• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşumun sağ kanadı felç oldu sanırım

fıstık1998

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kuşumun dün hiçbir şeyi yoktu ancak bugün birden sağ kanadını açamaz oldu. Şu an sağ kanadı sanki biraz şiş ve aşağıda gibi duruyor. Dediğim gibi dün bir şeyi yoktu ama şimdi uçamıyor. Kanadı zarar mı gördü yoksa yaşı sebebiyle felç mi oldu bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum

Ekli dosyalar

fıstık1998

Yeni Üye
Daha bu sabah uçuyordu ve keyfi yerindeydi. Neden böyle olmuş olabilir?

fıstık1998

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Sürekli gözümüzün önünde bir yere çarpmış olabileceğini düşünmüyorum dediğim gibi sabah uçuyordu da. Kanadında bir sıkıntı olduğunu ve uçamadığını gece fark ettim. Burası dışında özelden de birkaç kişiye sordum kurumaya bağlı olabileceğini söylediler. Sabah ilk işim veteriner bulmak olacak ancak bulunduğum ilde herhangi bir kanatlı uzmanı yok daha önce birçok veterinere başvurduğumuzda kuşa bakmadıklarını ya da yaşı çok ileri olduğu için hastalanmasının normal olduğu şeklinde geri dönüşler aldım. Eğer adanada bildiğiniz bir kanatlı uzmanı veteriner hekim varsa adanaya gideceğim, bilginiz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. Gerçekten çok çaresiz durumdayım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Sürekli gözümüzün önünde bir yere çarpmış olabileceğini düşünmüyorum dediğim gibi sabah uçuyordu da. Kanadında bir sıkıntı olduğunu ve uçamadığını gece fark ettim. Burası dışında özelden de birkaç kişiye sordum kurumaya bağlı olabileceğini söylediler. Sabah ilk işim veteriner bulmak olacak ancak bulunduğum ilde herhangi bir kanatlı uzmanı yok daha önce birçok veterinere başvurduğumuzda kuşa bakmadıklarını ya da yaşı çok ileri olduğu için hastalanmasının normal olduğu şeklinde geri dönüşler aldım. Eğer adanada bildiğiniz bir kanatlı uzmanı veteriner hekim varsa adanaya gideceğim, bilginiz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. Gerçekten çok çaresiz durumdayım
Kuruma diye bir şey yoktur, bir hastalık vardır mutlaka altında, mikrobik bakteriyel enfeksiyon ishal sonucu kuş iştahtan kesilir iç organları sıkıntıya girer zayıflar, buna halk dilinde kuruma derler içeriğine bakmazlar, iştahı nasıl?
Kanat şişmesi çarpma sonucu, incinmiş kırılmış çatlamış olabilir, ödem oluşur deride lezyon ortaya çıkabilir,
Kıkırdak, kas sinir ve kemik doku olduğundan ödem çabuk oluşur veteriner hekim rontgen de görür
Fakilteye götürebilirsiniz

Üst Alt