• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüy dökümünde ve ayaklarındaki sorun nedir

zezeynep

Yeni Üye
Akar, halk dilinde uyuzdur, canlı parazittir, yumurtlar,dokuları yer, beslenir, kaslara iç organlara, kalbe beyne kadar gidebilir tedavi edilmezse, çok inatçı bir bakteridir, canlıyı telef eder😔
İnsana bulaşmaz, kuşlardan, bulaşsa bile insanların bağışıklık sistemi farklı ve güçlüdür, sistemimiz yok eder
Tedavisi elimizde olan inatçı bakteriler için enjeksiyon çözelti olan rif ampul çok iyi tedavi etmekte çözüm sunmaktadır, makalede anlattım paylaşacağım
Bu parazit her yerden gelebilir, havadan dahi gelir, hijyen önemlidir,
Kafesi malzemeleri virkon s veya sirkeli su ile temizleyin lütfen
Teşekkür ederim bilgi için makaleyi okuyacağım. Kafesini her gün temizliyoruz. Genellikte normal suyla 2-3 gunde birde sirkeli suyla temizliyorduk. Pis kalmaması için özenli çaba gösteriyoruz.

zezeynep

Yeni Üye
Geçmiş olsun, ayaklardan, dıştan örnek alınmış, akarlar deri altına yerleşir ilerler, Burçak hocam doğru tespit yapmış,
Rif iyi gelecektir, yanında krem kullanmayın yağlı kremler besler paraziti😔
Her kulak pamuğunu kullanıp atın lütfen, eczaneden ücretli alınır, vermezse diğerlerine sorun😊gagaya da sürün farklı bir pamuk ile
Kanat altlarına vazelin olmaz😔orada da parazit olabilir, fotoğraf paylaşırsanız sevinirim 🤲
BtAmin forte haftada iki defa kullanın
8 damla yarım suluğa katın ve max 8 saat kalsın sonra taze kapalı şişe su verin
Çeşme suyu kullanmayın
Bir de tekrar tekrar diyor olcam ama veterinerimiz direkt uyuz şüphesiyle ayaktan örnek alıp incelemesini yapmıştı. Uyuz herhangi bir canlı görmemişti. Fakat bize şuan görmediğimiz görmeyeceğimiz anlamına gelmez demişti. O yüzden tekrar kontrol verdi uyuz için kontrolu olucak. Umarım bir sorun olmaz olursa da tedavisi olan bir şey olur diye dua ediyoruz artık. Minik bir çocuk daha ailemizede yeni geldi. Korkutuyor bizi eşsek

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Veterinerin verdiği günde 1 kez sıktığımız spreyde bu. Sadece ayaklarına kullanıyoruz. Veteriner ılık suya da sıkıp okaliptus kullanımı gibi de kullanabilecegimizi ve tüm vucudu nemlendirecegini söyledi. Ama tıksırma gibi üsütmesinden de suphelenildigi icin soguk almamasi adına bunu yapmamızı istemedi. Sadece ayak cevresine sıkarak uyguluyoruz her gün 10 ocak kontrolune kadar. Rutinimizde sadece bu sprey ve ılık suya okliptus yağı kullanıyoruz.
Kedi ve köpek cildi kuşlar gibi değildir sprey tahriş etmiş olabilir, kullanmayın lütfen
Dağ kekiği çayı yapın
1 çaykaşığı kekiği 1 çay bardağı su ile kaynatın yarım suluğa çay diğer yarısına taze su ekleyin toplam yarım suluk olsun
Üşütmeye ve solunum yolu enfeksiyonu a çok iyi geliyor tamamen doğaldır
Kalan çayı sprey kutusuna doldurup yüzüne 20_30 cm den püskürtün fıs fıs yapın, burun içi bakteriyi yok eder, tüylerine haftada 1 sıkın, nemlendirir besler, parlatır

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir de tekrar tekrar diyor olcam ama veterinerimiz direkt uyuz şüphesiyle ayaktan örnek alıp incelemesini yapmıştı. Uyuz herhangi bir canlı görmemişti. Fakat bize şuan görmediğimiz görmeyeceğimiz anlamına gelmez demişti. O yüzden tekrar kontrol verdi uyuz için kontrolu olucak. Umarım bir sorun olmaz olursa da tedavisi olan bir şey olur diye dua ediyoruz artık. Minik bir çocuk daha ailemizede yeni geldi. Korkutuyor bizi eşsek
Veterinere gitmeden rif uygulamanızı tavsiye ediyorum, erken kullanım önemlidir
Antibiyotik ve antibakteriyeldir
Yanetkisi yoktur
Negatif ve pozitif inatçı bakteriler içindir
İçinde iyot yoktur
Yurt dışında kuşlara içirilmekte kursak mantarı tedavisinde kullanılmaktadır
Tercih sizindir👍

