• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun tüy dökümünde ve ayaklarındaki sorun nedir

zezeynep

Yeni Üye
Eklediğim ürünleri sipariş verdim. Gervit w, entrobac takviyelerini sonra alabileceğim maalesef. Dolaşım sistemindeki yavaşlık için yapabileceğim bir şey var mı peki

Ekli dosyalar

zezeynep

Yeni Üye
Rabbim ne derse o inanın bizler vesile oluyoruz, en iyi hekim en iyi bilim insanı gelse yapılacak birşey olmayınca olmuyor
Ne bir saniye önce ne de bir saniye sonra 🤲Takdiri ilahi 🤲
İçinizde ki keşkeyi süpürüp atın😊🤲
Çok kayıp verdik çok can kucakladık kayıplarımız cennette özgürce uçuyor🤲😊🥰
Canlarımız yanımızda yeterki sağlıklı olsunlar😊🤲🥰
Dostlarımızla, evlatlarımızla güzel sağlıklı zamanlarımız olsun. Geçmişi geri getiremiyoruz maalesef o yüzden şimdiki dostum için her şeyi yapıcam. ❤❤❤

zezeynep

Yeni Üye
Ayakları ve tüy dökmesi dışında ilk bahsetmiş olduğum solunumuyla ilgili bir şeyi kalmadı uzun zamandır sesli nefes almadı bile. Kuyruğu ve bedeni düzenli hareket içinde. Tıksırmasını artık duymuyoruz. Enerjisi daha da arttı şarkılar söylüyor bizle kavga ediyor. Ayakları ve kaşınması geçtiğinde tüyleri yerine gelecektir inşallah. O zaman buraya öncesi sonrası paylaşımını eklemiş olurummm❤🥰

zezeynep

Yeni Üye
09.01 güncel halimiz. Rif ampul devam ediyoruz. Bugün tıksırmaları oldu. Kekik çayı yapıp verdim onu tüketti. Rifi sürerken biraz kırmızı olduk
Yüzündeki tüy kapsülleride biraz açıldı ve bana da biraz açmam için izin verdi. Tüylerimizde ayaklarımızda düzelcek inşallah ❤🙏 @Demet bükay @Burçak A.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
09.01 güncel halimiz. Rif ampul devam ediyoruz. Bugün tıksırmaları oldu. Kekik çayı yapıp verdim onu tüketti. Rifi sürerken biraz kırmızı olduk
Yüzündeki tüy kapsülleride biraz açıldı ve bana da biraz açmam için izin verdi. Tüylerimizde ayaklarımızda düzelcek inşallah ❤🙏 @Demet bükay @Burçak A.
Merhaba ablacım, işte buldum tam buraya yoğun sür lütfen 😊 giriş bölgesi bura🤲 iyi olacak Allah ın izniyle 🥰😊🤲, fıs fıs kekik çayını yüzüne püskürt😊20-30 cm den, bu hafta 2 haftaya 1 defa püskür.

Ekli dosyalar

zezeynep

Yeni Üye
Merhaba ablacım, işte buldum tam buraya yoğun sür lütfen 😊 giriş bölgesi bura🤲 iyi olacak Allah ın izniyle 🥰😊🤲, fıs fıs kekik çayını yüzüne püskürt😊20-30 cm den, bu hafta 2 haftaya 1 defa püskür.
O bölge benimde dikkatimi çekmişti kaşıdığı için yaptığını düşünmüştüm ama siz böyle söyleyince heyecanlandım. 2 günde güzel bir ilerleme🥳. Fısfıs yapıcaktım evde bulamadim yarın fısfıs alıcam cıkıp dediğiniz uygulamayı da yapıcam. Şimdi güzelce ilgileniyoruz ama hepimizin aklında nerden geldi bu illet diye bir düşünce var. Veterinere gittiğimizde köpek sesleri geliyordu ve veteriner bulutla ilgilenirken eldiven kullanmadığı aklıma geldi bunlar imkan sağlar mı🥲? Birde babam kalabalik bir yerde calisiyor insanlardan tasiyici olmus olabilir mi ona göre babamı bulutun odasına sokmayalımm😆😆😆😆😆

