• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum kusuyor hastamı

pınar çetiner

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
31 Mar 2026
kuşumu daha yeni aldım bebek olduğunu söylediler lutino eve geleli 24 gün oldu çok hareketli bir kuş dün akşam kusuyor gibi hareketler yapmaya başladı ilk defa ben de boğazına bir şey takıldı sandım çünkü kusmadı kusuyor gibi yapıyor ve hiç hasta gözükmüyordu hâlâ hareketli ama bugün sabah yem yedikten 10 dk sonra kusmaya başladı bir daha da kusmadı hasta gibi bir hali yok kabarıkta durmuyor ama neden olduğunu anlayamadım?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kuşumu daha yeni aldım bebek olduğunu söylediler lutino eve geleli 24 gün oldu çok hareketli bir kuş dün akşam kusuyor gibi hareketler yapmaya başladı ilk defa ben de boğazına bir şey takıldı sandım çünkü kusmadı kusuyor gibi yapıyor ve hiç hasta gözükmüyordu hâlâ hareketli ama bugün sabah yem yedikten 10 dk sonra kusmaya başladı bir daha da kusmadı hasta gibi bir hali yok kabarıkta durmuyor ama neden olduğunu anlayamadım?
Merhaba
Streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım nedir ne değildir
Grit kum veriyor musunuz?
Dışkı fotoğraflarını da paylaşır mısınız lütfen

Nora

Aktif Üye
Yardımsever üye
Watch unnamed | Streamable bu dışkı
Watch unnamed | Streamable bu da o hareketi yaparken ki hali grit kumu ilk defa duydum artık vereceğim gaga taşı ve mineral bloğu var sizce hastamı :(
@Demet bükay Hanımın söz ettiği grit kum :
Kuş kumu yani grit kumu mutlaka edinin takviyeler ile birlikte .
Kuşların midesi, bizimki gibi değildir. Dişleri olmadığı için yedikleri tahıllar ve tohumlar taşlık adı verilen bölgede mekanik olarak parçalanır. Bu işlemin gerçekleşmesi için kuşların taşlıklarında küçük sert parçacıklara ihtiyaçları vardır. İşte burada devreye kuş kumu girer.
Kuşlar için kuş kumu, sindirimi kolaylaştıran kum olarak görev yapar. Aynı zamanda kemik gelişimi, tüy sağlığı ve bağışıklık sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Özellikle kalsiyum içeren kuş kumu, yumurtlayan dişi kuşlar için vazgeçilmez bir kaynaktır.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba daldarı tüketimi fazla oldu mu. Sadece kursak mı genişletiyor yoksa salyalı kusma sıklıkla oluyor mu.

pınar çetiner

Yeni Üye
Merhaba daldarı tüketimi fazla oldu mu. Sadece kursak mı genişletiyor yoksa salyalı kusma sıklıkla oluyor mu.
daldarı yeminin yanında var fazla yemiş olabilir kusma bir defa oldu salyalı kusma değil kuru ,bir daha da ne kusuyor gibi yaptı nede kustu her şeyi ağzına alıyor kalem ucumu yemeye çalışıyor bugün bi geldim tükenmez kalemin ucunu yemiş dili gagası masmavi . Uçlu kalemin ucunu kemirmeye çalışıyor daldarı verdim onla oynasın kemirsin diye fazla yemesi zararlı olur mu? Sizce hasta mı kalemlerden uzak tutuyorum dışkısı sıkıntılı demişler düzelir mi ?

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
daldarı yeminin yanında var fazla yemiş olabilir kusma bir defa oldu salyalı kusma değil kuru ,bir daha da ne kusuyor gibi yaptı nede kustu her şeyi ağzına alıyor kalem ucumu yemeye çalışıyor bugün bi geldim tükenmez kalemin ucunu yemiş dili gagası masmavi . Uçlu kalemin ucunu kemirmeye çalışıyor daldarı verdim onla oynasın kemirsin diye fazla yemesi zararlı olur mu? Sizce hasta mı kalemlerden uzak tutuyorum dışkısı sıkıntılı demişler düzelir mi ?

Eğer mürekkep kursağını tahriş etmiş zarar vermiş ise kursağının yıkanması gerekir yine de tecrübeli arkadaşlarımın dediğine göre yol izleyiniz 🙏🏻

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yok hayır dışkı renginden dolayı sordum. Yine de daldarı yı çok abartmamak gerekir. Kaliteli probiyotik takviyesi yapın. Dışkıları, kuşun hal ve hareketlerini kursak genişletmeyi ve kusma bir daha olacak mı gözlemleyin.