• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İsawww

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik ve sürekli uyuma uçamama
Hastalık Belirti Tarihi
4 Eyl 2023
Muhabbet kuşumu uzun süredir uçurmmamıştım uçirim dedim kanatlarınaçılsın diye genelde kapı üstü ile avize ye konar uçin ca avizeye uçtu ve direk soluk soluğa kaldı daracık mesafede kitlendi gibi bişey oldu 1dk sonra yine düzeldi açıldı falan sonra kendini kabarmaya başladı iyi ce vitamin ilacı aldım takviye olsun diyede ama beyaz renkli genel de sarı olurdu ben de rengi öyledir diye verdim amam hiçbir etki felan yok kuşum sürekli kendini kapartıp uyuyor neyapmalıyım lütfen yardım edin (hastalık belirti tarihi doğru deyildir kuşum tahmini 1ay ile1/5ay olmuştur hasta olalı)

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşunuzu dışarı çok fazla salmiyorsaniz genelde kafesinde ise dışarı saldiginizda hızlı nefes alıp verme çabuk yorulma gibi belirtiler olabilir. Fakat fotoğraflarda iyi görünmüyor. Yine de netleştirmek için streamable.com üzerinden yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçeteye yada kağıda birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da rica edelim. Hangi vitamini aldınız ismi nedir. Birde bir bir buçuk aydır bu şekilde kabarık mı duruyor o kısmı anlayamadım.

İsawww

Yeni Üye
Merhaba kuşunuzu dışarı çok fazla salmiyorsaniz genelde kafesinde ise dışarı saldiginizda hızlı nefes alıp verme çabuk yorulma gibi belirtiler olabilir. Fakat fotoğraflarda iyi görünmüyor. Yine de netleştirmek için streamable.com üzerinden yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde temiz beyaz peçeteye yada kağıda birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da rica edelim. Hangi vitamini aldınız ismi nedir. Birde bir bir buçuk aydır bu şekilde kabarık mı duruyor o kısmı anlayamadım.
1 1,5 aydır böyle deil tam olarak uçurdum süre direk kitledive kabardı kabarmalar 1hafata sonra veya önce başladı

İsawww

Yeni Üye
Hocam atım videoda uçurmak istemedim uçuyo kondu yerde donuyo haraketsiz kaliyo ve öyle olunca içim acıyo oyüz den öyle atmak istemedim Streamable Video

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşunuzun durumu iyi gözükmüyor. Öncelikle hemen diğer kuştan ayırınız. Donması hareketsiz kalması sinirsel bir durum da olabilir keşke o anı da çekip atsaydiniz. Dışkı fotosu da istemiştim temiz beyaz peçeteye yada kağıda olsun lütfen. Yemesi içmesi nasıl iştahtan kesildi mi.

İsawww

Yeni Üye
Kuşunuzun durumu iyi gözükmüyor. Öncelikle hemen diğer kuştan ayırınız. Donması hareketsiz kalması sinirsel bir durum da olabilir keşke o anı da çekip atsaydiniz. Dışkı fotosu da istemiştim temiz beyaz peçeteye yada kağıda olsun lütfen. Yemesi içmesi nasıl iştahtan kesildi mi.
Hocam ikikuşun ortak ama sıvı gibi olanlar hasta olan ların tahminimce ayırır sam depressiyona felan girermi bide üşüyo diye o kafese aldım normalde daha büyük bi kafes var değişiklik et kilemiş ola bilirmi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayır ayırmak depresyona sokmaz çünkü hasta olduğu için şuan çevresiyle çok fazla ilgilenmiyor. Bulaş riskinden dolayı mutlaka ayırmalısınız. Dışkılar iyi durmuyor. Takviyeler şuan yetersiz kalabilir. Sanirim elinizde de güçlü takviye yok. Kitlenmesi donup kalması iyi değil. Durumu da iyi gözükmüyor nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzman önerelim.

