• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum kusuyor

elcin c.

Aktif Üye
Öncelikle herkese merhaba. Benim burada bir konum daha vardı kuşumun solunum sorunu var @Ayvalık Jumbo Muhabbet Duygu hocam konuyu biliyor sağ olsun çok da ilgilendi. Önerdiği program ile kuşumun sorunlari tamamen geçmişti taki tüy dökümüne kadar. Tüy değişimine girince solunum sorunumuz tekrardi kuşum şu an çok fazla hapşiriyor, kaşiniyor ve burnu tıkalı tık tık ses ve inleme gibi sesler çikariyor. Dün kuşumda tek tek yem saçarak kusma başladı. Bugün yanında yoktum bi ara bir geldim ki kursağında ne kadar yem varsa rahat bi 20 tane hepsini kusmuş. Kusulan yemler birbirine birleşik değil tek tekler. Kuşumun ağzından sulu sulu bir ses de çikiyor devamli. Dışkısı iyi değil normalde beyaz olmasi gereken yer sarı ve dişki genel olarak siyahımsı. Kuşum neyi var lütfen yardım edin Duygu Hocam ve diğer hocalarim. @Ayvalık Jumbo Muhabbet Duygu hocam konuya daha vakıfsınız şimdiden çok teşekkür ederim. Dışkı resmini ekliyorum20230618_214643.jpg20230618_214643.jpg

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle herkese merhaba. Benim burada bir konum daha vardı kuşumun solunum sorunu var @Ayvalık Jumbo Muhabbet Duygu hocam konuyu biliyor sağ olsun çok da ilgilendi. Önerdiği program ile kuşumun sorunlari tamamen geçmişti taki tüy dökümüne kadar. Tüy değişimine girince solunum sorunumuz tekrardi kuşum şu an çok fazla hapşiriyor, kaşiniyor ve burnu tıkalı tık tık ses ve inleme gibi sesler çikariyor. Dün kuşumda tek tek yem saçarak kusma başladı. Bugün yanında yoktum bi ara bir geldim ki kursağında ne kadar yem varsa rahat bi 20 tane hepsini kusmuş. Kusulan yemler birbirine birleşik değil tek tekler. Kuşumun ağzından sulu sulu bir ses de çikiyor devamli. Dışkısı iyi değil normalde beyaz olmasi gereken yer sarı ve dişki genel olarak siyahımsı. Kuşum neyi var lütfen yardım edin Duygu Hocam ve diğer hocalarim. @Ayvalık Jumbo Muhabbet Duygu hocam konuya daha vakıfsınız şimdiden çok teşekkür ederim. Dışkı resmini ekliyorumEkli dosyayı görüntüle 48787Ekli dosyayı görüntüle 48787
Merhabalar Elçin hanım. Tekrar sağlığının bozulmasına üzüldüm. Tüy değişimi ile birlikte, bağışıklığınım zayıflayarak bazı hastalıkların oluşması gördüğümüz durumlardan. Öncelikle size hazırladığım programa devam ediyor musunuz? Daha çok birikmiş dışkıyı, özellikle kağıt zeminde görebilir miyiz? Bir de kuşun kusma anının videosunu yakalayabilirseniz, görürsek iyi olur.

elcin c.

Aktif Üye
Merhabalar Elçin hanım. Tekrar sağlığının bozulmasına üzüldüm. Tüy değişimi ile birlikte, bağışıklığınım zayıflayarak bazı hastalıkların oluşması gördüğümüz durumlardan. Öncelikle size hazırladığım programa devam ediyor musunuz? Daha çok birikmiş dışkıyı, özellikle kağıt zeminde görebilir miyiz? Bir de kuşun kusma anının videosunu yakalayabilirseniz, görürsek iyi olur.
Merhaba hocam evet programa devam ediyorum. Dışkısını yarın atabilirim kafesi şimdi yeni temizledim ve kustuğu için az dışkı yapıyor. Videoyu inşallah yakalarsam atmam lazim. Hocam kursak sorunu yoktur dimi kusmasi pek salyalı gibi değil özellikle hapşirirken kafasini sallayip tek tük kusuyordu. Bugün çok kustu ve ben gördüğümde kafası ıslaktı

elcin c.

Aktif Üye
Hocam kusma videosunu yakalarsam atacağim şu an ki durumumuz bu

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Hocam kusma videosunu yakalarsam atacağim şu an ki durumumuz bu
Ağzının içinde bir şey var gibi dil döndürme hareketini yapar mı? Bir şeyler geveler gibi? Ağızda, burunda mukus var mı? Bahsettiğinize göre bana varmış gibi geldi. Dışkı da siyahlaştıysa tedavi yapabiliriz. Yarın yine de bir dışkıları görelim, siz de sorduğum belirtilere ekstra dikkat edin, ona göre konuşalım

elcin c.