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Demet ablanın dediğini yapın eğer kuşunuz kurtulsun istiyorsanız, ben onun iyileştirdiği kuşlardan birinin sahibiyim bunu da kendi irademle yazıyorum lütfen yapın ki bir can kurtulsun belki 50 şişe rif kullandım hepsini de kendi ağzıyla temizlerdi kuşum. Eğer zararlı bir şey olsaydı burda da bu kadar önerilmezdi kaç veterinere gitmiştim hepsi de kanatlı uzmanıydı hiç biri bir şey anlamadı denileni yapın kuşunuz kurtulsun lütfen. Bazı eczaneler vermiyorlar ama başkalarına gidin kuşunuza kullanacağınızı söyleyin bende yaşadım bu durumu öyle söyleyince veriyorlar. İlacın hiç bir zararı yok ve sonuç olarak kuşunuzun hasarsız bir tedavi süreci olacak hemen başlarsanız bitmesi daha kolay olur. 👍 Burdaki uzmanların başına bin kere gelmiştir bu olaylar kuşlarını iyileştirmek için çözümler bulmuşlar lütfen tecrübeleri hafife almayın gerçek tedavi budur, eczanede çalışan bir kişi de rif kullanarak iyi yaptığımızı söylemişti kuş için.

Ekli dosyalar

zezeynep

Yeni Üye
Veterinere gitmeden rif uygulamanızı tavsiye ediyorum, erken kullanım önemlidir
Antibiyotik ve antibakteriyeldir
Yanetkisi yoktur
Negatif ve pozitif inatçı bakteriler içindir
İçinde iyot yoktur
Yurt dışında kuşlara içirilmekte kursak mantarı tedavisinde kullanılmaktadır
Tercih sizindir👍
Demet ablanın dediğini yapın eğer kuşunuz kurtulsun istiyorsanız, ben onun iyileştirdiği kuşlardan birinin sahibiyim bunu da kendi irademle yazıyorum lütfen yapın ki bir can kurtulsun belki 50 şişe rif kullandım hepsini de kendi ağzıyla temizlerdi kuşum. Eğer zararlı bir şey olsaydı burda da bu kadar önerilmezdi kaç veterinere gitmiştim hepsi de kanatlı uzmanıydı hiç biri bir şey anlamadı denileni yapın kuşunuz kurtulsun lütfen. Bazı eczaneler vermiyorlar ama başkalarına gidin kuşunuza kullanacağınızı söyleyin bende yaşadım bu durumu öyle söyleyince veriyorlar. İlacın hiç bir zararı yok ve sonuç olarak kuşunuzun hasarsız bir tedavi süreci olacak hemen başlarsanız bitmesi daha kolay olur. 👍 Burdaki uzmanların başına bin kere gelmiştir bu olaylar kuşlarını iyileştirmek için çözümler bulmuşlar lütfen tecrübeleri hafife almayın gerçek tedavi budur, eczanede çalışan bir kişi de rif kullanarak iyi yaptığımızı söylemişti kuş için.
Her birinize çok teşekkür ederim. Yarın derhal gidip alıcam. Ne kadar erken o kadar iyi. Kekik çayı bilgisini kaydettim bunu da yapıcam ve spreye bu surede ara vereceğim. Rif ampulu bir pamuk yardıyla mı süreyim yoksa ayağına damlatarak mı kullanayım. Yazılanları tekrar tekrar okuyorum fakat unutuyorum. Ne sıklıkla kullanmamızı tavsiye edersiniz. Günde kaç kere ve iyileşene kadar devam mı etmeliyim?

