• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bulut ve Aşireti 🐦

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah. Güncel sayınızı alabilir miyiz? Konuya yararlı olması açısından. :)
Şu an mevcut 20 kuş + 1 yumurta. 😁

Hayırlı olsun Kübra (y)
Sağ ol abi. 😊

Hayırlısı olsun Kübra 😅 çok şaşırdım gerçekten ama elden gelen bir şey de yok artık sanırım 🤷 daha bu ayında yumurtlayan artık mecbur bakacak, yine de sağlıkla yumurtayı çıkarabilmiş olması çok önemli şükür 🙏
Birde beni düşün canım. Hala aklıma geldikçe gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Ablaları hiç oralı bile değilken Şeker'in yavruları olacak. Hala acayip hissediyorum. 😅

Demek ki çiftleşmesinler isteyince yavruluyor bunlar zaten ters yaratılışlı canlılar olduklarını biliyorduk kanıtlanıyor böyle 😁 Yumurtanın sorunsuz çıkmasına sevindim 🙏🏻 Senin evde bi bereket var yalnız 😅
Aynen öyle canım. İstediklerim olmuyor, bambaşka çiftler çıkıyor, senin istediğin değil bizim istediğimiz olur diyorlar. 🤦🏻‍♀️

Öyle gibi, Rabbim hepimizin bereketini artırsın.🤲🏻 Eğer benim gibi hiçbirinden ayrılamıyorsanız işiniz zor tabi. 😁

Mert.

Eski Forumcu
Şu an mevcut 20 kuş + 1 yumurta. 😁

Sağ ol abi. 😊

Birde beni düşün canım. Hala aklıma geldikçe gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Ablaları hiç oralı bile değilken Şeker'in yavruları olacak. Hala acayip hissediyorum. 😅

Aynen öyle canım. İstediklerim olmuyor, bambaşka çiftler çıkıyor, senin istediğin değil bizim istediğimiz olur diyorlar. 🤦🏻‍♀️

Öyle gibi, Rabbim hepimizin bereketini artırsın.🤲🏻 Eğer benim gibi hiçbirinden ayrılamıyorsanız işiniz zor tabi. 😁
Ben ayrilamiyorum ama ev çok kalabalisti göndermem gerekiyor. Abla üzülüyorum bir yandan sürekli ertiliyorum artık

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şeker ile ilgili durum güncellemesi yapayım. 2 yumurta yaptı. Birini yuvaya yapmıştı. İkinciyi kafesin içine yapmış, haliyle kırıldı. Bu süreçte yuvaya ilgili hiç olmadı. Şu anda da yumurtası yok. O yüzden bende kendi kafesine geri aldım. Zaten küçüktü.

Bu tecrübeden çıkardığım sonuç; 10 aydan küçükte olsa dişi sorunsuz yumurta yapabiliyor ama yuva ve annelik ile ilgili pek ilgisi olmuyor. 😀
Tabi benim kuşumla başka bir dişinin tepkisi farklı olabilir. Her kuşun kendi karakteri var. 🤗

Mert.

Eski Forumcu
Şeker ile ilgili durum güncellemesi yapayım. 2 yumurta yaptı. Birini yuvaya yapmıştı. İkinciyi kafesin içine yapmış, haliyle kırıldı. Bu süreçte yuvaya ilgili hiç olmadı. Şu anda da yumurtası yok. O yüzden bende kendi kafesine geri aldım. Zaten küçüktü.

Bu tecrübeden çıkardığım sonuç; 10 aydan küçükte olsa dişi sorunsuz yumurta yapabiliyor ama yuva ve annelik ile ilgili pek ilgisi olmuyor. 😀
Tabi benim kuşumla başka bir dişinin tepkisi farklı olabilir. Her kuşun kendi karakteri var. 🤗
Ben ozaman benim dişiden örnek verim benimde yuvaya çok bağımlı kendisi yuvayı çıkar biraz zaman geçsin yine tak yine bakıyor ve yaşında olsa 10 aylık

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben ozaman benim dişiden örnek verim benimde yuvaya çok bağımlı kendisi yuvayı çıkar biraz zaman geçsin yine tak yine bakıyor ve yaşında olsa 10 aylık
Benim büyük dişilerde öyle. Daha önce tecrübe ettikleri için sanırım. Garipsemiyorlar. Kuşları saldığımda bazen yuvalık olan kafesin kapısını da açık bırakıyorum. Bir bakıyorum dişilerden biri yuvaya girmiş yatıyor. 🤣

Mert.

