• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum sanırım zehirlendi?

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Son fotoğrafında hala açlık dışkısı yapıyor. Ama şimdi yem yiyorsa şu içiyorsa kendi kendine çok iyi🙏🏾 maşallah yemeye içmeye devam eder inşallah. Ama son dışkısını da görelim yaptığında 🙏🏾bakalım nasıl durumda görelim

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Kafes Boyasını Yediyse Zehirlenmedir. Bol Bol Su Icirmeye Çalışın. Ama Kursak Yıkanması Lazım. Kanatlı Uzmanına Götürün İmkanınız Varsa. Yoksa Şehmus Hocamiz İle İletişime Geçin Yardımcı Olacaktır. Konumunuz İstanbul Gözüküyor.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba muz verin, muza zencefil döküp yemesini sağlayın, zehirlenmiş gibi duruyor

anydayykk

Müdavim
Merhaba muz verin, muza zencefil döküp yemesini sağlayın, zehirlenmiş gibi duruyor
Merhaba Geçmiş Olsun. Kafes Boyasını Yediyse Zehirlenmedir. Bol Bol Su Icirmeye Çalışın. Ama Kursak Yıkanması Lazım. Kanatlı Uzmanına Götürün İmkanınız Varsa. Yoksa Şehmus Hocamiz İle İletişime Geçin Yardımcı Olacaktır. Konumunuz İstanbul Gözüküyor.
Son fotoğrafında hala açlık dışkısı yapıyor. Ama şimdi yem yiyorsa şu içiyorsa kendi kendine çok iyi🙏🏾 maşallah yemeye içmeye devam eder inşallah. Ama son dışkısını da görelim yaptığında 🙏🏾bakalım nasıl durumda görelim
Dışkılayınca güncel durumlarını paylaşırsınız
Biraz sabırlı olun🫠 yavaş yavaş toparlayacak inşallah
Ekli dosyayı görüntüle 82815

Son dışkısı böyle. Yemek yedirdim. Şu an yine tek tük yem yiyor modu iyi, titreme kesildi. Dışkının içinde boya parçaları var 🥲 demek o yüzdenmiş. Ama iyi duruyor şu an. Ve dışkısı sümüksü yapıda değil. Sadece biraz ıslak. Suyuna entrobac koydum, içerse daha iyi olacak. grit kum yiyip duruyor ihtiyacı vardır diye önünden almadım.

zeysssbird

Eski Forumcu
Ekli dosyayı görüntüle 82815

Son dışkısı böyle. Yemek yedirdim. Şu an yine tek tük yem yiyor modu iyi, titreme kesildi. Dışkının içinde boya parçaları var 🥲 demek o yüzdenmiş. Ama iyi duruyor şu an. Ve dışkısı sümüksü yapıda değil. Sadece biraz ıslak. Suyuna entrobac koydum, içerse daha iyi olacak. grit kum yiyip duruyor ihtiyacı vardır diye önünden almadım.
Evet almayın yesin. İyi duruyor inşallah toparlıyor🥰

anydayykk

Müdavim
O zaman yeminin üzerine zencefil tozu katın yedirin zencefil tozu da alır
Zencefilin toz hali bende var. Yeme direkt döksem yer mi ki? Akşam patates vereceğim tekrar onu yiyince toparlıyor hemen. acaba patatese zencefil koysam biraz? Yumurta maması da yapabilirim tekrar, ona da koyabilirim belki. daha iyi olur.

kedi501

Paylaşımcı
evet sadece pirinç suyunu koyun suluğuna. 5 dakika boyunca kaynaması yeter ondan sonra biraz soğusun soğuduktan sonra 2 çay kaşığı kadarda kuşunuza elle içirin
direk gagayı alıp boca etmek bogmaz mı onu acaba düz mantık dusunuyorum bılmedıgımden benımde sultan papagnım var daha böyle bir şey yapmadım ama gerek kalırsam ogrenmek ıcın

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Maşallah dışkısı öncekine göre daha iyi görünüyor, yavaş yavaş düzeliyor, söylenenleri vermeye devam edin, boyalı kafesi de en kısa zamanda pirinç, galvaniz veya krom kafes ile değiştirirseniz iyi olur🙏🙂

anydayykk

Müdavim
direk gagayı alıp boca etmek bogmaz mı onu acaba düz mantık dusunuyorum bılmedıgımden benımde sultan papagnım var daha böyle bir şey yapmadım ama gerek kalırsam ogrenmek ıcın
azar azar suluğundan içirdim ben. Zaten fazla gelirse başını silkeleyip fazlasını etrafa saçıyor hemen. Ama ağzını çok fazla açıp dökmek boğabilir bence de. Ben hafifçe araladım gagasını, azıcık döktüm. içince belli oluyor zaten.

anydayykk

Müdavim
Maşallah dışkısı öncekine göre daha iyi görünüyor, yavaş yavaş düzeliyor, söylenenleri vermeye devam edin, boyalı kafesi de en kısa zamanda pirinç, galvaniz veya krom kafes ile değiştirirseniz iyi olur🙏🙂
Zaten ben ona kendi kafesini kemirmemesi gerektiğini öğrettim valla asla kemirmiyor artık. Ama biraz yalnız bırakmıştım, hemen arkadaşı olan kuşunkini kemirmiş. Renkleri farklı, anladım oradan. Kafesler pahalı ama bir bakacağım.

anydayykk

Müdavim
Yarım çay kaşığı iyi olur, patates haşlayıp verebilirsiniz
Asla yemiyor :( Yani yedi ama çok az, bir 5 kere falan yutmuştur ufak ufak. Yerinde asla durmuyor ağzına girse başını sallayıp atıyor ağzından. Sabahtan beri yemediği içmediği için biraz zorluyorum diye elime bile gelmiyor artık. Ne kadar yemesi yeterli olur?