Aktif Üye
Ağzının içinde bir şey var gibi dil döndürme hareketini yapar mı? Bir şeyler geveler gibi? Ağızda, burunda mukus var mı? Bahsettiğinize göre bana varmış gibi geldi. Dışkı da siyahlaştıysa tedavi yapabiliriz. Yarın yine de bir dışkıları görelim, siz de sorduğum belirtilere ekstra dikkat edin, ona göre konuşalım
Evet hocam ağzında ve burnunda mukus var ağzının içinden sulu sulu mukus sesine benzer bir ses geliyor. Burnu tıkalı bundan eminim çünkü tık tık diye ses geliyor

elcin c.

Aktif Üye
Ağzının içinde yem var hocam geveleyip attı

elcin c.

Aktif Üye
Hocam çok az dışkı yapmış:(20230619_090609.jpg20230619_090609.jpg20230619_090609.jpg atıyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Video göremedim ama sıvıyı ağızdan mi burnundan mi çıkarıyor? Kusmada yem var mı? video ekleyin bakalım UVbZ8.png

elcin c.

Aktif Üye
Video göremedim ama sıvıyı ağızdan mi burnundan mi çıkarıyor? Kusmada yem var mı? video ekleyin bakalım Ekli dosyayı görüntüle 48800
Hocam videoyu cekemedim eve geçince başinda bekleyip kusma anını yakalamaya çalişacagim. Kuşum kusarken yanında değildim salonda kafesindeydi yanina bi gittim ki kafasi islak tane tane her tarafa yem saçarak kusmuştu.

elcin c.

Aktif Üye
Hocam videoyu cekemedim eve geçince başinda bekleyip kusma anını yakalamaya çalişacagim. Kuşum kusarken yanında değildim salonda kafesindeydi yanina bi gittim ki kafasi islak tane tane her tarafa yem saçarak kusmuştu.
Ve yedigi her yemi kusuyor gibi çünkü akşamdan sabaha çok az dişki yapmiş fotografini attiğim dişkı dün gece 11den sabah 9a kadar yaptiklari

hexatorpak

Aktif Üye
Kafesinde oyuncak ya da salıncak var mı ilgi besleyip onu beslemek için kusuyor olabilir rahmetli Raiden im salıncağına kusuyordu sürekli aşk yaşıyordu bildiğiniz.

elcin c.

Aktif Üye
Kafesinde oyuncak ya da salıncak var mı ilgi besleyip onu beslemek için kusuyor olabilir rahmetli Raiden im salıncağına kusuyordu sürekli aşk yaşıyordu bildiğiniz.
Başiniz sağ olsun. Kafesindeki tüm oyuncaklari onlara kusuyor diye almıştım kafesten ama en son kafesin demiriyle oynayip onlara da kusma yapiyordu. Bu kur kusmasi mi emin değilim çünkü gece de 10a yakin yem kusmuş

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Başiniz sağ olsun. Kafesindeki tüm oyuncaklari onlara kusuyor diye almıştım kafesten ama en son kafesin demiriyle oynayip onlara da kusma yapiyordu. Bu kur kusmasi mi emin değilim çünkü gece de 10a yakin yem kusmuş
Kusma anını çekin mutlaka. Tellere, tüneğe mi kusuyor, rahatsızlıktan mı bir görelim. Bir yandan yem yemesini takip edip dışkıları da yine atın bize.

elcin c.

Aktif Üye
Kusma anını çekin mutlaka. Tellere, tüneğe mi kusuyor, rahatsızlıktan mı bir görelim. Bir yandan yem yemesini takip edip dışkıları da yine atın bize.
Hocam dişaridaydim 2 3 saatlik işim vardi hiç yem yememiş dişki sabah size attiğim gibi. Ve tabi yine kusmuş biraz. Videosunu yakalayamadim henüz ama internete hastalik kusmasi yazdim bununla ilgili bir video gördüm oradaki kuşa çok benziyor. Size atayim bi videodaki kuş gibi benim kuşumun ağzinin içinden sulu sulu ses geliyorHastalık Kusması

elcin c.

Aktif Üye
Hocam yakaladim ben yanina gittiğimde kusmaya başlamişti son anini yakalayabildim kuşumun kafasi üst tüyleri sirilsiklam olmuş kusma sonucu napacağimStreamable Video

elcin c.

Aktif Üye
Kustuktan sonra kafasi bu şekilde kirlendi20230619_131037.jpg

elcin c.

Aktif Üye
Hocalarim lütfen yardim edin su an ne yapayim kuşuma ne vermem lazim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Megabacter ilerlemiş kilo kaybı var kuşun ciddi anlamda tedaviye ihtiyacı var kanatlı uzmanı şart 👍 Beslenmesi ve ilaç gerekiyor evde bişey yapamazsınız çok üzgünüm 😔🙏