. Her gün gelip ilgilendiğiniz için teşekkür ederim 🥹🥹❤❤

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kurutuyoruz akarları😊 Tez zamanda da tamamen sağlığımıza kavuşucaz inşallah. Oda havalandırırkende üzerini örteriz artık dikkatli oluruz. Her gün gelip ilgilendiğiniz için teşekkür ederim 🥹🥹❤❤
Forumda olan tüm hocalarımız yardım için burda ablacım, endişe etme, ben olmasam mutlaka dönüş olur😊🤲

zezeynep

Yeni Üye
Forumda olan tüm hocalarımız yardım için burda ablacım, endişe etme, ben olmasam mutlaka dönüş olur😊🤲
Kesinlikle ona eminim diğer arkadaşlarında evlatları için açtıkları konuları inceliyorum. Herkes birbirine destek oluyor. Böyle zamanlarda insan yardım bekliyor. Herkesin emeğine sağlık ❤

Üst Alt