• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İstanbul Kayıp kuş

Huzurun annesi

Yeni Üye
Ben bu takviyeyi diğer kuşlarıma da kullanıyorum faydası olmaz mı ? Şuanda da kekik çayı mi papatya çayı mi demleyeyim ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben bu takviyeyi diğer kuşlarıma da kullanıyorum faydası olmaz mı ? Şuanda da kekik çayı mi papatya çayı mi demleyeyim ?
Stres için papatya çayı hastalık durumu varsa kekik çayı uygun olur. Şöyle petshop ürünlerinin çok bir etkisi yok. Kaliteli takviyeler temin ederseniz daha iyi olur. Röhnfried ürünleri gibi.

Huzurun annesi

Yeni Üye
Kusumuzu ılık suda yıkamak istedik çok hassas davranarak gayet hoşuna gitti yıkanmak ama yıkanırken poposunun biraz onunda sanki içinde yumurta var gibi bir şey hissettik inanamadik resim paylaşıyorum lütfen yardımcı olun çok tedirgin oldum bir sıkıntı mı var acaba

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kusumuzu ılık suda yıkamak istedik çok hassas davranarak gayet hoşuna gitti yıkanmak ama yıkanırken poposunun biraz onunda sanki içinde yumurta var gibi bir şey hissettik inanamadik resim paylaşıyorum lütfen yardımcı olun çok tedirgin oldum bir sıkıntı mı var acaba
Keşke yikamasaydiniz. Güven oluştuktan sonra bu işlem olsaydı çok daha iyi olurdu. Ayrıca sizin değil de kendi yıkanması uygun olurdu. Tüyler ıslanınca seyrekleşir ve deri gözükür haliyle. Popo şişliği sert mi yumuşak mı. Lipom yağ bezesi olabilir. Tüyler kuruyunca tekrardan bakın popo kısmına o şişlik yine belirgin mi.

Huzurun annesi

Yeni Üye
Dışardan geldiği için ve çok kasindigi için çok kısa süre yıkamak durumunda kaldım çünkü kendisi suya girmesi alismasi hayli zaman alacakti maalesef . İnternetten baktım hamilelik belirtileri çok var . Kanatları iki yana düşük dışkısı büyük ve sürekli nefes alıp veriyor. Kuyruk kısmı biraz aşağıda ama ben türü oyle saniyordum . Kuytu kuselerde kendine bir yer arar gibi . Tüyleri ıslak değilken de çok hafif de olsa belirgindi , tüyler ıslanınca tam çıktı ortaya .

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dışardan geldiği için ve çok kasindigi için çok kısa süre yıkamak durumunda kaldım çünkü kendisi suya girmesi alismasi hayli zaman alacakti maalesef . İnternetten baktım hamilelik belirtileri çok var . Kanatları iki yana düşük dışkısı büyük ve sürekli nefes alıp veriyor. Kuyruk kısmı biraz aşağıda ama ben türü oyle saniyordum . Kuytu kuselerde kendine bir yer arar gibi . Tüyleri ıslak değilken de çok hafif de olsa belirgindi , tüyler ıslanınca tam çıktı ortaya .
Kuşta parazit varsa ne kadar yikarsaniz yıkayın yıkamak parazitleri dökmez. Ense damlası uygulanması arındırır parazitlerden. Yumurta varsa eğer sıkışma olmasın ona dikkat edin.

Huzurun annesi

Yeni Üye
Hâlâ dişi mi erkek mi , yumurtası var mı yok mu . bakalım zaman gosterecek. Kuytu koselere giriyordu yuva yaptım koydum . Bakalım belki bir sürpriz yumurta çıkar .:)

Huzurun annesi

Yeni Üye
Merhaba , son sahiplendiğimiz kuşu çok güvendiğimiz bir kuşçuya götürdük ve veterinere de götürdük. Kuşumuz erkekmis ve 1 buçuk yaş civarindaymis. Şişlik ile alakalı lipom(yağ bezesi) olduğunu soylediler. Zamanla geçebileceğini ama kalıcı olsa bile hayat kalitesini etkilemeyeceğini , kuşun gayet sağlıklı ve enerjik olduğunu söyledi kuscumuz. Ara sıra suyuna toz zerdeçal koyabilirsiniz dedi ve ara sıra limon damlatabilirsiniz dedi .Diğer iki kuşumun kafesini buyuttum ve onların önceki kafesini de yeni kuşum için güzel bir yuva yaptım . Salincagiyla oymaya başladı bile :) ilk geldigi günden bu yana yağ bezesi bayağı azaldı ve bu yürümesine de yansıdı gayet hızlı koşuyor yakalayamiyoruz bile. Ucmasi da gayet iyi , zamanla daha iyi olacak. Son gelismeler bunlar , sizlere de yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim :)