• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bulut ve Aşireti 🐦

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Maşallah🧿 Seni bu konuda çok takdir ediyorum... Düşünsene Levent abinin 20 kuşu var ve kuşlarının hijyen ortamda yaşamasına çok önem veriyor... :ROFLMAO:
Abi öyle bir şey olsa sana asla ulaşamayız sanırım 😂 her saniyeni kafes yuvalık suluk yemlik temizliğiyle geçirirsin, çünkü biri temizlenirken diğeri kirlenmiş olur sana göre 😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah🧿 Seni bu konuda çok takdir ediyorum... Düşünsene Levent abinin 20 kuşu var ve kuşlarının hijyen ortamda yaşamasına çok önem veriyor... :ROFLMAO:
Teşekkür ederim abicim. Hijyen konusunda sen benden bile çok titizsin o yüzden düşünemiyorum bile. 😅

Abi öyle bir şey olsa sana asla ulaşamayız sanırım 😂 her saniyeni kafes yuvalık suluk yemlik temizliğiyle geçirirsin, çünkü biri temizlenirken diğeri kirlenmiş olur sana göre 😁
Ama Feyza demiş. Böyle olurdu galiba. 🤭

Kübra sen bence üretimhane için yer bak kendine kardeşim 😂 Üreticiye destek mamaistten 😊
Abicim aslında düşündüm bu seçeneği de ama kuşlardan ayrılmak çok zor oluyor benim için. 🤭
Şu ana kadar sadece dört tane sahiplendirdim ama kaç ay oldu hala anıyorum onları. Gittikleri yerlerde iyi yerler olmasına rağmen. O yüzden üretici olmaz benden. 😅
Zaten olamayacağı için kuş sayısı bu kadar çok, hala isteyenler var ama veremiyorum hiçbirini. 😀 Hepsi benim canım, ayrı ayrı çok seviyorum. 🥰

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Teşekkür ederim abicim. Hijyen konusunda sen benden bile çok titizsin o yüzden düşünemiyorum bile. 😅

Ama Feyza demiş. Böyle olurdu galiba. 🤭

Abicim aslında düşündüm bu seçeneği de ama kuşlardan ayrılmak çok zor oluyor benim için. 🤭
Şu ana kadar sadece dört tane sahiplendirdim ama kaç ay oldu hala anıyorum onları. Gittikleri yerlerde iyi yerler olmasına rağmen. O yüzden üretici olmaz benden. 😅
Zaten olamayacağı için kuş sayısı bu kadar çok, hala isteyenler var ama veremiyorum hiçbirini. 😀 Hepsi benim canım, ayrı ayrı çok seviyorum. 🥰
Ayrılmak istersen alıcı olurum çünkü öyle sağlıklı kuşlar bulmak çok zor gerçekten kardeşim emeğine sağlık 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ayrılmak istersen alıcı olurum çünkü öyle sağlıklı kuşlar bulmak çok zor gerçekten kardeşim emeğine sağlık 😊
Böyle düşünmene sevindim abicim. Hakkıyla bakabiliyorsam ne mutlu bana. 🤗
Teklif içinde teşekkür ederim. Bundan sonrakilerde olursa o zaman kapını çalarım. 🥰

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şimdi sana kalamar da yetmiyordur. 😁
Artık yumurta kabuğuna döndüm o yüzden. 😁

Maşallah abla benim de kuşlarim 4 kg fazla yiyor yem yetmiyor artik
Afiyet şifa olsun canlara.😊

Sevgi bütün dertlerini alıyor 😁 insana terapi bunlar 😊
Öyle cidden. Geçiyorum karşılarına film izler gibi onları izliyorum. 🥰

Can bunlar ya can ❣ aşka geldim benim sıpa da gelip büyüsün de seneye ben de başlayayım bebiş telaşına 😂😂😂
Ne zaman geliyor senin sıpa? Gözümüz yollarda kaldı. 😁

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Artık yumurta kabuğuna döndüm o yüzden. 😁

