• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kralcık Papağanı Kızgınlık Yumurtası

Doğacı

Eski Forumcu
Şuan elinizde mama olmadığı için siz hazırlayıp vereceksiniz. Haşlanmış yumurtanın sarısını ezin,mısır unu ekleyin,sıcak su ekleyin ve yoğurt kıvamına getirin, ılıdığı zaman şırıngaya çekip soğuyunca kuşa verin iğnesiz şırınga ile. Ağzını aralayıp yedirin. Zeolit tozunuz varsa evde ondan da ekleyin. Yeşillik meyve vermeyin şimdilik.
İçme suyu olarak her zaman şişe suyu kullanın,diğer sular parazit yapabilir.

Son düzenleme:

senakacakk27277

Yeni Üye
Ben göndersem Ankara çok uzaktayım. Yine 2-3 gün. Veteriner e götürün siz önce. Vakit kaybetmeyin. Takviyeler gelir merak etmeyin. O size vitamin ve Calsiyum gerekirse antibiyotik verir🤲🤲🤗
En kısa süre de götüreceğim bir de erkeğini nerden bulabiliriz bilginiz var mı duyduğuma göre çiftlestirmek için gruplar oluyormuş var mı öyle bişey

senakacakk27277

Yeni Üye
Şuan elinizde mama olmadığı için siz hazırlayıp vereceksiniz. Haşlanmış yumurtanın sarısını ezin,mısır unu ekleyin,sıcak su ekleyin ve yoğurt kıvamına getirin, ılıdığı zaman şırıngaya çekip soğuyunca kuşa verin iğnesiz şırınga ile. Ağzını aralayıp yedirin. Zeolit tozunuz varsa evde ondan da ekleyin. Yeşillik meyve vermeyin şimdilik.
Halen video atmadınız ama
Attım video

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Halen video atmadınız ama
Mamayı@doğacı nın dediği gibi yapalım şimdi. Gece rahat uyusun. Kuşunuz agresif değilse
Yumurtayı haşlayın lütfen içine bir çay kaşığı tepeleme mısır unu karıştırın. İçine kuruyemişi ezin.sıcak su sulandırın puding kıvamı yapın ılısın. Karıştırın. Verebilirseniz çay kaşığı ile gaga dan içeri, yok vermezseniz sulandırmadan ikram edin lütfen.

Doğacı

Eski Forumcu
Kuşunuzu satın aldığınız yere sorun,orda belki erkek kuş vardır.

Doğacı

Eski Forumcu
Olmamış. Aşağıya indirin yemliği. Kafasını zorlar böyle

Doğacı

Eski Forumcu
Tohumla beslenen bir hayvanmış,sebze ve meyve öneriliyor ayriyeten,üreme döneminde de bazı kuşların canlı böcek yediğinden bahsediyor protein için. Mısır,bezelye,brokoli,elma,armut verilebilir. Karışık papağan yemi kullanın,yeminiz sade görünüyor.

Son düzenleme:

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Yabancı sitelere bakmak zorunda kaldım onlarda daha çok paylaşım yapılmış bu kuş türüyle alakalı. Tohumla beslenen bir hayvanmış,sebze ve meyve öneriliyor ayriyeten,üreme döneminde de bazı kuşların canlı böcek-kurt yediğinden bahsediyor protein için. Mısır,bezelye,brokoli,elma,armut verilebiliyormuş. Karışık papağan yemi kullanın,yeminiz sade görünüyor.
Ekli dosyayı görüntüle 54429
Vallaha bende ilk defa gördüm duydum bu türü , dün veterinere sordum ikisi de anlamadı onlar bile bilmiyor böyle tür olduğunu

Doğacı

Eski Forumcu
Vallaha bende ilk defa gördüm duydum bu türü , dün veterinere sordum ikisi de anlamadı onlar bile bilmiyor böyle tür olduğunu
Üreme döneminde böcek-kurt yiyenler varmış anladığım kadarıyla,protein için.Genelde beslenmesi diğer papağanlara benziyor çok uçuk bir farklılık yok.Sebze,meyve,haşlanmış yumurta,çekirdek,beyaz darı gibi gıdalar tüketebilir.Filizlenmiş tohum tavsiye edilmiş yiyebileceği.Çiğnemeleri için doğal dal önerilmiş.

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu
Ayrıca prenses papağanlarının boyunları gül renginde oluyor özellikleri öyleymiş.Sizin kuşta böyle bir özellik göremedim renk.Regent papağana daha çok benziyor kuşunuz,kralcık(regent) papağanı olduğunu düşünüyorum.Superb papağana da benziyor.Ama benzemeleri normal çünkü Polytelis cinsine giriyor bu bahsettiğim ırklar.
Kanatlı uzmanı ırkını ayırt eder onlara sormanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Üst Alt