• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışkı anormalliği

Aydoğan

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bu çocuğa sizin evde yapacağınız pek bişey kalmamış yardım almanız şart malesef sıcak tutun ve besleyin ama en yakın zamanda kanatlı uzmanına götürün acil müdahale gerekiyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavrunuzun neresinden baksanız rahatsızlığı var. Normalde temiz beyaz peçeteye yada kağıda güncel dışkı fotosu isteriz fakat şu elinizdeki hali bile dışkı bozukluğu belli oluyor renginden dolayı. Şuan için dediğim gibi sıcak bir yere alınız. Kafesin yanına yakınına sıcak su torbası koyunuz. Ve kanatlı uzman

Aydoğan

Yeni Üye
Yavrunuzun neresinden baksanız rahatsızlığı var. Normalde temiz beyaz peçeteye yada kağıda güncel dışkı fotosu isteriz fakat şu elinizdeki hali bile dışkı bozukluğu belli oluyor renginden dolayı. Şuan için dediğim gibi sıcak bir yere alınız. Kafesin yanına yakınına sıcak su torbası koyunuz. Ve kanatlı uzman
Odası sıcacık ayrıca dal darı yemeye başladı az az dahi olsa, vücut sıcaklığıda gayet iyi sıcacık fakat yuvada durduramıyoruz sürekli avucumuzun içinde durmak istiyor en azından biz öyle düşünüyoruz çünkü sadece avucumuzun içine alınca rahat duruyor

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Odası sıcacık ayrıca dal darı yemeye başladı az az dahi olsa, vücut sıcaklığıda gayet iyi sıcacık fakat yuvada durduramıyoruz sürekli avucumuzun içinde durmak istiyor en azından biz öyle düşünüyoruz çünkü sadece avucumuzun içine alınca rahat duruyor
Yarın veteriner hekimden sonra yavrunuzun durumu ve verdiği ilaçlar hakkında bizleri bilgilendiriniz. Geçmiş olsun 🙏🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Anormal dışkı.. Olumsuz belirtiler. Durum çok ciddi. Yarın erkenden kanatlı hekimine götürmelisiniz. Son evre gibi görünüyor.. Umarım sabaha kadar yaşar 🤲🏻

rilish26

Müdavim
Uzun süre dayanmış yavrucak umarım bu geceyi de atlatır ve iyi olur

Aydoğan

Yeni Üye
yarım saat içerisinde 3 kez felç diye betimleyebileceğim durum yaşandı ilk defa. Kanatları ayakları kasılmış halde boynu ise sürekli çevresinde dönüyor gibi oldu iki büklüm oldu gözleri fal taşı gibi kocaman ve sürekli titrer halde nefes alışı ise çok anormaldi fakat şuan normal ve normale döndüğünden beri durmaksızın dal darı yemekte. Eğer yarın ölmemiş olursa doktordan sonra gelişmeleri yazarım

Doğacı

Eski Forumcu
Siz evde şimdilik karnının tok olmasını sağlayın,aç kalmasın, sudan da içsin susuz kalmasın. Zeolit tozu varsa zeolit tozlu mama verilsin kursaktan bilen biri beslesin.
Darı önünde olsun mutlaka. Entrobac probiyotik verilsin.
Ortam ısısı iyi olsun.

gaziaydogannn

Yeni Üye
Herkese iyi sabahlar. Dün 3 kez çok anormal bir şekilde felç diye aktarabildiğim o durumdan sonra çok ciddi bir şekilde dal darı yeme süreci oldu kuşum için ve günler sonra ilk defa uyuduğunu gördüm tabii sabaha kadar nöbet tuttuk başında. Şuan için hiçbir problem gözükmüyor. Gece entrobac lı su hazırlamıştık annem 1 kez içtiğini söyledi. Öğlen Kanatlı uzmanına götüreceğiz umarım gerçek anlamda kanatlılarda uzmandır.

