• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sanırım kuşumun tırnağı koptu ve derisi yüzüldü

Elif S.

Yeni Üye
Tam emin değilim şuanda yoldayız ve birkaç saar daha yolumuz var. Çantada sağa sola tırmanıp sallanan bi kuştu. Evde de böyledir hep bir yere tutunup baş aşağı sallanır. Az önce baltım kanatlarını açmış duruyor. Oyun oynarken kanatlarını açmazdı diye baktımki parmağını ipe dolamış. Yanımızda tırnak makası vardı ipi kestik ama tırnağı gözükmüyor, parmak ucunda küçük bir parça var ama kemikmi tırnakmı bilmiyorum... ve derisi kalkmış ayağı şişmiş. 😔 şimdi ara ara hareketleniyor sonra oturuyor. Yanımızda sadece belogent krem var ama internette açık yaraya sürülmememli diyor. Ne yapabiliriz? Biz varana kadar acıdını dindirse yeter. Aktif bi kanaması yok bu arada sadece ipe doladığı yer kanamış biraz ama kurudu bile 😔

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tam emin değilim şuanda yoldayız ve birkaç saar daha yolumuz var. Çantada sağa sola tırmanıp sallanan bi kuştu. Evde de böyledir hep bir yere tutunup baş aşağı sallanır. Az önce baltım kanatlarını açmış duruyor. Oyun oynarken kanatlarını açmazdı diye baktımki parmağını ipe dolamış. Yanımızda tırnak makası vardı ipi kestik ama tırnağı gözükmüyor, parmak ucunda küçük bir parça var ama kemikmi tırnakmı bilmiyorum... ve derisi kalkmış ayağı şişmiş. 😔 şimdi ara ara hareketleniyor sonra oturuyor. Yanımızda sadece belogent krem var ama internette açık yaraya sürülmememli diyor. Ne yapabiliriz? Biz varana kadar acıdını dindirse yeter. Aktif bi kanaması yok bu arada sadece ipe doladığı yer kanamış biraz ama kurudu bile 😔
Merhaba geçmiş olsun
Nöbetçi eczaneden Fucidin krem alın ve sürün lütfen, enfeksiyon kapmasın 🤲

Elif S.

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Nöbetçi eczaneden Fucidin krem alın ve sürün lütfen, enfeksiyon kapmasın 🤲
Merhaba kusura bakmayın arabada görmedim. Son sıra keyfi yerindeydi hala oyun derdindeydi o yüzden acele etmedim. Bugün sabah ilk iş veterinere gittik zaten randevumuz vardı. Sadece tırnağı kırılmış ve parmağı yaralanmış. Kemiğinde kırık veya kopma yok. Sprey verdi sbaah akşam 1 fıs çok yakın mesafeden parmağına sıkıcaz 1 hafta boyunca. Tekrar çıkar tırnak dedi ama kızarır şişer veya siyahlaşırsa hemen götürecekmişiz. 🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
En baştaki spreyi verdi. Diğerleri başka sebepten takviyeler.
Merhaba çok iyi Dr animal antibakteriyeldir tertemiz yapar
Size tavsiyem yanında Rif ampul alın kırın parmağına 1 damla damlatın lütfen
Çok çabuk etki eder
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Ücretli veren eczaneler var

Ekli dosyalar

Elif S.

Yeni Üye
Merhaba çok iyi Dr animal antibakteriyeldir tertemiz yapar
Size tavsiyem yanında Rif ampul alın kırın parmağına 1 damla damlatın lütfen
Çok çabuk etki eder
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Ücretli veren eczaneler var
Çok teşekkür ederim yarın bakmaya çalışıcam eczaneden. 🥰🙏🏻 Ama şuanda ağızdan antibiyotik, mantar ilacı ve yanlış değilsem aminoasit alıyor bir sorun olurmu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim yarın bakmaya çalışıcam eczaneden. 🥰🙏🏻 Ama şuanda ağızdan antibiyotik, mantar ilacı ve yanlış değilsem aminoasit alıyor bir sorun olurmu?
Rica ederim geçmiş olsun
Ne için antibiyotik ve mantar ilacı alıyor?
Sorun olmaz

Elif S.

Yeni Üye
Rica ederim geçmiş olsun
Ne için antibiyotik ve mantar ilacı alıyor?
Sorun olmaz
Normal yem yememe ve kusma şikayetiyle gittim, kursak mantarı var. İkisini beraber veteriner verdi. Forumdan ikisi verilmemeli yazılarını görünce veterinere sordum. İki ilacın birbirini dengelediğini ve 21 yıldır bu şekilde kullandığını söyledi. 👀 Sabah antibiyotik akşam mantar ilacı veriyoruz. 7 gündü ama ben bir günü kuzenimin düğününden dolayı aksattığım için 3 gün daha uzattı. Şuanda iştahı açık, başta yemediği kadar dal darı yiyor ama henüz normal yeme dokunmadı. Cumartesi günü randevumuz var tekrar. 🌸

Elif S.

Yeni Üye
Burda açmıştım konuyu:

Üst Alt