Afiyet şifa olsun canlara.😊

Öyle cidden. Geçiyorum karşılarına film izler gibi onları izliyorum. 🥰

Ne zaman geliyor senin sıpa? Gözümüz yollarda kaldı. 😁
Bir haftaya inşallah, şu anda Şehmus abide en emin ellerde o yüzden içim rahat 😍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Günün yaramazı. 🥰
Panonun üzerinde duramıyor ama kemirmektende geri kalmadı sıpa. 🤣

Bir yerden kitap vs kemirme dışında değişik bir ses gelmeye başlayınca ilk bi baktım kuşlara bir şey göremedim, ses tekrar gelmeye devam edince suçlu ortaya çıktı. 🤣

Gece hanım ve kardeşleri çok meraklılar.🤩

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 37882

Nane, ana ocağına geri döndü. 🥰

Hatırlayan olur belki Tosun'un sahipleri yavru kuş istemişti. Çocukları, Tosun'u istediği için yavruyu da iade ettiler...

Yani çocukların kuşlarını özlemesini ve vermek istememelerini anlıyorum ama diğer kuşu iade etmek çok ayıp oldu bana göre. Bu, ücretsiz sahiplendirdiğim bir nevi hediye ettiğim ama sonradan bana iade edilen ikinci kuş oldu. Naneyi 40 günlükken vermiştim. Eğitilememiş, korkak ve bir yere konmayı bilmiyor.

Benim tek isteğim iyi bir yerde olsunlar ve arada sırada nasıl olduğunu sorabileyim. Bu yüzden kuşları satmayı düşünmedim hiç, ücretsiz sahiplendirdim beş tane kuşu ama gördüm ki ücretsiz olunca değersiz, kıymetsiz görünüyor.
Parayla alırsın iade etme hakkın vs olur tamam ama insan hediyeyi iade eder mi? Gözü gibi bakması gerekmez mi? Ayıp olmayı vs her şeyi geçtim, can bu ya! Sürekli alışkın olduğu ortamdan bir oraya bir buraya gidiyor.

O yüzden bundan sonra kimseye kuş sahiplendirmesi yapmama kararı aldım. Varsın 20 kuş olsun, ileride 30 kuş olsun, ölene kadar dursunlar benimle. Öldüklerinde üzülsemde en azından gözümün önünde olurlar.

Neyse diyorum, her şerde vardır bir hayır, yavrumun bana dönmesi iyi onun için daha iyi oldu belkide...

Çok doluyum, bu yüzden biraz iç dökme yazısı oldu benim için. Buraya kadar okuyan varsa kusura bakmasın. 😅

Son olarak ben Naneye yavruyken erkek diyordum ama dişi galiba.

Ekli dosyayı görüntüle 37883

Ekli dosyayı görüntüle 37884

Ekli dosyayı görüntüle 37885

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Hatırlayan olur belki Tosun'un sahipleri yavru kuş istemişti. Çocukları, Tosun'u istediği için yavruyu da iade ettiler...

Yani çocukların kuşlarını özlemesini ve vermek istememelerini anlıyorum ama diğer kuşu iade etmek çok ayıp oldu bana göre. Bu, ücretsiz sahiplendirdiğim bir nevi hediye ettiğim ama sonradan bana iade edilen ikinci kuş oldu. Naneyi 40 günlükken vermiştim. Eğitilememiş, korkak ve bir yere konmayı bilmiyor.

Benim tek isteğim iyi bir yerde olsunlar ve arada sırada nasıl olduğunu sorabileyim. Bu yüzden kuşları satmayı düşünmedim hiç, ücretsiz sahiplendirdim beş tane kuşu ama gördüm ki ücretsiz olunca değersiz, kıymetsiz görünüyor.
Parayla alırsın iade etme hakkın vs olur tamam ama insan hediyeyi iade eder mi? Gözü gibi bakması gerekmez mi? Ayıp olmayı vs her şeyi geçtim, can bu ya! Sürekli alışkın olduğu ortamdan bir oraya bir buraya gidiyor.

O yüzden bundan sonra kimseye kuş sahiplendirmesi yapmama kararı aldım. Varsın 20 kuş olsun, ileride 30 kuş olsun, ölene kadar dursunlar benimle. Öldüklerinde üzülsemde en azından gözümün önünde olurlar.

Neyse diyorum, her şerde vardır bir hayır, yavrumun bana dönmesi iyi onun için daha iyi oldu belkide...

