gaziaydogannn
Yeni Üye
Merhabalar tekrardan. Dün kuşumuzu veteriner kliniğimize teslim ettik. İlk olarak mantara bakıldı ayaklarında ve gagasında mantar tespit edildi yüksek ihtimalle kursak mantarınında olduğu süphesine vardı hekim bey. Dışkı ve kursaktan alınan örneğin sonuçlarının hafta içi çıkacağını söylediği için bir şey diyemiyorum. Daha sonrasında röntgen çektik kuşumuza ve fotoğrafta göreceğiniz üzere kuşumuzun kanadı kırılmış ve o şekilde kaynamış bu sebeple kanadına müdahale edemeyiz dedi biz bu yavruyu sahiplendiğimizde de böyleydi yüksek ihtimalle daha öncesinden kırılıp kaynadı. Zaten prematüre doğum olduğunu söyledi hekim bey ayaklarına bakarsanız onlarda da dengesizlik var. Ufaklıkta akciğer namına hiçbir şey kalmamış nefes alabildiği tek yerin sağ taraftaki o ufak boşluk olduğunu söyledi bununla birlikte karaciğerde o denli büyüme ve yağlanma olmuş ki alttaki kesecikler tamamen kapanmış dedi. Ayrıca kuşumuzda taşlık görevini yapamaz olmuş bu sebeple bütün rahatsızlıklar çok hızlı ilerlemiş. 1 Haftalık yoğun bakım sürecine başladılar en azından hava keseciklerini açabildikleri kadar açıp miniği rahatlamayı hedefliyorlar bu süreçte tedavide uygulayacaklar tabii. Haftaya cumartesi günü almaya gideceğiz umarım tedavi sürecine yanıt verir ve bizlerinde özverisiyle sağlığına tekrardan kavuşur. En son ben çıkarken fotoğraftaki gibi duruyordu sanki onu orada bıraktığım için bana küsmüş gibi
Ekli dosyalar
-
1.9 MB Görüntüleme: 20
-
997.2 KB Görüntüleme: 26