• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İsawww

Aktif Üye
Tamam ozaman yarın sabaha da kendine gelmez se ayağı pazartesi yadasalı götüreceğim
Hocam ayağın da heral de ödem gibi bişi oluşmuş şiş miş veterinerde röntgen yoktu bende anlamadım nasıl olmaz bi veterinerde ama ödem heralde

İsawww

Aktif Üye
Merhaba, pankreas hasarı var. Siz tekrar bir tedavi, herhangi bir ilaç mı verdiniz bu kuşa? Bu dışkı öncesi neler verildi?

Beyaz dışkı düzelene kadar arka arkaya entrobac verin. Günlük, şişe su ile taze hazırlansın. Yarım suluğa pirinç tanesi kadar.
Merhaba, aslı arkadaşımız aslında size bir çok kez yazmış ama dikkatli okumamışsınız sanırım yazılanları.

Probiacti birdü kesinlikle vermeyin. Önermediğim bir ürün artı çok hızlı küflendiğini duymuştum.

Kafesteki renkli gaga taşını çıkarın. Grit kuş kumu devamlı kafesinde olsun. Versele laga mineral blok alabilirsiniz. Grit kum da versele laga olabilir.

3 gün arka arkaya, başka takviye ile karıştırmadan Entrobac verin. Yarım suluğa pirinç tanesi kadar. Su mutlaka şişe su olsun, arıtma, çeşme suyu olmasın. 4.gün sade su içmişken beyaz kağıt ya da peçete üzerinde dışkıları görelim.

4.gün sade su içmişken dışkıları beğenirsek, ertesi gün gerwit vereceğiz.

Asla takviyeleri birbiri ile karıştırmayın.

Kuşu devamlı gözlemleyin. Yem yiyor mu, nefes alırken kuyruğu oynuyor mu? Kusma, öğürme.var mı? Dilini ağzının içinde döndürüyor mu?

Ayrıca bir kanatlı uzmanının görmesinde fayda var.
hocam son durumuna bide siz bakar mı sınız Mustafa hocam başka hocalar da görsün dedi bide siz bakın ne yap malıyım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam onasıl bişey tam olarak
  • Diyet programı gözden geçirilmelidir. Protein ve kalsiyum miktarı azaltılmış; tuzsuz; fosfor, magnezyum, A, B ve D vitaminleri içeren diyet oluşturulmalıdır.
  • Sıvı tedavisi, ağrı kesici gibi gerekli tedavileri hekiminiz reçete olarak hazırlayacaktır.
  • Mikotoksinlerin oluşumunu ve üremesini engellemek için yem ve su kapları sık sık temizlenmelidir. Islak veya küflü yemler kullanılmamalıdır. Açık yemler bu yüzden risklidir.
  • Daha kalın tünekler tercih edilebilir. Böylelikle kuşunuz, tutunma hareketi için eklemlerini daha az hareket ettirecektir.
  • Kuşunuzun suya ve yeme ulaşımı kolay olmalıdır. İçme suyu kullanmalısınız ve sık sık tazelenmelidir.
  • Veteriner hekiminiz gerekli gördüğü takdirde, anestezi altında eklemdeki ürik asit kristalleri temizlenebilir, ancak operasyondan sonra birikim tekrarlayabilir.

• Alıntıdır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam onasıl bişey tam olarak
Artiküler gut oluşan kuşlarda topallık, hareketsizlik görülür. Ayak parmak eklemleri, bacakları ve bazen kanat eklemleri şişkin ve serttir. Bu şişkinlikler deri altından beyaz renkte görülebilir. Ağrı duyduğu için ayaklarını sürekli havada tutabilir, bazen de ayak eklemlerindeki şişkinlik nedeniyle tüneğe tutunamaz ve zeminde durur. Aşırı miktarda su ve gıda tüketimi (poliüri ve polidipsi) görülebilir
Alıntıdır.