Çok doluyum, bu yüzden biraz iç dökme yazısı oldu benim için. Buraya kadar okuyan varsa kusura bakmasın. 😅

Çoook güzelsin Nane 🌸 umarım bundan sonra hayatın çook güzel olacak çünkü annen mükemmel bir anne 🥰

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah canım çok tatlı Allah nazarlardan korusun 🙏🏻 bana erkek gibi geldi 🙂

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Maşallah🧿 Bana sanki erkek gibi geldi. Nane çok tatlı ve yeniden annesine yuvasına döndü. Üzülme olayın pozitif tarafından bak. Verdiğin karar da çok isabetli olmuş kardeşim.:)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çoook güzelsin Nane 🌸 umarım bundan sonra hayatın çook güzel olacak çünkü annen mükemmel bir anne 🥰
Teşekkür ederim canım, inşallah öyle olur ve inşallah deiğin gibi bir anneyimdir. 😊

Maşallah canım çok tatlı Allah nazarlardan korusun 🙏🏻 bana erkek gibi geldi 🙂
Teşekkür ederim canım. Bende erkek diyordum ama burun deliklerinin etrafı bi baktığımda dişi gibi, bir baktığımda erkek gibi göründü. O yüzden kararsız kaldım. 😅

Maşallah🧿 Bana sanki erkek gibi geldi. Nane çok tatlı ve yeniden annesine yuvasına döndü. Üzülme olayın pozitif tarafından bak. Verdiğin karar da çok isabetli olmuş kardeşim.:)
O zaman erkek olduğu kesinleşti sanırım. 😊
Teşekkür ederim abicim, evet tek güzel yanı tekrar aramıza gelmesi oldu. 😊
En azından kafam rahat olur, kuş aşireti olsakta mutluyuz böyle. 😅

Bir hafta ayrı odada tuttuktan sonra duruma göre diğerlerinin yanına götüreceğim ama şimdiden onların sesini duyunca çıldırıyor. 🤭

Bahar Y.

Müdavim

Canım Nane ne kadar masum🥰 olsun belkide böyle olması onun yaşam koşulları için iyidir😇 ve evet ende erkek diyorum, Nane'nin gagasına bir şey mi olmuş, darbe almış gibi?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Maşallah çok asaletli duruyor. Ben de erkek diyorum. O kadarcık beyazlık oluversin. 😁

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah çok asaletli duruyor. Ben de erkek diyorum. O kadarcık beyazlık oluversin. 😁
Pamuk un bir fotoğrafı var. Dersiniz ki bu kuş dişi. Cere ortası lila kenarları beyaz. Tıpkı dişi gibi. Fotoğraflar gerçekten yanıltıyor 🙂 ama Kübra nın erkek onda hemfikiriz 🙂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maalesef insanlar hayal kırıklığıdır. Tabi herkes için geçerli değil 😊😁 MaşâAllah nane beye 😊 ömrünün sonuna kadar mutlu bir şekilde yaşar inşâAllah 🤲🏻
Öyle tabi. İyimizde var, kötümüzde...😊 İnşallah hep birlikte yaşarız. 🤲🏻

Canım Nane ne kadar masum🥰 olsun belkide böyle olması onun yaşam koşulları için iyidir😇 ve evet ende erkek diyorum, Nane'nin gagasına bir şey mi olmuş, darbe almış gibi?
İnşallah Baharcım. 🥰
Nane bey olduğu kesinleşti artık.🤭
Evet ne olduysa artık burnunun alt kısmında kabartı gibi bir şey var. Badem yağı süreceğim gece.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederiz. 🤭

Şu an çok zayıf, biraz toparladıktan sonra daha asil olur belki. 😁

Pamuk un bir fotoğrafı var. Dersiniz ki bu kuş dişi. Cere ortası lila kenarları beyaz. Tıpkı dişi gibi. Fotoğraflar gerçekten yanıltıyor 🙂 ama Kübra nın erkek onda hemfikiriz 🙂
Evet hemfikiriz. 🤭
Bazen bana da öyle oluyor. Fotoğrafını çekiyorum bakıyorum. Dişi gibi duruyor ya da erkek gibi duruyor. Işık ve ortam kaynaklı sanırım.