• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Beyaz dışkı

şakir1230

Yeni Üye
Merhaba daha önce şakirin kursak mantarıyla ilgili konu açmıştım hatırlarsanız zaten haftaya yapabilirsem veterinere götüreceğim takip ediyorum durumunu.Bugün görsellerdeki gibi aşırı açık yeşil dışkılar yaptı ve bir tanesi tamamen beyaz gibi bunu ilk kez görüyorum.Bir de zaten kursak mantarindan dolayı dışkısı kuruntu şeklinde çıkıyordu koyu koyu renkli onlardan hala yapıyor biraz ama beyazları ilk kez gördüm.Ekstra bir şey de vermedim iki yaprak semizotu yemişti bir de bugün ilk kez grit kumdan biraz yedi ama onlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum

Ekli dosyalar

şakir1230

Yeni Üye
İlk fotodaki kursak mantarının başlangıcından beri yaptığı şey full sıvı bazen içinde minnacık yeşil diskidan veya beyaz diskidan oluyor o kadar,ikincisi de genel dışkısı normal yeşil olanlarda var ama tamamen sağlıklı değiller ben de biliyorum gostermistim o zamanda veterinere ama kursak mantarindan hala kurtulamadigi için onların düzelmesini beklemedim beyaz diskiyi ilk kez görüyorum

Ekli dosyalar

şakir1230

Yeni Üye
Şimdi forumda geziniyordum bu sadece sıvı olan diskiya açlık dışkısı mi deniyor ??:(( bugün sözde düne göre daha fazla yedi,şu anki veterinerimiz hiçbir şey yemezse getirin demişti ama kesin oldu başka birisine de götürmeye calişacagim içim hiç rahat değil yani

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şimdi forumda geziniyordum bu sadece sıvı olan diskiya açlık dışkısı mi deniyor ??:(( bugün sözde düne göre daha fazla yedi,şu anki veterinerimiz hiçbir şey yemezse getirin demişti ama kesin oldu başka birisine de götürmeye calişacagim içim hiç rahat değil yani
Merhaba geçmiş olsun
Açlık dışkısı yapmış, yer gibi gözüküp malesef yememiş
El besleme maması ile besleyin aç kalmasın
Yada en çok ne seviyorsa verin yesin mutlaka

şakir1230

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Açlık dışkısı yapmış, yer gibi gözüküp malesef yememiş
El besleme maması ile besleyin aç kalmasın
Yada en çok ne seviyorsa verin yesin mutlaka
Yemleri kırıyor aslında ama eskisi kadar yemiyor tabii :((( köpüklü salyali fln kusma yok ama ağzını oynatıo arada böyle kenarlardan fln çiğnediği yemlerden ufak ufak dökülüyor bazen.Yarın marul vereceğim onu seviyor,el besleme mamasının apartını kullanmayı bilmiyorum mlsf zamanında veterinere sormuştum kendiniz denemeyin yanlış yaparsanız elinizde kalır sonda üzülürsünüz demişti 😓

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Beyaz dışkılarda açlık dışkısı mi oluyor
Hayır ilk attığınız işaretlediğiniz dışkılar açlık dışkısı değil. Yoğun şekilde kalamar tüketimi vs olmadıysa veteriner e gittiğinizde bu dışkıları gösterin. Pankreas, böbrek vs sıkıntı olabilir. Takip edilmesi gerekir. Sizde gözlemleyin devamı bu şekilde gelecek mi.

Son düzenleme:

şakir1230

Yeni Üye
Hayır ilk attığınız işaretlediğiniz dışkılar açlık dışkısı değil. Yoğun şekilde kalamar tüketimi vs olmadıysa veteriner e gittiğinizde bu dışkıları gösterin. Pankreas, böbrek vs sıkıntı olabilir. Takip edilmesi gerekir. Sizde gözlemleyin devamı bu şekilde gelecek mi.
Evet mutlaka bakacağım..bu el besleme mamasini illaha kursaktan mı vermek gerekiyor normal küçük sırıngayla ağızdan ufak ufak versem boğulma riski var mı acaba

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet mutlaka bakacağım..bu el besleme mamasini illaha kursaktan mı vermek gerekiyor normal küçük sırıngayla ağızdan ufak ufak versem boğulma riski var mı acaba
Hiç yem yemiyor mu. Yemiyorsa gaga kenarından da iğnesiz şırınga yardımıyla az az verebilirsiniz.

şakir1230

Yeni Üye
Hiç yem yemiyor mu. Yemiyorsa gaga kenarından da iğnesiz şırınga yardımıyla az az verebilirsiniz.
Şu anda yem yiyor mesela ama ben biliyorum tabii eskisi kadar yemediğini.Tamamdır onu denemeye çalişacağim su an elimde mama yok sipariş edeceğim ne almam lazım mama olarak?Dün saat 12de değiştirmiştim altını bu şekilde şu an ,kırılmış yemler var

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
A 21 elle besleme maması. Kuşun dışkı tahlili olması gerekir. İç parazit, mantar yada böbrek sorunu olabilir. Evet yem yiyor dışkılar o yönde fakat sıvı kaybı fazla.