Eski Forumcu
Benim büyük dişilerde öyle. Daha önce tecrübe ettikleri için sanırım. Garipsemiyorlar. Kuşları saldığımda bazen yuvalık olan kafesin kapısını da açık bırakıyorum. Bir bakıyorum dişilerden biri yuvaya girmiş yatıyor. 🤣
Benimki ama yavruyada bakıyor ve yumurtaya

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Evet her kuşun kendine has karakteri var Kübra kardeşim... Bu doğuştan da olabiliyor ya da sonradan da edinebiliyor...:)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Bizim aşk kuşları. 🥰

Anaları sabahtan beri kafes ve ekipman temizliği yapa dursun bunlar aşk tazeliyor. 🤣

Boncuk sıpası Yağmur'u unuttu, eski aşkı Fıstık'ın peşinde bu aralar. Gerçi Boncuk'a dişi olsun yeter. Kur yapmadığı dişi kalmadı. Adını Çapkın koymalıymışız. 🤣

Bulut bir ara sapıtsada Limon'dan ayrılmıyor hiçbir şekilde. 🤩

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dizi çekilir bu aşk trafiği hakkında 😅 Maşallah ağızlarının tadı kaçmasın 🧿 Pamuk yanına geçti diye Maviş iki gündür huzursuz, Bahar’ın bebeğinin ayakkabısı ile ağzının üstüne vura vura dövücem az kaldı 🫤

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dizi çekilir bu aşk trafiği hakkında 😅 Maşallah ağızlarının tadı kaçmasın 🧿 Pamuk yanına geçti diye Maviş iki gündür huzursuz, Bahar’ın bebeğinin ayakkabısı ile ağzının üstüne vura vura dövücem az kaldı 🫤
Ah bu sıpalar yok mu! Başta kök söktürürler istemiyorum diye, sonra eş oluncada ondan vazgeçmezler. Bulut en canlı örneği. 😀

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ah bu sıpalar yok mu! Başta kök söktürürler istemiyorum diye, sonra eş oluncada ondan vazgeçmezler. Bulut en canlı örneği. 😀
Ay inşallah 🙏🏻 Neyse şimdilik zaman tanıyorum, eğer Maviş bu kadar korkaklığın üzerine Bulut gibi aşiret olmaya kalkışırsa o zaman kafaya ayakkabıyı yer cidden 😁

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Bizim aşk kuşları. 🥰

Anaları sabahtan beri kafes ve ekipman temizliği yapa dursun bunlar aşk tazeliyor. 🤣

Boncuk sıpası Yağmur'u unuttu, eski aşkı Fıstık'ın peşinde bu aralar. Gerçi Boncuk'a dişi olsun yeter. Kur yapmadığı dişi kalmadı. Adını Çapkın koymalıymışız. 🤣

Hepsine birden nasıl bakıyorsun zaten anlamış değilim. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ay inşallah 🙏🏻 Neyse şimdilik zaman tanıyorum, eğer Maviş bu kadar korkaklığın üzerine Bulut gibi aşiret olmaya kalkışırsa o zaman kafaya ayakkabıyı yer cidden 😁
Olur merak etme. 😀 Ben Bulut'tan daha korkak bir kuş tanımıyorum ona rağmen aşiret oldu.🤣

Hepsine birden nasıl bakıyorsun zaten anlamış değilim. :)
Sırrımı vereyim mi Necmi? 😀
20 kuş sayı olarak fazla geliyor kulağa ama şöyle düşünüyorum. Evet sayı olarak fazla ama hepsini toplasan bir tavuk etmez. 🤣

Bugün temizlik günüydü, kaç saattir anca bitti. Ben temizlik yaparken onlarda dışarıda takılıyor. Eğer gün içinde erken çıkarırsam zaten akşam belli bir saatten sonra çoğu kafese giriyor. Bilmiyorum belki de sevdiğim için pek gözüme batmıyor hepsine bakabiliyorum. :)
Tek sorunum çok çabuk yem tüketilmesi, ayda 4 kg yem yiyor sıpalar. 🤣

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Olur merak etme. 😀 Ben Bulut'tan daha korkak bir kuş tanımıyorum ona rağmen aşiret oldu.🤣

20 kuş sayı olarak fazla geliyor kulağa ama şöyle düşünüyorum. Evet sayı olarak fazla ama hepsini toplasan bir tavuk etmez. 🤣

Bugün temizlik günüydü, kaç saattir anca bitti. Ben temizlik yaparken onlarda dışarıda takılıyor. Eğer gün içinde erken çıkarırsam zaten akşam belli bir saatten sonra çoğu kafese giriyor. Bilmiyorum belki de sevdiğim için pek gözüme batmıyor hepsine bakabiliyorum. :)
Şimdi sana kalamar da yetmiyordur. 😁

Mert G.

Paylaşımcı

Maşallah abla benim de kuşlarim 4 kg fazla yiyor yem yetmiyor artik

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Bizim aşk kuşları. 🥰

Can bunlar ya can ❣ aşka geldim benim sıpa da gelip büyüsün de seneye ben de başlayayım bebiş telaşına 😂😂😂

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Bizim aşk kuşları. 🥰

Maşallah🧿 Seni bu konuda çok takdir ediyorum... Düşünsene Levent abinin 20 kuşu var ve kuşlarının hijyen ortamda yaşamasına çok önem veriyor... :ROFLMAO: