• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bulut ve Aşireti 🐦

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 40058

Limonu Bulut'tan ayırıp, diğerlerinden ayrı olarak salmaya başladım. Aynı zamanda Fıstık'ında poposu baya yağ bezesi olmuş, onu da ayırdım. İkisine de dikkat edilerek itinayla spor yaptırılıyor.
Bu süreçte eşlerde yalnız bırakmıyor tabi. Bir Bulut, Limon'un yanına geliyor, bir Boncuk, Fıstık'ın yanına geliyor. Asker yolu gözleyenler gibiler. 🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Limonu Bulut'tan ayırıp, diğerlerinden ayrı olarak salmaya başladım. Aynı zamanda Fıstık'ında poposu baya yağ bezesi olmuş, onu da ayırdım. İkisine de dikkat edilerek itinayla spor yaptırılıyor.
Bu süreçte eşlerde yalnız bırakmıyor tabi. Bir Bulut, Limon'un yanına geliyor, bir Boncuk, Fıstık'ın yanına geliyor. Asker yolu gözleyenler gibiler. 🤣
😂Allah iyiliğini versin Kübra 😅 maşallah 😍

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye

Umarım şafak mümkün olduğunca yakındır😁😁♥

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Amin hepimizin abim. 🤭 Onların bu halini izlerken sizinle de paylaşayım dedim. 😁

Orası muamma işte Meryemcim. 😅 Aralarında kafes teli olmasına rağmen yem vermeye çalışıyor ikiside eşlerine. 😁 Limon, özellikle biraz zayflasın ve tedavisi bitsin öyle salacağım inşallah. 😊
İyi olsunlar da azıcık özleşsinler napalım 🤗

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ben bir Bulut hayranıyım biliyorsun. 🤩

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 40612

Fındık gazi oldu. 🥲

Uzun süredir boş yumurta yapan dişi kuşumla çiftleştikleri için aynı kafese koymuştum. Çok iyi anlaşmasalarda yuvaya falan beraber giriyorlardı ama iki gündür Fındık yuvadaki mısır granürlerini dağıttığı için tartışıyorlardı, bugünde kanlı tartışmaya dönünce ayırdım. İki ayağını da ısırmış Fıstık sıpası.😔

Batikon sürdüm, ıslak peçete ile de kanı temizlemeye çalıştım ama beyefendinin pek canı yanmıyor galiba. Ben onu öyle görünce içim acıyor. 🥺 O da kendisini kafeste telden tele atıyor. 🙄
Yukarıda Fıstık'ın kafesi var, ona bakıyor fotoğraftada.

Şükür kırığı yok diye seviniyorum.
Gül gibi Mavişin yüzüne bile bakmıyor, onun dışında her dişiyle ilgileniyor, bu Fındıkla napacağız bilmiyorum. 🤦🏻‍♀️ Bundan sonra isterse bütün dişilerle çiftleşsin, Mavişten başka yar yok ona. 🙄

Olayın tek olumlu yanı sanırım Fıstık'ın kısır olup olmayacağını anlayabileceğim. Zira eski eşi ile yapı farkından dolayı yumurtaları boş oluyor diye düşünüyordum. Şimdi yapacağı yumurtalarda teorim doğru mu değil mi göreceğiz. 🤣

Fındık bey, bir iki yavrunun babası olabilir belki ama olursa eğer ona babalık yapacak kişi Boncuk olacak. 🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi üzüleyimmi sevineyim mi bilemedim kardeşim 😅 önce geçmiş olsun sonra hayırlısı olsun inşallah 😊 fındık bence baba olacak içime öyle doğdu nedense 🥰

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şimdi üzüleyimmi sevineyim mi bilemedim kardeşim 😅 önce geçmiş olsun sonra hayırlısı olsun inşallah 😊 fındık bence baba olacak içime öyle doğdu nedense 🥰
İkisi bir arada abim. 🤣
Onun ayağını kanlar içinde görünce çok korktum o an. Ortalık sakinledikten sonra iyi haber aklıma geldi ve sevindim. 🤣 İlgi gösterdiği dişilere karşı çok ilgili, çok sosyal bir kuş. Fıstıkla kalsa çokta iyi bir baba olurdu ama ilerisinde daha kötü durumlar olmasın diye ayırdım.
Keşke Mavişten olsa yavruları ama Allahtan ümit kesilmez, hala umudum var. 😅

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İkisi bir arada abim. 🤣
Onun ayağını kanlar içinde görünce çok korktum o an. Ortalık sakinledikten sonra iyi haber aklıma geldi ve sevindim. 🤣 İlgi gösterdiği dişilere karşı çok ilgili, çok sosyal bir kuş. Fıstıkla kalsa çokta iyi bir baba olurdu ama ilerisinde daha kötü durumlar olmasın diye ayırdım.
Keşke Mavişten olsa yavruları ama Allahtan ümit kesilmez, hala umudum var. 😅
Mavişten olmasını bende çok isterdim kardeşim 😊 umudunu yitirme olur inşallah 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kübra hocam siz de böyle derseniz biz ne yapalım 🤣 maşallah başlıktan bile hatırlatıyor kendilerini aşiret tayfa 😂
İsterse 100 kuş olsun istediklerimizle olmayınca deniyor böyle Baharcım. 🙈 Bulut ve Limonu, Fıstık ve Boncuk'u da ben eşlemedim mesela. Benim onlara aldığım eşleri istemediler, kendileri seçtiler. Şimdi Fındık ve Mavişte böyle olunca napayım? 🤣
Onlarda 9 ay kadar beklemiştim birde ondan dedim. 😁

Güneş ve Deniz'de bir gelişme yok mu? 👀

Bahar Y.

Müdavim
Bu başlığı kim buldu biliyor musunuz 😂
Evet M*** buldu galiba 🤣🤣🤣
İsterse 100 kuş olsun istediklerimizle olmayınca deniyor böyle Baharcım. 🙈 Bulut ve Limonu, Fıstık ve Boncuk'u da ben eşlemedim mesela. Benim onlara aldığım eşleri istemediler, kendileri seçtiler. Şimdi Fındık ve Mavişte böyle olunca napayım? 🤣
Onlarda 9 ay kadar beklemiştim birde ondan dedim. 😁

Güneş ve Deniz'de bir gelişme yok mu? 👀
Var da gibi yokta gibi hocam vallahi kestiremiyorum😂😂