şakir1230

Yeni Üye
A 21 elle besleme maması. Kuşun dışkı tahlili olması gerekir. İç parazit, mantar yada böbrek sorunu olabilir. Evet yem yiyor dışkılar o yönde fakat sıvı kaybı fazla.
Tamamdir veterinere gittiğimizde bunu da belirteceğim 😓😓 bayramdan dolayı daha randevu alamadım pazartesi ilk iş arıcam..bu pankreas böbrek vs sorunları için ne tür test yapilıyor test yapılmadan ilaç vermesi yanlış olur dimi.Eskiden böyle sivili sicmiyordu kursak mantarı olduğundan beri başladı hatta o yüzden ben ishal zannetmistim veteriner kursak mantarı demişti

şakir1230

Yeni Üye
Bu mama dimi mamamist.comda gördüm.Ne kadar süre gider gerçi şakir şu anda yem yiyor az çok pztsye kadar yemeye devam ederse vetle konusupta alabilirim..

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmıs Olsun. Dıskılar Mantar dışkısı Yada Böbrek fazla su tutamıyor ve Dısarı Fazla Idrarı atıyor. Mamaıst Elle Besleme Maması İle Besleyın. A21 Sekerlıdır. Mantar hastaları Kullanamaz. Ben Size kendı Hekimimızı öneriyorum Israrla Lütfen oraya Gıdın. Zaman kaybediyorsunuz. Mantar cok Çabuk İlerler. Dıskı tahlilinde Net Olarak Cıkar. Eger Böbrek sorunu Olursa Bobreklere Bakılsın Dıye Labaratuvar Dıp notla Belirtir. Kuşlarda cok Buyumedıkce Bobrek belli Olmaz Röntgen İle.

şakir1230

Yeni Üye
Merhaba Geçmıs Olsun. Dıskılar Mantar dışkısı Yada Böbrek fazla su tutamıyor ve Dısarı Fazla Idrarı atıyor. Mamaıst Elle Besleme Maması İle Besleyın. A21 Sekerlıdır. Mantar hastaları Kullanamaz. Ben Size kendı Hekimimızı öneriyorum Israrla Lütfen oraya Gıdın. Zaman kaybediyorsunuz. Mantar cok Çabuk İlerler. Dıskı tahlilinde Net Olarak Cıkar. Eger Böbrek sorunu Olursa Bobreklere Bakılsın Dıye Labaratuvar Dıp notla Belirtir. Kuşlarda cok Buyumedıkce Bobrek belli Olmaz Röntgen İle.
Biliyorum Ezgi hanım sadece tek karar veren ben değilim ablamla da konuşuyorum sizin dediginiz veterineri de söyledim ona.Şakir zaten bir kez tedavi gördü kursak mantarı veterinerde o yüzden baya kişiye sorduk öyle karar vermeye çalışıyoruz.Yani bu dışkılar mantar derken kursak mantarindan bahsediyorsunuz değil mi? Çünkü kursak mantarı başladığından beri böyle oldu zaten umarım böbreklerde fln bir şey çıkmaz Allah korusun ya

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Biliyorum Ezgi hanım sadece tek karar veren ben değilim ablamla da konuşuyorum sizin dediginiz veterineri de söyledim ona.Şakir zaten bir kez tedavi gördü kursak mantarı veterinerde o yüzden baya kişiye sorduk öyle karar vermeye çalışıyoruz.Yani bu dışkılar mantar derken kursak mantarindan bahsediyorsunuz değil mi? Çünkü kursak mantarı başladığından beri böyle oldu zaten umarım böbreklerde fln bir şey çıkmaz Allah korusun ya
Allah korusun Öncelikle. Benim oğlumda Ocak ayında Candıda mantar Geçirdi. Dıskıları Bu sekıldeydı. Emrullah Bey İyileştirdi. Ben Kendisinden cok Memnunum. Hala Hekımımız O. Cok zor Bır Bakteriyel Durum Gecırdı. Verdiği ilaçları Her Hekım Bilmez Emın Olun. Zaten Kanatlı Alanında Uzmanlığı var. Ben İyi olsun Yavrunuz Bu Yüzden Israrla Onerıyorum. Bır Cıkarım vs Yoktur. Geçmıs Olsun.

şakir1230

Yeni Üye
ben Emrullah beye goturelim dedim de o kutlu hocaya götürelim dedi onermeyen var dedim
Allah korusun Öncelikle. Benim oğlumda Ocak ayında Candıda mantar Geçirdi. Dıskıları Bu sekıldeydı. Emrullah Bey İyileştirdi. Ben Kendisinden cok Memnunum. Hala Hekımımız O. Cok zor Bır Bakteriyel Durum Gecırdı. Verdiği ilaçları Her Hekım Bilmez Emın Olun. Zaten Kanatlı Alanında Uzmanlığı var. Ben İyi olsun Yavrunuz Bu Yüzden Israrla Onerıyorum. Bır Cıkarım vs Yoktur.
Çok geçmiş olsun.Yok estafullah ben zaten Emrullah beye goturelim dedim de ablamin konustugu kişiler kutlu dayiogluna götürün demişler şimdi dışarı çıktı o da gelince yine konuscaktim

şakir1230

Yeni Üye
ben Emrullah beye goturelim dedim de o kutlu hocaya götürelim dedi onermeyen var dedim

Çok geçmiş olsun.Yok estafullah ben zaten Emrullah beye goturelim dedim de ablamin konustugu kişiler kutlu dayiogluna götürün demişler şimdi dışarı çıktı o da gelince yine konuscaktim
İki kere attım yanlislikla hala kullanmayı öğreniyorum siteyi de kusura bakmayin

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Tesekkur Ederım. Kutlu Bey'e Ben kızımı Gotturmustum. Ama Ben Memnun kalmadım. Zaten Sıkayet Cok Var Kendisine. Karar sızın Yine de.

Üst Alt