zezeynep

Yeni Üye
Akar konusundaki düsünceleriniz doğru olma ihtimalide çok yüksek. Bulut bugün tiklenmiş gibi kaşınmaya başladı. Umarım gecişmemişizdir bir şeyler için. Herkese çok teşekkür ederim. Kullanımdan sonra sizlerle durumu tekrar paylaşacağım.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Akar konusundaki düsünceleriniz doğru olma ihtimalide çok yüksek. Bulut bugün tiklenmiş gibi kaşınmaya başladı. Umarım gecişmemişizdir bir şeyler için. Herkese çok teşekkür ederim. Kullanımdan sonra sizlerle durumu tekrar paylaşacağım.
Umarım tez vakitte şifa bulur yavrunuz 🙏

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Her birinize çok teşekkür ederim. Yarın derhal gidip alıcam. Ne kadar erken o kadar iyi. Kekik çayı bilgisini kaydettim bunu da yapıcam ve spreye bu surede ara vereceğim. Rif ampulu bir pamuk yardıyla mı süreyim yoksa ayağına damlatarak mı kullanayım. Yazılanları tekrar tekrar okuyorum fakat unutuyorum. Ne sıklıkla kullanmamızı tavsiye edersiniz. Günde kaç kere ve iyileşene kadar devam mı etmeliyim?
Günde 2-3 kere diyorlar rif için, sizin durumunuz için ben kesin bir şey söyleyemem ama benim durumumda aklıma geldiğinde döktüm Kuş’un üstüne günde 3-4 defa yaklaşık. Siz 2-3 yapabilirsiniz genel olarak öyle önerildiğini gördüm tabi bir uzman cevap verse daha iyi olur 🙏 ben şırıngaya çekip damlatıyordum çünkü ilaç hemen kuruyor, şırıngaya iğneyle çekip, Kuş’un üzerine damlatırken iğneyi çıkarın ani hareket falan olur belli olmaz Kuş’a girmesin iğne. Tabiki ben kendi tedavi sürecimden cevap veriyorum genel bir bilgim yok ama riften sizin kuşunuza bir zarar gelmez ben bileğimden yaralanınca da dökmüştüm kendime aynı ilacı ne olur ne olmaz evde bulunması gereken tarzda bir ilaç olduğunu anladım Demet abla sağolsun 🙏

zezeynep

Yeni Üye
Günde 2-3 kere diyorlar rif için, sizin durumunuz için ben kesin bir şey söyleyemem ama benim durumumda aklıma geldiğinde döktüm Kuş’un üstüne günde 3-4 defa yaklaşık. Siz 2-3 yapabilirsiniz genel olarak öyle önerildiğini gördüm tabi bir uzman cevap verse daha iyi olur 🙏 ben şırıngaya çekip damlatıyordum çünkü ilaç hemen kuruyor, şırıngaya iğneyle çekip, Kuş’un üzerine damlatırken iğneyi çıkarın ani hareket falan olur belli olmaz Kuş’a girmesin iğne. Tabiki ben kendi tedavi sürecimden cevap veriyorum genel bir bilgim yok ama riften sizin kuşunuza bir zarar gelmez ben bileğimden yaralanınca da dökmüştüm kendime aynı ilacı ne olur ne olmaz evde bulunması gereken tarzda bir ilaç olduğunu anladım Demet abla sağolsun 🙏
Sizlere de çok teşekkur ederim ilgilenip bilginizi paylaştığınız için. Sizinde evladınıza bol sağlıklar diliyorum.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Bir an önce tedaviye başlarsanız gecikmiş olmazsınız sadece tedaviyi uygulayın iyileşsin 🙏 fotoğraf çekin ve karşılaştırdığınızda farkı göreceksiniz ben öyle yaptım

zezeynep

Yeni Üye
Yarın rif ampulu alacağım. Araştırma yaparken az miktarda kuşun yememesine dikkat ederek parafin kullanımı, neem yağı ve enseye ivetmectin önerilmiş. Bunlar için de bilgilerinizi paylaşır mısınız? Sizlere danısmak istiyorum. @Burçak A. @Demet bükay @Şehmus BAKIR

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yarın rif ampulu alacağım. Araştırma yaparken az miktarda kuşun yememesine dikkat ederek parafin kullanımı, neem yağı ve enseye ivetmectin önerilmiş. Bunlar için de bilgilerinizi paylaşır mısınız? Sizlere danısmak istiyorum. @Burçak A. @Demet bükay @Şehmus BAKIR
Parafin göze gelirse kör edebilir, yerse zehirleyebilir o nedenle ben önermem, neem yağı duydum ama kullanmadım tecrübe etmedim o nedenle pek bir şey diyemem ama rif ampulle çok tedavi ettik hatta köpeğimi de tedavi ettim o nedenle ben sadece rif öneririm 😊

zezeynep

Yeni Üye
Parafin göze gelirse kör edebilir, yerse zehirleyebilir o nedenle ben önermem, neem yağı duydum ama kullanmadım tecrübe etmedim o nedenle pek bir şey diyemem ama rif ampulle çok tedavi ettik hatta köpeğimi de tedavi ettim o nedenle ben sadece rif öneririm 😊
Saat farketmeksizin gerçekten çok ilgilisiniz. Ne kadar teşekkür etsem az cidden. Yarın alıp uygulamaya başlayacağım. Ayaklarına uygulayacağım peki kelleşen kanat tüy aralıklarına da uygulamalı mıyım?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Saat farketmeksizin gerçekten çok ilgilisiniz. Ne kadar teşekkür etsem az cidden. Yarın alıp uygulamaya başlayacağım. Ayaklarına uygulayacağım peki kelleşen kanat tüy aralıklarına da uygulamalı mıyım?
Uygulayabilirsiniz tabiki ☺ Estağfurullah elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz

zezeynep

Yeni Üye
@Burçak A. @Demet bükay @Şehmus BAKIR

Bugün ilk rif ampulu sürdük. Düzgün bir şekilde olmuş mu fotoğraf ekledim. Kelleşen kanat araliklarına da kullanacaktık fakat minicik bedeniyle bizi biraz zorladı. Eczaneye de ilacı sorduğumda alarak çok iyi yaptığımızı söyledi. Sizlere teşekkür ederim şimdi kullanıp inceleme zamanı.

Ekli dosyalar

zezeynep

Yeni Üye
Bir de bulutun tüy olmayan yerlerinde kapsül kapsül tüyler çıkacakmış gibi duruyor ufak kökler var gibi. Bugün uçurmayı denedim uçabilecek mi diye. Evet uçtu fakat çok yükselemedi veya uzun süre havada kalamadı baya tüyü gittigi için. Önerilen takviyeleri mamaistten siparis vericem şimdi. Tüylenmeme veya daha fazla tüy kaybetme durumu yaşanır mı acaba?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir de bulutun tüy olmayan yerlerinde kapsül kapsül tüyler çıkacakmış gibi duruyor ufak kökler var gibi. Bugün uçurmayı denedim uçabilecek mi diye. Evet uçtu fakat çok yükselemedi veya uzun süre havada kalamadı baya tüyü gittigi için. Önerilen takviyeleri mamaistten siparis vericem şimdi. Tüylenmeme veya daha fazla tüy kaybetme durumu yaşanır mı acaba?
Maşallah, güzel sürmüşsünüz😊🤲biraz çoğaltabilirsiniz, evet yeni tüyler yolda
Bt amin forte takviyesi gelince haftada iki defa verin🥰
Kullanımı anlatılıyor😊🤲

zezeynep

Yeni Üye
Maşallah, güzel sürmüşsünüz😊🤲biraz çoğaltabilirsiniz, evet yeni tüyler yolda
Bt amin forte takviyesi gelince haftada iki defa verin🥰
Kullanımı anlatılıyor😊🤲
Gerçekten çok teşekkür ederim. Keşke bir önceki can yoldaşımızda da bu siteye denk gelseymişim. Bir çok dosta can olunmuş. İnşallah bulutu sizlerinde desteğiyle iyileştiricez. 🙏🙏🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Gerçekten çok teşekkür ederim. Keşke bir önceki can yoldaşımızda da bu siteye denk gelseymişim. Bir çok dosta can olunmuş. İnşallah bulutu sizlerinde desteğiyle iyileştiricez. 🙏🙏🙏
Rabbim ne derse o inanın bizler vesile oluyoruz, en iyi hekim en iyi bilim insanı gelse yapılacak birşey olmayınca olmuyor
Ne bir saniye önce ne de bir saniye sonra 🤲Takdiri ilahi 🤲
İçinizde ki keşkeyi süpürüp atın😊🤲
Çok kayıp verdik çok can kucakladık kayıplarımız cennette özgürce uçuyor🤲😊🥰
Canlarımız yanımızda yeterki sağlıklı olsunlar😊🤲🥰

Üst Alt