İsawww

Aktif Üye
  • Diyet programı gözden geçirilmelidir. Protein ve kalsiyum miktarı azaltılmış; tuzsuz; fosfor, magnezyum, A, B ve D vitaminleri içeren diyet oluşturulmalıdır.
  • Sıvı tedavisi, ağrı kesici gibi gerekli tedavileri hekiminiz reçete olarak hazırlayacaktır.
  • Mikotoksinlerin oluşumunu ve üremesini engellemek için yem ve su kapları sık sık temizlenmelidir. Islak veya küflü yemler kullanılmamalıdır. Açık yemler bu yüzden risklidir.
  • Daha kalın tünekler tercih edilebilir. Böylelikle kuşunuz, tutunma hareketi için eklemlerini daha az hareket ettirecektir.
  • Kuşunuzun suya ve yeme ulaşımı kolay olmalıdır. İçme suyu kullanmalısınız ve sık sık tazelenmelidir.
  • Veteriner hekiminiz gerekli gördüğü takdirde, anestezi altında eklemdeki ürik asit kristalleri temizlenebilir, ancak operasyondan sonra birikim tekrarlayabilir.

• Alıntıdır
Hocam veteriner hekimim kuşlardan maalesef anla mıyo çok az yani siz bana ilaç ları burdan yazar sanız ben hemen alayım bide yemin dede hertürlü vitamini onu rahat lattırıcak şeyler olan biyem önerir misiniz ayağı içinde yarın Mustafa hocanın dediği kremi alıcağım bide diyet nasıl oluşturu cağım kalsiyum içinde kalamar kemiği alimmi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam veteriner hekimim kuşlardan maalesef anla mıyo çok az yani siz bana ilaç ları burdan yazar sanız ben hemen alayım bide yemin dede hertürlü vitamini onu rahat lattırıcak şeyler olan biyem önerir misiniz ayağı içinde yarın Mustafa hocanın dediği kremi alıcağım bide diyet nasıl oluşturu cağım kalsiyum içinde kalamar kemiği alimmi
Ben veteriner hekim değilim malesef ve kimse ezbere ilaç yazamaz, çok üzgünüm, benim söylediğim gut olabilir, biz ancak öneride bulunabilir, hekime yönlendirebiliriz.
Bakın kuş ağrı çekiyor, terramicyn krem de ağrıyı almaz, belki yan etki gösterecek.
Tek söyleyebileceğim, btAmin forte, d vitamini
Oda tedavi amaçlı değil, kemikleri biraz güçlensin diye.
Teşhis koyamayız, ilinizde Fakültede teşhis koyar, film çekerler. Oraya götürün lütfen🤲
Gut ise tedavi edilmezse ölür malesef, çok üzgünüm

Son düzenleme:

İsawww

Aktif Üye
Ben veteriner hekim değilim malesef ve kimse ezbere ilaç yazamaz, çok üzgünüm, benim söylediğim gut olabilir, biz ancak öneride bulunabilir, hekime yönlendirebilirim.
Bakın kuş ağrı çekiyor, terramicyn krem de ağrıyı almaz, belki yan etki gösterecek.
Tek söyleyebileceğim, btAmin forte, d vitamini
Oda tedavi amaçlı değil, kemikleri biraz güçlensin diye.
Teşhis koyamayız, ilinizde Fakültede teşhis koyar, film çekerler. Oraya götürün lütfen🤲
Gut ise tedavi edilmezse ölür malesef, çok üzgünüm
Hocam bikere gittim veteriner anlamıyor maalesef ve yakınım dada doğru dürüst kuşlardan anlayan veteriner yok malesef heralde götüremem yakın zaman da en azında acı çekmesin diye dolgit krem Öner miştiniz alim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam bikere gittim veteriner anlamıyor maalesef ve yakınım dada doğru dürüst kuşlardan anlayan veteriner yok malesef heralde götüremem yakın zaman da en azında acı çekmesin diye dolgit krem Öner miştiniz alim
Hangi ildesiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İşaretli yer i oynatiyo zorda kaldık ça hocam
Bu çocuga iyilik yapmak istiyorsan acil iyi bir kanatlı uzmanına götür ayakta ödem var kursakta şişiklik, tüylerde kabarması, halsizlik,iştahsızlık yani daha ne olacak ki götürmeniz için? Eylül ayından beri bu kuşda düzelme olmadıysa ve daha kötüye gittiyse biz ne yapabiliriz müdahele gerekir tetkik gerekir ve ona göre ilaç tedavi besleme lazım 👍

Üst Alt