• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum sanırım zehirlendi?

zeysssbird

Eski Forumcu
Az önce kustu, yemine baktım diğer kuşun kafesinin boyası vardı. ama onu önceden de yemişti, sorun olmamıştı. Zaten yemesine izin vermiyorum, ama yemiş belli ki. Acaba ondan mı? :( Yoksa onun dışında ekstra bir şey vermedim sebze vitamin daldarı vesaire yok. yani dediğim gibi uyukluyor ama halsiz değil kafes dışına çıkıyor tepki veriyor. daha önce hasta olduğunda bunları da yapmıyordu. sabah azıcık yemiş. patates haşlıyorum şu an vereceğim açlığına iyi gelir. muz da birazdan marketten aldıracağım.
Kafesini degiştirmeniz uygun olur. Dökülen boyaları yememesi gerekiyor zehirlenmeye de sebep olabilir. Pirinç ya da galvaniz kaplı kafeslere geçiş yapın

anydayykk

Müdavim
Kafesini degiştirmeniz uygun olur. Dökülen boyaları yememesi gerekiyor zehirlenmeye de sebep olabilir. Pirinç ya da galvaniz kaplı kafeslere geçiş yapın
Acaba zehirlenme gibi mi duruyor? Zehirlenme diye okudum korkuttu beni, bir şey olmaz değil mi?

Ekli dosyayı görüntüle 82779

az önce koltuğa dışkıları tekrar, bu şekilde şu an. yem yemiyor ama patates ve muz yedireceğim birazdan. hala titriyor kanatları bu arada. kuş videosu açtım onu dinliyor.

zeysssbird

Eski Forumcu
Acaba zehirlenme gibi mi duruyor? Zehirlenme diye okudum korkuttu beni, bir şey olmaz değil mi?

Ekli dosyayı görüntüle 82779

az önce koltuğa dışkıları tekrar, bu şekilde şu an. yem yemiyor ama patates ve muz yedireceğim birazdan. hala titriyor kanatları bu arada. kuş videosu açtım onu dinliyor.
Açlık dışkısı yapmış gibi duruyor
Zehirlenme icin hocalarım baksınlar

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
elle besleme maması şuan temin edemiyorsanız iyice haşlanmış yumurta sarısına biraz mısır unu ekleyip ılık su ile karıştırıp yoğurt kıvamına getirip geçiçi süreliğine elle besleme maması olarak kullanabilirsiniz. İğnesiz şırınga ile veya elinizde yoksa çay kaşığı ile verebilirsiniz. Kuşunuz açlık dışkısı yapmış, aç, bir şeyler yemesi gerekiyor. Elinizde entrobac da mevcutsa mamanın içine bir mercimek tanesi kadar koyarsanız iyi olur.

anydayykk

Müdavim
kafasını sabit tutarsanız içirebilirsiniz
Birazcık içirdim ne kadar içti bilmiyorum ama ağzını açıp kapadı içti yani. Ne kadar içirsem iyi olur? Halsiz ama çok karşı koyuyor yani. Yumurta haşlayacağım birazdan

anydayykk

Müdavim
elle besleme maması şuan temin edemiyorsanız iyice haşlanmış yumurta sarısına biraz mısır unu ekleyip ılık su ile karıştırıp yoğurt kıvamına getirip geçiçi süreliğine elle besleme maması olarak kullanabilirsiniz. İğnesiz şırınga ile veya elinizde yoksa çay kaşığı ile verebilirsiniz. Kuşunuz açlık dışkısı yapmış, aç, bir şeyler yemesi gerekiyor. Elinizde entrobac da mevcutsa mamanın içine bir mercimek tanesi kadar koyarsanız iyi olur.
Ne kadar mısır unu eklemeliyim acaba?