zezeynep

Yeni Üye
Bir de rifi sürdükten sonra ve arada sırada o işaretli ayağını kendine çekiyor. Sehmus bey ilk cevabında ağrısı vardır demişti. Sonrasında dikkat ettim fakat keyfi yaptığını düşündüm. Direkt o ayağında yuva yaptıysa bu akar ağrıda yapar dimi? @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
O bölge benimde dikkatimi çekmişti kaşıdığı için yaptığını düşünmüştüm ama siz böyle söyleyince heyecanlandım. 2 günde güzel bir ilerleme🥳. Fısfıs yapıcaktım evde bulamadim yarın fısfıs alıcam cıkıp dediğiniz uygulamayı da yapıcam. Şimdi güzelce ilgileniyoruz ama hepimizin aklında nerden geldi bu illet diye bir düşünce var. Veterinere gittiğimizde köpek sesleri geliyordu ve veteriner bulutla ilgilenirken eldiven kullanmadığı aklıma geldi bunlar imkan sağlar mı🥲? Birde babam kalabalik bir yerde calisiyor insanlardan tasiyici olmus olabilir mi ona göre babamı bulutun odasına sokmayalımm😆😆😆😆😆
Pullarda yıpranma olan yerlere yoğun sür ablacım 😊deriyi açmış😔fakat Rif çözer Allah ın izniyle 😊
Akarlar, heryerden gelebilir, havada dahil, gelmiş artık, tedaviye devam edelim, kimseyi darlamayalım, babamızıda😊
Bağışıklık sistemi ne kadar güçlü olursa o kadar çabuk düzelir🤲😊
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir 👍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bir de rifi sürdükten sonra ve arada sırada o işaretli ayağını kendine çekiyor. Sehmus bey ilk cevabında ağrısı vardır demişti. Sonrasında dikkat ettim fakat keyfi yaptığını düşündüm. Direkt o ayağında yuva yaptıysa bu akar ağrıda yapar dimi? @Demet bükay
Tabiki yapar, ağrı sızı, stres, yara var, acımaz mı😔🤲toplu iğne batsa ağrımız oluyor🤲
Şuan kuzun savaşıyor, çok güzel beslenmeli, bağışıklık en üst seviyede olmalı👍

zezeynep

Yeni Üye
Tabiki yapar, ağrı sızı, stres, yara var, acımaz mı😔🤲toplu iğne batsa ağrımız oluyor🤲
Şuan kuzun savaşıyor, çok güzel beslenmeli, bağışıklık en üst seviyede olmalı👍
Bu savaşımızda galip gelicez inşallah✨✨. Beslenme olarak gıda tavsiyeniz var mı? Muz, yeşil elma, salatalık, marul gibi evdeki gıdalardan veriyoruz. Takviyelerimiz kargoda.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bu savaşımızda galip gelicez inşallah✨✨. Beslenme olarak gıda tavsiyeniz var mı? Muz, yeşil elma, salatalık, marul gibi evdeki gıdalardan veriyoruz. Takviyelerimiz kargoda.
İnşallah 🥰🤲Brokoli ve kırmızı yesil biber tavsiye ederim vitamin deposudur, çiğ verin, kafese asın, (brokoli ye hayır demez)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah buluta inşallah düzelecek Demet ablamın dediği gibi oradaki büyük yaraya fazla sürün bulutumuz savaşçı 😍😍

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla bu parazitler kendiliğinden mi oluyor çok garip geçmiş olsun 💐
Şöyle ki, hijyensiz ortam, ev ortamı, toz, pislik, açık cam, aşısız kedi köpek, küflü yem, nemli bozuk yem, yeşillik, hava herşey sebep olabilir
Tertemiz ortamda da gelebilir, onlardan bize de gelir bizden de onlara gider
Bizler bağışıklık sistemi çok güçlü canlılarız, Anatomimiz farklı, yener, deriden dokulara kaslara inemezler, anticor üretir yok ederiz, olmadı ilaç tedavisi yaparız,
Bu hastalık UYUZDUR
Kuşlarımız çok ufak oldukları için, çabuk yayılır lar, bu yüzden bağışıklık üst seviyede olmalıdır
Önce deriye konarlar
Kuşlar çıkarıp atmak ister,
Kanataltı, ayak, anüs üstü,ense, de çok görünür
Çıkarmak için kanatırlar, uğraştıkça kanar, tünel kazar gibi yol açar, deri, doku kas kalp beyine kadar giderler, giderken yumurta bırakırlar
Bu yüzden erken tedavi çok önemlidir
Allah ın izniyle elimizde Rifimiz var😊🤲
Çok çok güzel %100 sonuçlar alıyoruz
Negatif ve pozitif inatçı bakteriler üzerinde çok etkilidir
İçinde iyot olmadığından yanetkisi yoktur
Antibiyotik ve antibakteriyeldir

Size mini makale yazdım😊🤲🥰

Üst Alt