• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! bu kuşun huyları....

Sss855

Aktif Üye
Ben şöyle bir konuya değinmek istiyorum. Diğer kuşunuzun konusuna hakimim size çok bağlandığından şikayetçi oluyordunuz. Tabi ki de yavruyu oradan kurtarmanız çok güzel bir şey ama bu kuş bebek olduğu için size daha çok ihtiyacı olacak ve böylece size daha fazla bağlanacak. Yeri gelecek onsuz bir yere gidemeyecek hale geleceksiniz. Bunları göze alıyorsanız sahiplenin bence.
Ben de boyle bir karektere sahibim dün mesela eski konu da kuş bakmıcağım dedim sabah kaltım ağamın üstün de birşey dolaşıyor sezar sandım meğer sinekmiş balkona çıkarken arkamdan gelecek diye kapıyı kapatıyorum çok fena boşluğa düştüm yazdıklarının hepsini yaşadım biliyorum

Şeyma D.

Paylaşımcı
Ben de boyle bir karektere sahibim dün mesela eski konu da kuş bakmıcağım dedim sabah kaltım ağamın üstün de birşey dolaşıyor sezar sandım meğer sinekmiş balkona çıkarken arkamdan gelecek diye kapıyı kapatıyorum çok fena boşluğa düştüm yazdıklarının hepsini yaşadım biliyorum
Bende bildiğinizi biliyorum o yüzden bunları göze alıyorsanız sahiplenin dedim kötü bir şey demedim. Sonuçta kuş bakmak büyük bir sorumluluk sadece yemini vermekle olmuyor ilgi istiyorlar hele papağanlar daha da çok istiyor.
İnşallah ömrü uzun olur sizinle hep kalır. Hayırlı olsun yeni yavrunuz 🌸

Sss855

Aktif Üye
Bende bildiğinizi biliyorum o yüzden bunları göze alıyorsanız sahiplenin dedim kötü bir şey demedim. Sonuçta kuş bakmak büyük bir sorumluluk sadece yemini vermekle olmuyor ilgi istiyorlar hele papağanlar daha da çok istiyor.
İnşallah ömrü uzun olur sizinle hep kalır. Hayırlı olsun yeni yavrunuz 🌸
min ol ben de kötü birşey demedim sağolun ilginiz için farkındayım önlemler alınacak... hele bir ortama alışsın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu bebekkkk🥰🥰🥰🥰 nasıl yolmuş kuşlar bu kadar😔😔😔🥰🥰🥰🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Albino kırmızı göz, çok çabuk toparlar, kan önemli değil, kurumuş, tüyler çıktıkça dökülür,
Entrobac, btAmin forte, gerwit mamaya katın
Her gün ayrı vitamin verin,
♦Tüm acılar birer tecrübedir, inşallah Sezar da çok güzel sıcak bir yuvaya uçmuştur🥰👍

Sss855

Aktif Üye
merhaba uzun aradan sonra gene biz ama bunun dışkısı çok ağır kokuyor bildiğiniz bebek dışkısı gibi ayrıca ağızdan besliyorum dışkısı çok sıvı şuan ama bu koku ilk aldığımdan beridir var kuşu omzuma almaya korkuyorum kokusu kıayfete sızınca iyi olmuyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba uzun aradan sonra gene biz ama bunun dışkısı çok ağır kokuyor bildiğiniz bebek dışkısı gibi ayrıca ağızdan besliyorum dışkısı çok sıvı şuan ama bu koku ilk aldığımdan beridir var kuşu omzuma almaya korkuyorum kokusu kıayfete sızınca iyi olmuyor
Merhaba hoş geldiniz 😊Kekikli su yapın, çok yoldukları için kan kokusudur, kan ağır metal gibi kokar,
Sprey kutusuna kekik çayı ve su katın fıs fıs yapın antibakteriyeldir 😊, darı ve çekirdek verin, mamayı koyu yapın içine zeolit tozu katın😊

Sss855

Aktif Üye
merhabaa ( Sprey kutusuna kekik çayı ve su katın fıs fıs yapın antibakteriyeldir) bunu nereye sıkayım :D

Sss855

Aktif Üye
merhaba bir sultan papağanı kafesin için de o kadar tünek olmasına rağmen neden yem kabının için de yatar hele brir acıklasın
kalktım tünek yaptım dışar da bir monitör sevdasıdır gidiyor çok yoruyor beni

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
merhaba bir sultan papağanı kafesin için de o kadar tünek olmasına rağmen neden yem kabının için de yatar hele brir acıklasın
Merhaba soruların cevabı yok bende fakat en son sahiplendiğiniz minikmi sizde daha ne durumda tüyleri çıktımı

Sss855

Aktif Üye
şuan kafes cezası ve ilgi cezası içersin de

Ekli dosyalar

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Farklı huyları olabilir, bahsettiğiniz durum benim çocukta da vardı bir dönem. Yemliği değiştirmeyi deneyin.

Sati

Tutkulu
Sizin sorunun aynısı bende de mevcut idi,
Şu şekilde çözdüm, kalın ve ince tünek koydum, eger tünekleriniz ince ise 2 tane yan yana koyun.
Akşamlarıda uyku vakti yani yemliği alıyordum.
Artık tünekte takılıyorlar.

Sss855

Aktif Üye
Sizin sorunun aynısı bende de mevcut idi,
Şu şekilde çözdüm, kalın ve ince tünek koydum, eger tünekleriniz ince ise 2 tane yan yana koyun.
Akşamlarıda uyku vakti yani yemliği alıyordum.
Artık tünekte takılıyorlar.
ince tünek 1 tane var diğerleri kalın ama o ne yapıyor gidiyor ya içine kum koyduğum yemliğe yada diğerine oturuyor sabır taşı oldum bu inat nerden geliyor arkadaş

Üst Alt