Ekli dosyayı görüntüle 37882
Nane, ana ocağına geri döndü.
Hatırlayan olur belki Tosun'un sahipleri yavru kuş istemişti. Çocukları, Tosun'u istediği için yavruyu da iade ettiler...
Yani çocukların kuşlarını özlemesini ve vermek istememelerini anlıyorum ama diğer kuşu iade etmek çok ayıp oldu bana göre. Bu, ücretsiz sahiplendirdiğim bir nevi hediye ettiğim ama sonradan bana iade edilen ikinci kuş oldu. Naneyi 40 günlükken vermiştim. Eğitilememiş, korkak ve bir yere konmayı bilmiyor.
Benim tek isteğim iyi bir yerde olsunlar ve arada sırada nasıl olduğunu sorabileyim. Bu yüzden kuşları satmayı düşünmedim hiç, ücretsiz sahiplendirdim beş tane kuşu ama gördüm ki ücretsiz olunca değersiz, kıymetsiz görünüyor.
Parayla alırsın iade etme hakkın vs olur tamam ama insan hediyeyi iade eder mi? Gözü gibi bakması gerekmez mi? Ayıp olmayı vs her şeyi geçtim, can bu ya! Sürekli alışkın olduğu ortamdan bir oraya bir buraya gidiyor.
O yüzden bundan sonra kimseye kuş sahiplendirmesi yapmama kararı aldım. Varsın 20 kuş olsun, ileride 30 kuş olsun, ölene kadar dursunlar benimle. Öldüklerinde üzülsemde en azından gözümün önünde olurlar.
Neyse diyorum, her şerde vardır bir hayır, yavrumun bana dönmesi iyi onun için daha iyi oldu belkide...
Çok doluyum, bu yüzden biraz iç dökme yazısı oldu benim için. Buraya kadar okuyan varsa kusura bakmasın.
Son olarak ben Naneye yavruyken erkek diyordum ama dişi galiba.
Ekli dosyayı görüntüle 37883
Ekli dosyayı görüntüle 37884
Ekli dosyayı görüntüle 37885