• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beyaz dışkı problemi

Sinn1

Aktif Üye
Batman da oturuyorum .Ben baktım şişlik sertlik yok gibi.

Sinn1

Aktif Üye
Ele alışkın bir kuş değil çok korkuyor .Yumurta varsa yapacağım bir şey var mı peki

Sinn1

Aktif Üye
Bu hareketi ilk defa bu kadar uzun süre yaptı .sabah 6 da sesine uyandım zaten video da net gelmiyor belki sesi.bazen hapşırıyordu ama bu şekilde değil.

Sinn1

Aktif Üye
dışkılar daha iyi gibi.ama ikisi de aynı kafeste hangisi hangisinin bilmiyorum .dişi olanı elime aldıktan sonra sade beyaz su gibi dışkı yapmıştı bir iki defaEkli dosyayı görüntüle 46050

Sinn1

Aktif Üye
Bu arada dışkıda yem yok daldarı verdim onlar düşmüş

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Bu arada dışkıda yem yok daldarı verdim onlar düşmüş
dışkılar daha iyi gibi.ama ikisi de aynı kafeste hangisi hangisinin bilmiyorum .dişi olanı elime aldıktan sonra sade beyaz su gibi dışkı yapmıştı bir iki defaEkli dosyayı görüntüle 46050
Öncelikle batmanda kanatlı veterineri varsa, dışkı tahlili, test yaptırabilirseniz daha iyi olur ama alanında uzman biri yoksa çevrenizde, önerim şu şekilde; Video + ilk attığınız dışkılara göre ben trikonomis tedavisi yapmalıyız diyorum. Bunun için kuşları en yormayan ürün dutch care4birds combimix. Başka markaların da trikonomis tedavi ilaçları var ama üstte söylediğim içlerinde en zararsızı. Trikonomis ağızda mukus, solunum güçlüğü ve kusma yapıyor. Üst solunum yolu enf olsaydı, dışkı biraz daha farklı olurdu, kuşun da kuyruğu oynardı. Ama sizde bu yok. Dediğiö ürünün bölünmüşünü arayalım. Güvercin eczanesinde bölünmüş gördüm ama ne kadar güvenilirdir bilmiyorum, hiç almadım. Elinize geçtiğinde ya da siparişi verdiğinizde yazarsanız, kuşu hazırlayalım tedavi için

Sinn1

Aktif Üye
Maalesef Batman da uzman kanatlı veteriner yok 3 senedir kuşlar bende ve hasta olduklarında çok araştıyordum neyse ki bu siteyi buldum. öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim .dışkı tahlili ya da test için hem burda hem şehir dışında soracağım ama ilacı da alacağım .emin olmadan başlamak uygun olur mu ?yanlış anlamayın siz daha bilgilisiniz elbette söylediklerinize göre hareket edeceğim.ben duruma göre tekrar bilgilendiririm.ilgi ve yardımlar için tekrar teşekkür ederim 🙏

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Maalesef Batman da uzman kanatlı veteriner yok 3 senedir kuşlar bende ve hasta olduklarında çok araştıyordum neyse ki bu siteyi buldum. öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim .dışkı tahlili ya da test için hem burda hem şehir dışında soracağım ama ilacı da alacağım .emin olmadan başlamak uygun olur mu ?yanlış anlamayın siz daha bilgilisiniz elbette söylediklerinize göre hareket edeceğim.ben duruma göre tekrar bilgilendiririm.ilgi ve yardımlar için tekrar teşekkür ederim 🙏
İlacı sipariş ettiğinizde mutlaka 2 gün entrobac, 1 gün gerwit verin. Tedavi öncesi. O sırada kargo gelir. İlacı uygulayacağınız günden 1 gün önce, gerwit verdiğinizde yani, kafesten tüm kalsiyum kaynaklarını çıkarın. Grit kum, gaga taşı, toprak vs ne varsa. Kuşlar halsiz ve az yemek yiyorlarsa, ilaçla birlikte yarım suluğa 3-4 damla da gerwit ekleyelim tedavi süresince. Önce 3 günlük tedavi yapacağız. Belirtilere göre 5 ya da 7 güne ( maksimum) uzatabiliriz ama lütfen buraya yazmadan tedavi süresini uzatmayın. Kuşların tepkilerine göre, ilacın etkilerine göre ve durumlarında iyileşme ya da gerilemeye göre tedaviyi devam ettireceğiz ya da keseceğiz. Not: muktivitamin + care4birds combimix i 1 haftadan küçük et yavruları olan bir çifte sorunsuz 3 gün uyguladım. Düzeldiklerinde kestim. Uygun dozajda, minicik bebeklere bile zarar vermeyen güzel bir ilaç

Üst Alt