İsawww

Yeni Üye
Hayır ayırmak depresyona sokmaz çünkü hasta olduğu için şuan çevresiyle çok fazla ilgilenmiyor. Bulaş riskinden dolayı mutlaka ayırmalısınız. Dışkılar iyi durmuyor. Takviyeler şuan yetersiz kalabilir. Sanirim elinizde de güçlü takviye yok. Kitlenmesi donup kalması iyi değil. Durumu da iyi gözükmüyor nerede ikamet ediyorsunuz kanatlı uzman önerelim.
Hocam yardım larınız için çok teşekkür ederim yarın kendim1veterinere götür cem ALLAH izin verir se yine iyleş mezze size yine danışırım çok teşekkür ederim yine iyiakşam lar

Doğacı

Eski Forumcu
Hocam yardım larınız için çok teşekkür ederim yarın kendim1veterinere götür cem ALLAH izin verir se yine iyleş mezze size yine danışırım çok teşekkür ederim yine iyiakşam lar
Kanatlı uzmanı olmasına dikkat edin ama. Sıradan veteriner hekimlere götürmeyin,birçoğu kuştan anlamıyor.

İsawww

Yeni Üye
Hocam tekrar merhaba veteriner attım ilaçı verdi ama bunun da rengi beyaz kullanılmış ola bilirmi

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Siz veterinere gidip fotoğraftaki attığınızı mı verdi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet veteriner attım fotoğraf taki ilaçı vardi ama muhabbet kuşumu götürme gibi şansım olmadı malesef
Anladım fotoğraftaki ilaç değil petshop ürünü bir takviye. Zorda kalmadıkça kullanmanızı tavsiye etmem. Kaliteli multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ediniz. Bu dediklerim petshoplarda satılmıyor internet ortamında var. Kuşunuzun son durumu nasıl acaba dün iyi görünmüyordu tekrardan güncel bir video atabilir misiniz. Ve temiz beyaz peçeteye yada kağıda birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da alalım.

İsawww

Yeni Üye
Anladım fotoğraftaki ilaç değil petshop ürünü bir takviye. Zorda kalmadıkça kullanmanızı tavsiye etmem. Kaliteli multivitamin gervit ve probiyotik entrobac temin ediniz. Bu dediklerim petshoplarda satılmıyor internet ortamında var. Kuşunuzun son durumu nasıl acaba dün iyi görünmüyordu tekrardan güncel bir video atabilir misiniz. Ve temiz beyaz peçeteye yada kağıda birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da alalım.
Hocam bu yazdınız ilaç ları alcam hepsini alcam nasıl vermeliyim akşam oldu için dışkı fotorafını atmak pek istemiyorum kuşu uyandırıp yarın kesin likle video ve dışkı fotorfı atıcam

İsawww

Yeni Üye
Hocam ilaçların fotoğrafını teyit etmek için atma şansınız varmı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dediklerim ilaç değildir takviye. Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac. Bu ikisini mamaist.com dan bulabilirsiniz. Zaten adrese girdiğinizde yazınca karşınıza çıkacak. Siz takviyeleri temin ediniz daha sonra bu konu altına güncelleme yapınız nasıl kullanılması gerektiğini size söyleyelim 😊

İsawww

Yeni Üye
Dediklerim ilaç değildir takviye. Multivitamin gervit ve probiyotik entrobac. Bu ikisini mamaist.com dan bulabilirsiniz. Zaten adrese girdiğinizde yazınca karşınıza çıkacak. Siz takviyeleri temin ediniz daha sonra bu konu altına güncelleme yapınız nasıl kullanılması gerektiğini size söyleyelim 😊
Hocam ürün leri internetten aldım 18eylül elime ulaşır hocam bunlarda fotoğrafları doğrumu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hocam ürün leri internetten aldım 18eylül elime ulaşır hocam bunlarda fotoğrafları doğrumu?
Gervit ve entrobac doğrudur. Bölünmüş olarak alın fazla alırsanız ziyan olur. 🖐🏻

Üst Alt