Aydoğan

Yeni Üye
Günlerdir uyumayan ve çok az yemek yiyen kuşum dün gece 3 kez üst üste anlam veremediğim o felç durumunu geçirdikten sonra şuan garip bir şekilde uyuyor ve eski yemek yeme alışkanlığına döndü. İzmirde bulunan ÖZ-VET kuş veteriner kliniğinden randevu aldım umarım pazartesi gününe kadar bir aksaklık olmaz konu içerisinde yazılan takviyeleri yazıldığı şekliyle vermekteyiz ama bu konuda bişey sormak istiyorum her su içişinde 1 yudum aldığını varsayalrsak günde minimum kaç kez içmesini normal olarak nitelendirmeliyiz?. İlginiz için çok ama çok teşekkür ederim @Kübra Ö. @Aslı Ö. @Şehmus BAKIR @Doğacı @rilish26

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Günlerdir uyumayan ve çok az yemek yiyen kuşum dün gece 3 kez üst üste anlam veremediğim o felç durumunu geçirdikten sonra şuan garip bir şekilde uyuyor ve eski yemek yeme alışkanlığına döndü. İzmirde bulunan ÖZ-VET kuş veteriner kliniğinden randevu aldım umarım pazartesi gününe kadar bir aksaklık olmaz konu içerisinde yazılan takviyeleri yazıldığı şekliyle vermekteyiz ama bu konuda bişey sormak istiyorum her su içişinde 1 yudum aldığını varsayalrsak günde minimum kaç kez içmesini normal olarak nitelendirmeliyiz?. İlginiz için çok ama çok teşekkür ederim @Kübra Ö. @Aslı Ö. @Şehmus BAKIR @Doğacı @rilish26
Şuan benim oğlum da dediğiniz veteriner de yoğun bakım ünitesinde tedavi altında. Cumartesi günü taburcu olcaz inşallah. Ben çok memnun kaldım. Kursak, dışkı tahlili yapıyorlar ve röntgen çekip sağlıklı kuşun röntgeni ile yavrunuzun röntgen karşılaştırması yapıp gerekli açıklamaları sunuyorlar. Ama pazartesi değil de daha erken tarih alma imkanınız yok mu. Muhabbet kuşları çok su içen canlar değil ama su içmediğini görüyorsanız arada şırıngayla birkaç yudum içilebilirsiniz.

gaziaydogannn

Yeni Üye

Çarşamba günü konuyu açtığımızda kuşumuz 35 gr idi. Şuan ise 39 gram gün içerisinde genel olarak bu pozisyonda duruyor çoğunlukla gözlerini kapatıyor fakat uyku pozisyonuna geçmiyor bu şekilde duruyor gün karardığında ise uykuya geçiyor. Entrobac,Gervit takviyesini tavsiye edildiği şekliyle verdik yarın ise BT Amin Forteyi vereceğiz pazartesi günü ise kanatlı uzmanına götüreceğiz çünkü randevuyu pazartesi gününe alabildik. Videodaki hali ile alakalı düşünceleriniz nelerdir? Dışkısı normale döndü fakat yine de güncel bir fotoğraf yükleyebilirim.
@Aslı Ö. @Kübra Ö. @Şehmus BAKIR @Doğacı

Doğacı

Eski Forumcu

Çarşamba günü konuyu açtığımızda kuşumuz 35 gr idi. Şuan ise 39 gram gün içerisinde genel olarak bu pozisyonda duruyor çoğunlukla gözlerini kapatıyor fakat uyku pozisyonuna geçmiyor bu şekilde duruyor gün karardığında ise uykuya geçiyor. Entrobac,Gervit takviyesini tavsiye edildiği şekliyle verdik yarın ise BT Amin Forteyi vereceğiz pazartesi günü ise kanatlı uzmanına götüreceğiz çünkü randevuyu pazartesi gününe alabildik. Videodaki hali ile alakalı düşünceleriniz nelerdir? Dışkısı normale döndü fakat yine de güncel bir fotoğraf yükleyebilirim.
@Aslı Ö. @Kübra Ö. @Şehmus BAKIR @Doğacı
Bu kuşun sorunu var maalesef. Başka kanatlı uzmanı hekim varsa zaman kaybetmeden oraya da götürebilirsiniz. Acil müdahale lazım bu kuşa.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eğer acili olan bir veteriner var ise gidin bence. Kuşun durumu pek iyi görünmüyor.

gaziaydogannn

Yeni Üye
Öz-Vet Kuş Veteriner Kliniği ile görüştüm şehir dışından gideceğim için imtiyaz tanıyacağını söyledi yarın bir yolunu bulup götüreceğim kuşu

gaziaydogannn

Yeni Üye
Kendileri 30 yıllık deneyime sahipmiş umarım kuşumuzu sağlığına kavuşturabilirler çok üzülüyoruz ailecek bu halde onu izlemek zorunda kaldığımız için